Kepentingan mencari keberkatan ibu-bapa anda sebelum perkahwinan

Kepentingan mencari keberkatan ibu-bapa anda sebelum perkahwinan

Difinisi yang sangat popular untuk rawatan melegakan kesakitan, dengan dianggarkan 6% kepada 12% daripada penduduk Amerika Syarikat yang mencari rawatan kiropraktik setiap tahun, menurut kajian. Diberikan semasa AS populasi sekitar lebih 306 juta orang, yang boleh bermakna mana-mana sahaja dari 18 juta kepada 36 juta orang sedang mencari bantuan kiropraktik.

Kerana profesion kiropraktik dilengkapi dengan pelbagai jenis amalan falsafah dan teknik, memilih chiropractor boleh menjadi satu cabaran besar.

Apabila memilih kiropraktor, tempat terbaik untuk memulakan adalah untuk meminta doktor penjagaan primer atau pakar tulang belakang anda cadangan beliau. Juga mendapat beberapa cadangan dari rakan-rakan dan keluarga. Jika berbilang sumber mengesyorkan chiropractor sama, peluang yang baik bahawa chiropractor adalah boleh dipercayai.

Sebelum memulakan rawatan dengan kiropraktor, ianya biasanya terbaik untuk menjalankan wawancara telefon atau permintaan untuk Pejabat perundingan untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana chiropractor amalan. Terdapat banyak teknik yang berbeza untuk merawat orang. Difinisi beberapa laras dengan tangan mereka, sementara yang lain menggunakan pelbagai instrumen. Sesetengah daripada mereka menyesuaikan mendalam dan kuat, sementara yang lain mempunyai sentuhan ringan.

Berikut adalah beberapa soalan yang anda boleh meminta untuk chiropractor

Teknik mana yang anda gunakan dan mengapa?
Adakah anda menggunakan tangan anda atau instrumen untuk manipulasi kiropraktik?
Adakah anda menggunakan pelarasan yang lebih mendalam, kenalan bersama atau rendah-daya, pelarasan?
Berapa banyak pengalaman anda punya merawat sama jenis masalah yang saya ada? Lebih banyak yang berkaitan pengalaman lebih baik.
Bergantung kepada jenis dan tahap masalah belakang tertentu, beberapa Lawatan ke chiropractor harus membantu pesakit berasa lebih baik nyata. Dalam tempoh satu hingga empat minggu kiropraktik atur cara rawatan, sakit syarat kompleks biasanya boleh dikurangkan dengan 40 hingga 80%, dan kekerapan Lawatan ke doktor kiropraktik harus mengurangkan sebagai kesakitan pesakit dan meningkatkan fungsi.

Berikut adalah beberapa soalan untuk bertanya tentang rawatan kiropraktik tertentu:

Apakah di chiropractor amalan tipikal corak atau rawatan program?
Apakah perkhidmatan yang chiropractor tidak menawarkan? Perkhidmatan Urutan, melaksanakan arahan, pemulihan dan latihan kekuatan dan menawarkan difinisi kaunseling adalah sebahagian daripada tambahan perkhidmatan itu beberapa nutrisi.
Apakah cadangan chiropractor, jika program kiropraktik tidak kelihatan untuk membantu? Kiropraktor baik akan mengesyorkan pesakit berunding dengan pengamal yang lain.
Adalah dinasihatkan pesakit untuk mengelakkan pengamal yang cenderung untuk mencari perkara yang sama yang salah dengan setiap pesakit dan merawat setiap pesakit pada. Supaya berhati-hati jika kiropraktor mengesyorkan yang panjang (misalnya dalam 3, 6 atau 12 bulan) program kiropraktik selepas perundingan hanya satu atau dua.

Jika anda tidak mendapat kelegaan selepas 4 hingga 8 minggu yang pertama, chiropractor patut mempertimbangkan satu daripada yang berikut:

Perubahan pendekatan rawatan tambahan 2 hingga 4 minggu tempoh percubaan
Co-Manage pesakit dengan pembekal penjagaan kesihatan lain
Merujuk kepada pengamal yang lain – lain kiropraktor atau satu lagi jenis pakar tulang belakang untuk penilaian lanjut dan rawatan.

difinisi menjalani program Ijazah 4 tahun, dan kebanyakan negeri kini memerlukan satu Ijazah Sarjana Muda Sains sebelum kemasukan ke Universiti kiropraktik.

Dua tahun pertama pengajian di Universiti kiropraktik, kiropraktik akan memberi tumpuan kepada kursus dalam bidang sains asas, selepas itu latihan yang menumpukan pada kursus-kursus yang berkaitan dengan diagnosis.Selain daripada pendidikan kiropraktik ini, difinisi beberapa juga mengikuti Program Siswazah diplomat dalam pelbagai kepakaran, ortopedik, perubatan sukan, pemulihan, neurologi, pemakanan dan lain-lain disiplin.

Difinisi mesti berlesen untuk amalan di negeri mereka, dan perlu telah melengkapkan peperiksaan Lembaga negara yang mengikuti pelajaran kiropraktik. Terdapat 3 bahagian peperiksaan. Bahagian 3 ini hanya perlu jika chiropractor merancang untuk menggunakan therapeutics fisiologi dalam amalan.

Soalan untuk tanya chiropractor mengenai pendidikan dan latihan mereka adalah di bawah:

Dari mana sekolah kiropraktik pula anda Siswazah?
Adakah anda mempunyai Ijazah Sarjana Muda?
Di mana anda melengkapkan mahasiswa?
Berapa tahun anda telah dalam amalan?
Adakah anda mempunyai keistimewaan Siswazah?

Memilih mana-mana profesional penjagaan kesihatan bagi rawatan adalah sesuatu yang perlu dilakukan dengan berhati-hati. Tidak merasa dipaksa untuk dirawat oleh doktor kiropraktik pertama yang ditemuduga – ramai temuduga beberapa difinisi sebelum mencari salah satu yang paling sesuai untuk merawat keadaan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *