Kepentingan Playtime aktif bagi perkembangan kanak-kanak

Kepentingan Playtime aktif bagi perkembangan kanak-kanak

Dalam perintah untuk pembangunan untuk kemajuan secara semula jadi dan pelajar mengekalkan kesihatan fizikal, playtime aktif adalah satu keperluan. Dikesali ia, lebih ramai anak daripada pernah ditemui menjadi gemuk dan berurusan dengan bahaya membangunkan lain keadaan kesihatan yang serius. Menuju gaya hidup yang mengehadkan jumlah kanak-kanak aktif bermain adalah yang faktor-faktor utama yang menyebabkan aliran ini membimbangkan.

Playtime aktif terlibat minda

Main yang aktif terdiri daripada pelbagai aktiviti fizikal yang pelajar yang lazimnya dilakukan di hari biasa. Usul ini matang sebagai penanda pembangunan tercapai, tetapi senarai tidak lengkap termasuk merangkak, berdiri, rolling, berlari, berayun, melompat, berenang, menunggang motosikal, dan Sepatu roda. Penyelidik telah dilakukan kajian menyeluruh mengenai hubung kait antara playtime aktif dan pembangunan otak. Anda muda-kanak-kanak seperti bayi, mensasarkan golongan kanak-kanak Prasekolah pastikan anda mempunyai karpet yang lembut untuk mereka bermain masa aktif Main.

Tabiat yang tidak aktif

Manakala anak-anak anda mungkin menghabiskan masa mereka setiap hari di berkhayal seperti koma yang disebabkan oleh menonton program televisyen, mereka mungkin membazirkan terlalu banyak masa duduk di depan skrin komputer yang bermain permainan video. Permainan yang berpura-pura atau atur cara ini sering Gantikan aktif bermain dengan kawan-kawan di kawasan kejiranan dan di Taman. Ia telah menjadi kebiasaan, dalam masyarakat berteknologi, kanak-kanak akan diarahkan pada bagaimana untuk mengendalikan komputer dan lain-lain sistem elektronik pada umur yang lebih muda. Ini telah memainkan peranan yang besar dalam mereka melibatkan diri dalam permainan yang kurang aktif kerana mereka mendapat lebih tua.

Malang hakikatnya, amalan ini dapat dikekalkan ke dewasa, dengan banyak yang memilih untuk menghabiskan sepuluh jam sehari di belakang kaunter dan masa henti yang mana-mana plopped di hadapan televisyen kerana mereka terlalu letih untuk menjadi aktif.

Perkembangan kemahiran Motor dan aktif bermain

Kanak-kanak mendapat sedikit kelebihan dari segi koordinasi tangan-mata dari mengendalikan tetikus komputer atau pengendalian pengawal permainan video. Masalah timbul apabila mereka mengisi masa yang terlalu banyak terlibat sepenuhnya dalam aktiviti jenis ini.

Anak-anak muda, Walau bagaimanapun, respons terbaik apabila perjumpaan secara langsung dengan persekitaran mereka. Aktif playtime membolehkan kematangan kemahiran motor halus, manakala bangunan kumpulan otot yang penting yang diperlukan untuk mengekalkan tubuh yang sihat. Di samping itu, ia telah diperhatikan bahawa kematangan kognitif, sosial, emosi dan fizikal seorang kanak-kanak adalah bergantung kepada jumlah masa yang dihabiskan di playtime aktif.

A memilih hari sihat untuk masa depan yang sihat

Apa yang penting di sini bukanlah hanya kesihatan kanak-kanak, tetapi fizikal kesejahteraan masa depan mereka. Pepatah long-lived bahawa ‘tabiat lama mati keras’ meyakinkan. Kanak-kanak yang menjalani gaya hidup yang sedentari mempunyai risiko yang lebih tinggi bagi mengekalkan kitaran ini, menjadi orang dewasa yang tidak aktif. Untuk kekal dalam Kesihatan yang baik dan mencegah keadaan perubatan yang serius seperti penyakit jantung, kencing manis dan hipertensi, pakar-pakar telah membuat kesimpulan bahawa dewasa memerlukan sekurang-kurangnya 30 minit aktiviti kardiovaskular setiap hari. Ia telah menjadi lebih penting untuk mengajar anak-anak yang cinta dan kefahaman mengenai kepentingan bermain aktif kerana dewasa boleh membawa jam yang panjang pada pekerjaan yang tidak aktif.

Playtime aktif adalah penting untuk semua bahagian pembangunan manusia. Dengan menanamkan gambaran yang konstruktif mengenai penyelenggaraan senaman dan Kesihatan sepanjang zaman kanak-kanak, ada kemungkinan besar bahawa mereka akan mengekalkan tabiat yang sihat ini menjadi dewasa. Jika anda memerlukan beberapa baru Main aktif produk anda perlu mengambil melihat pada pengajaran indah ini membekalkan kedai, bekalan sekolah MPM. Ia mempunyai segala-galanya yang anda mahu dapat dan banyak lagi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *