Kepentingan pembentukan kekayaan

Kepentingan pembentukan kekayaan

Untuk mencari takrif ‘kekayaan’ saya akan mengesyorkan anda Google topik. Ini adalah bagaimana Wikipedia mentakrifkan ia:

“Kekayaan itu banyak harta-benda berharga bahan atau sumber. Perkataan berasal dari yang lama Inggeris ‘wela’, iaitu dari batang Indo-European perkataan yang. Individu, komuniti, rantau atau negara yang mempunyai banyak harta benda atau sumber seperti itu dipanggil kaya”.

Malangnya definisi ini mencipta kesan yang menjadi kaya raya hanya bermaksud ‘ mempunyai banyak perkara dan ia adalah saya pandang bahawa pandangan seperti itu adalah tidak tepat sepenuhnya. Kekayaan adalah satu isu yang agak kompleks, dan akibatnya orang menghadapi banyak halangan dalam usaha mereka untuk mencipta kekayaan.

-Di tempat pertama, kita perlu memahami bahawa kekayaan adalah baik. Terdapat satu keyakinan yang salah, antara orang-orang yang banyak, menjadi kaya yang buruk. Kepercayaan bahawa kemiskinan adalah juga mempunyai, Malangnya, underpinnings agama yang kuat dan sedangkan saya tiada niat untuk belittling orang dgn pengorbanan yg besar telah memegang kepercayaan, ini adalah salah satu yang perlu keluar ‘ pintu belakang’ jika anda serius untuk menjadi kaya. Sentiasa ingat bahawa wang adalah neutral; Ia hanya ‘menguatkan’ perkara-perkara. Ia membolehkan orang-orang yang bermurah hati untuk memberi lebih, dan misers untuk menyimpan lebih banyak.

-Penciptaan kekayaan memerlukan dedikasi. Bersetuju, dari masa ke semasa individu tertentu mewarisi jumlah wang yang besar atau menang loteri. Tetapi kecuali mereka cepat mempelajari bagaimana untuk menguruskan mereka berdiri hilang dengan cepat. Pada dasarnya, kekayaan kami adalah ukuran dari kami yang bernilai kepada orang lain, dalam apa jua cara yang kami menyumbang kepada kehidupan mereka. Dan ini tidak berlaku dengan sendirinya.

-Kekayaan memerlukan cara berfikir yang tertentu. Kepercayaan tentang kekayaan di bahagian ‘dalam’ (dalam minda) terserlah dalam dunia fizikal. Jika anda pernah, hanya untuk sekejap masa, berfikir tentang ‘mereka’ (orang lain) sebagai kaya, dan bukan diri anda dengan cara ini, maka anda telah menemui salah satu sebab mengapa anda tidak kaya lagi. Persekitaran anda akan hanya mencerminkan proses pemikiran dalaman anda. Dan dalam fikiran bawah sedar anda anda perlu untuk benar-benar, sepenuhnya, memeluk konsep kekayaan, walaupun anda akan tidak sekarang kaya seperti yang anda suka. Malah, orang-orang yang berusaha untuk meningkatkan kekayaan mereka perlu bekerja keras, setiap hari, pada mind-sets mereka daripada apa yang mereka lakukan di set kemahiran!

-Kekayaan adalah satu perkara yang relatif. Saya yakin Donald trump akan terkejut oleh prospek mempunyai hanya beberapa ringgit juta dalam bank. Walau bagaimanapun, tanpa mengesahkan numbersI tersebut boleh hampir menjamin anda bahawa lapan puluh peratus daripada orang-orang di planet ini lebih teruk daripada anda dan saya dan akan melihat seorang yang mempunyai beberapa ribu dolar dalam bank sebagai ‘kaya’. Ini membawa saya ke tempat seterusnya.

-Kekayaan pergi tangan dalam tangan dengan ucapan terima kasih. Lebih banyak bersyukur kita akan bagi apa yang kita sudah ada, lebih banyak kita menerima. Ini adalah hanya satu undang-undang alam semesta; seperti graviti.

-Kekayaan mempunyai banyak aspek. Ianya bukan hanya tentang wang. Ia juga includesthings seperti kerjaya, hubungan, kehidupan keluarga, keadaan mental, pendidikan, kecergasan fizikal, Kesihatan, kehidupan kerohanian dan kehidupan sosial. Seseorang yang benar-benar kaya mempunyai begitu banyak lebih daripada sekadar wang. Penceramah motivasi dan jurulatih James Ray dicipta frasa ‘harmonik kekayaan’ untuk menerangkan konsep ini.

-Kami tidak dapat memberikan apa yang kita tidak ada. Kita tidak suka orang lain jika kita tidak mencintai diri kita sendiri, dan kami tidak boleh membantu orang lain dari segi kewangan jika kita pecah. Satu-satunya orang yang berfikir lebih lanjut mengenai wang daripada orang kaya adalah orang yang miskin! Jika saya dapat hidup saya lebih lagi, berdasarkan pengalaman lalu, saya bekerja obsessively ke titik di mana saya mempunyai banyak sisa pendapatan dalam koleh saya supaya saya dapat menumpukan perhatian kepada perkara-perkara dalam kehidupan yang benar-benar penting, bukan slaving sebagai gaji-pendapatan selama bertahun-tahun.

-Pendidikan merupakan pra-syarat untuk kekayaan. Ia memerlukan kebijaksanaan, kefahaman dan pengetahuan yang mendalam Avenue yang mana kita memilih untuk memperoleh kekayaan bahan (contoh: pemasaran Internet), serta cara-cara untuk melabur wang itu. Dan ini memerlukan penilaian kendiri yang rajin, latihan dan pembelajaran sepanjang hayat. Aktiviti self-education berkaitan kekayaan harus menjadi sebahagian daripada regimen harian seperti makan dan tidur. Aduhai, kekayaan bukanlah sebahagian daripada mana-mana sukatan pelajaran dalam pendidikan tradisional.

Dan jadi, kawan saya, saya ingin anda kekayaan, kesihatan dan kebahagiaan banyak dalam mengejar kekayaan peribadi anda. Mula bergerak dalam arah itu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *