Kepentingan pengawal ruam atau berenang baju untuk kulit yang sihat

Kepentingan pengawal ruam atau berenang baju untuk kulit yang sihat

Pelindung matahari sahaja tidak begitu banyak. Sebenar perlindungan daripada sinaran matahari yang merosakkan, anda benar-benar harus memakai seorang berenang baju atau ruam pengawal pantai. Pelindung matahari boleh melindungi selaran matahari, tetapi ia tidak sedikit untuk melindungi daripada sinaran UVA yang berbahaya yang punca utama kanser kulit. Bukan sahaja boleh wearing berenang baju atau tambahan perlindungan pengawal ruam, mengurangkan risiko anda untuk kanser kulit, tetapi mereka boleh memperlahankan kesan penuaan supaya anda kelihatan muda sebagai tahun pergi oleh,

Apabila anda muda, tan bagus mungkin kelihatan seperti satu perkara yang paling penting di dunia. Ia kelihatan menarik dan sihat, tetapi Realitinya tidak kejahilan. Anak-anak muda dengan hebat mencari suntans kini akan menjadi berkedut prun apabila mereka mencecah usia pertengahan. Menyamak Tukang masak kulit anda, pramatang penuaan itu serta mendedahkan kepada kanser kulit dan penyakit-penyakit lain. Bukan hanya mensasarkan Rokok, pengumuman perkhidmatan awam juga perlu mensasarkan bahaya kanser kulit. Mengapa tidak Billboard menunjuk-nunjuk leathery Haus kulit orang-orang yang sebahagian itu kegilaan Menyamak besar pada 1980-an? Ia adalah mudah untuk melihat yang memakai baju berenang ketika mereka masih muda dan mereka yang dimasak sendiri mati.

Satu perkara penting untuk dipertimbangkan dalam pemilihan anda berenang baju atau pengawal ruam adalah sama ada atau tidak mereka akan tahan klorin. Klorin yang digunakan di kolam-kolam adalah sangat baik di membunuh kuman, tetapi ia juga boleh memusnahkan bahan anda pengawal ruam atau berenang baju kerja. Menggunakan jenama yang khusus klorin tahan boleh ketara memanjangkan berapa lama gear renang anda akan berlangsung. Jika anda akan boleh menggunakan kolam renang, ingat untuk melindungi daripada klorin.

Sekarang bahawa musim bunga masa rehat atas kami dan musim panas adalah hanya beberapa bulan dari sini, anda boleh mendapatkan tawaran hebat pada pengawal ruam atau baju berenang. Apabila besar cuaca hits, kita biasanya akan ditangkap tidak bersedia. Semua orang bulan salji dan ais menjadikan kita benar-benar lupa tentang risiko selaran matahari. Ianya biasanya pada awal musim Bilakah kita belajar cara yang keras dan akhir sehingga dengan welt yang blistering daripada satu selaran matahari. Sentiasa ingat untuk memakai yang berenang baju atau ruam pengawal dari hari pertama cerah. Overexposure sebarang risiko kesihatan anda, bukan untuk menyebut keselesaan dan keupayaan untuk menikmati cuaca hebat anda.

Jadi yang patut anda pilih-seorang pengawal ruam atau baju berenang? Mari kita memahami perbezaan. Pengawal ruam adalah Olahraga baju yang dibuat dari spandeks dan nilon atau poliester, dan biasanya digunakan untuk aktiviti sukan. Mereka yang popular dengan snorkelers, nampaknya macam orang badan, surfers dan surfers angin kerana mereka berpaut kepada badan tetapi masih mempunyai fleksibiliti yang anda perlukan. Pengawal ruam bukan sahaja menawarkan perlindungan dari matahari, tetapi juga menghalang kerengsaan yang disebabkan oleh air permukaan dan gelombang. Ia juga membantu melindungi sengatnya Jeli, supaya ia sesuai untuk dipakai di lautan

Berenang baju direka terutamanya untuk berenang tanpa sukan tertentu di rumah. Mereka kebanyakannya melindungi daripada kerosakan akibat matahari dan boleh dipakai oleh lelaki dan wanita yang sama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *