Kepentingan kulit kepala yang sihat dalam penjagaan rambut

Kepentingan kulit kepala yang sihat dalam penjagaan rambut

Keguguran rambut secara amnya berlaku disebabkan oleh genetik. Apabila kehilangan rambut bermula, peredaran darah berkurangan di rantau itu. Badan yang berlaku untuk bertindak balas dalam cara ini kerana tidak ada keperluan untuk aliran darah di mana tidak ada apa-apa rambut. Oleh yang demikian, sentiasa Pastikan kulit kulit kepala harus juga lembap dan mengekalkan keadaan yang sama juga walaupun apa-apa jenis pemindahan rambut yang dilakukan. Ini adalah pendekatan anda dengan bantuan sebuah penghawa berkualiti dan syampu.

Kesihatan kulit kepala memegang banyak kepentingan dari segi penjagaan rambut kerana ia menetapkan kelantangan plus Kasut rambut seseorang. Saya mempunyai oleh itu menyimpulkan beberapa peredaran darah ke kulit kepala dan aspek-aspek kesihatan yang memerlukan penjagaan yang berterusan dan memberi tumpuan kepada membantu mengekalkan masalah kulit kepala dan rambut. Ini juga akan membantu menyelamatkan kulit kepala anda daripada kehilangan rambut dan sebarang penyakit jenis kulat.

Terdapat mitos biasa bahawa botak menandakan ada sesuatu yang tidak wajar dengan kulit kepala. Tetapi kerana rambut benar-benar mula berkembang daripada kulit kepala, kulit kepala sendiri mempunyai sedikit kaitan dengan kesihatan yang hairloss atau rambut. Apabila keguguran rambut berlaku kerana keguguran rambut genetik lelaki (atau apa-apa sebab lain), peredaran darah untuk kawasan jatuh hanya kerana ia tidak diperlukan di mana tidak ada apa-apa rambut. Apabila pakar bedah pemindahan rambut baru, aliran darah di kulit kepala baik kerana rambut baru tumbuh keluar (kesan pengambilan darah yang ia mahu).

Anda boleh memberi kesan kepada aliran darah kulit kepala anda dalam pelbagai cara, ada yang boleh menjejaskan rambut anda secara tidak langsung. Perkara-perkara yang negatif untuk kulit kepala dan aliran darah yang termasuk:

Rokok: Seperti yang didedahkan dalam kajian ultrasound, rokok merendahkan edaran kulit kepala. Hanya kerana ini berlaku dengan setiap Rokok, ke rokok pada masa depan mungkin menyumbang kepada hairloss apa-apa berlaku di kepala. Kebanyakan doktor amat mempercayai sambungan ini, walaupun kekurangan bukti saintifik yang dinyatakan.

Matahari pendedahan: diulang sunburns untuk kulit kepala mungkin mempunyai kesan ke atas struktur-struktur yang mendalam dalam kulit kepala anda mengakibatkan rambut yang menghasilkan sel-sel untuk mengecut. Percampuran genetik rambut gugur bersama-sama dengan cahaya ultraviolet yang melampau mungkin boleh mempercepatkan proses botak.

Kulit Kanser: kanser kulit datang dalam tiga jenis yang unik, dua di antaranya boleh membahayakan menyebarkan semua melalui tubuh (melanomas malignan dan sel squamous kanser). Kanser jenis ini hampir selalu muncul di kulit terus matahari terang terdedah. Melanomas yang boleh merebak dengan pantas melangkaui batasan kawasan tempatan dan mereka mungkin tahi lalat rata, yang benar-benar kecil seperti, tumor sering hitam. Jenis ketiga kanser, kanser sel basal) biasanya kekal tempatan tetapi ia sering menghasilkan ulser pada kulit, dan boleh membesar kepada saiz besar. Apabila berlaku botak, kulit kepala yang terdedah kepada kesan cahaya ultraviolet dari matahari, dan perubahan kulit dari kulit teduh bersih, seragam, kulit yang mempunyai bintik-bintik dan discolorations seluruh. Rambut perisai kulit kepala dari cahaya matahari langsung dan boleh menghasilkan cukup terendak lampu untuk mengurangkan risiko kanser kulit.

Syarat-syarat Dermatologic: pelbagai syarat boleh mempengaruhi kulit dan kulit kepala.

Folikulitis: Ini adalah jangkitan folikel rambut. Ia kelihatan seperti lebam jerawat atau putih atau merah pada kulit kulit kepala dan mungkin perlu dirawat dengan rendaman, antibiotik atau luka pembedahan kecil. Ia harus tidak pernah memilih atau tercalar, kerana ini mungkin meningkatkan kadar parut yang kekal dan boleh menyebarkan jangkitan dari folikel rambut yang dijangkiti kepada seorang yang tidak dijangkiti. Folikulitis jarang menyebabkan keguguran rambut yang kekal, tetapi ia boleh menyebabkan rambut pramatang masukkan dalam tempoh kitaran rambut telogen (tidur).

Klorin dan air garam: kerap berenang di kolam renang klorin atau air garam dengan shampooing dan udara selepas itu mempunyai keupayaan untuk menyebabkan rambut dan kulit kepala kerosakan daripada pendedahan garam atau klorin yang berat. Garam yang boleh kering kulit kepala.

Berikut adalah beberapa helah yang anda boleh mempertimbangkan untuk merangsang pembangunan.

a) mendapatkan Perkhidmatan Urutan terapi rambut kulit kepala yang besar dan memberi kulit kepala anda urutan besar. Ini boleh membantu merangsang dalam aliran darah dan menghapuskan Deposit sel-sel kulit mati yang mendapat dalam laluan pertumbuhan yang sihat.

b) mengurangkan aksesori fesyen pada rambut. Menggayakan rambut anda mengikut gaya ketat merosakkan tiang dan mengakibatkan kerugian.Jika boleh, cuba memakai praktikal apa-apa kepala anda atau untuk melakukan sebarang perpisahan.

c) Pilih syampu dan penghawa yang membantu membersihkan secara berkesan dan menyediakan nutrien penting contohnya protein untuk kunci dan kerinting. Memilih bilas crème yang tidak mengandungi bahan-bahan sintetik yang memudaratkan. Tambahan dengan pek rambut serta kulit kepala yang pek yang menyerap benda-benda yang beracun pada kulit kepala.

d) Elakkan kimia pemprosesan seperti straightening, perming atau mewarna. Ini merosakkan lapisan kutikula dan boleh mengakibatkan rambut fizzy. Yang terbaik adalah tidak tertakluk rambut ke rawatan-rawatan ini kerana ia membahayakan Turus dan menyebabkan keguguran rambut yang boleh didapati.

e) mempunyai pelan diet yang tidak seimbang. Makan diet yang miskin terus badan anda dari mendapat khasiat diperlukan iaitu Blok asas penting mempunyai sebuah Mahkota yang sihat.

f) mengekalkan tahap kebimbangan akan membantu untuk mengelakkan situasi ini. Ia telah terbukti yang tinggi jumlah ketegangan akan mencetuskan lebih banyak helai yang terjatuh dari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *