Kepentingan antioksidan untuk kesihatan anda

Kepentingan antioksidan untuk kesihatan anda

Setiap orang telah mendengar tentang kepentingan diet seimbang untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Begitu juga, Semua orang tahu bahawa mereka perlu mendapatkan latihan – atau setidaknya menambah lebih banyak aktiviti ke hari mereka. Mendapat yang baik tidur malam adalah penting – tanpanya, anda akan mendapati bahawa sistem imun anda mula slack dari sedikit dan anda meletakkan diri anda pada risiko yang lebih besar untuk menangkap sejuk atau datang dengan selsema.

Kita semua tahu apa kita perlu dilakukan, tetapi mari kita jujur: sangat sedikit daripada kita makan makanan yang seimbang setiap masa. Ramai di antara kita memilih untuk mengambil Lif daripada tangga dan kami cuba untuk mencari tempat letak kereta yang hampir yang boleh didapati untuk destinasi kami bukannya mengambil peluang untuk berjalan kaki sedikit lagi. Kita juga cenderung membiarkan kerja, pertemuan sosial, tekanan dan lebih mengganggu jumlah tidur yang kita dapat setiap malam.

Apabila kita tidak pergi lebih jauh untuk menjaga diri kita sendiri, dan apabila sistem imun kita mula bertatih mengenainya, kita mungkin tidak berasa itu segera. Tidak lama lagi, kelesuan bermula aliran pemikiran. Kelesuan ini bukan sahaja melambatkan kita, ia juga berusia kita pramatang.

Mujurlah, terdapat sesuatu yang boleh kita lakukan untuk mengekalkan kami muda yang hidup. Kita dapat mengekalkan belia kami hanya dengan menambah antioksidan untuk diet kita.

Apakah antioksidan? Jawapan paling mudah ialah antioksidan vitamin dan mineral yang didapati dalam makanan yang berfungsi untuk melawan penyakit. Jawapan yang lebih kompleks adalah bahawa antioksidan seperti Vitamin C, Vitamin E, selenium, Vitamin A yang terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Dengan membuat satu usaha untuk menambah antioksidan untuk diet kita, kita boleh memastikan kami hidup muda akan; kita boleh menjaga diri kita lebih sihat lagi.

Antioksidan adalah, pada hakikatnya, span yang sinaran radikal bebas di dalam sistem kami. Dengan menentang radikal bebas dalam badan kita – radikal bebas yang disebabkan oleh kurang sihat makanan yang kita makan, alkohol yang kita minum dan asap yang bahawa kita akan terdedah kepada (sama ada kita Merokok rokok diri atau terdedah kepada asap kedua tangan daripada rakan-rakan, ahli keluarga yang Merokok, jiran-jiran di bangunan pangsapuri atau rakan sekerja di pejabat kami) – dengan menambah lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran untuk diet kita dan dengan menambah minyak pati hidup muda, kita boleh lebih baik untuk mengekalkan kesihatan kita baik dan mengurangkan risiko mendapat sesetengah kanser dan juga penyakit jantung dan strok.

Hidup muda minyak mengambil minyak pati dari lemons dan oren dan menggabungkan mereka dengan Ningxia wolfberries, jus blueberry dan Delima, bersama-sama dengan sumber-sumber nutrien lain. Orang-orang yang menambah antioksidan dengan cara ini akan mendapati bahawa mereka:

* telah meningkat tenaga; bahawa mereka telah kembali rasa kehidupan muda yang tidak datang dari kafein atau perangsang lain yang kesan anda untuk beberapa ketika dan kemudian memakai meninggalkan anda untuk kemalangan lebih keras, berasa lebih letih daripada anda telah sebelum ini, dan,

* membantu anda untuk melindungi tubuh anda dari kesan sistem imun yang lemah itu datang dari kekurangan penjagaan diri yang mencukupi.

Walau bagaimanapun, peningkatan tenaga dan rasa kesihatan yang lebih baik bukan sebab sahaja Kenapa minyak muda hidup akan memberi manfaat kepada badan anda. Sebab lain adalah antioksidan yang dapat membantu badan anda untuk bekerja dengan lebih berkesan. Daripada meningkatkan fungsi imun anda untuk membantu hati anda untuk lebih baik menapis toksin, meningkatkan fungsi kardiovaskular anda untuk mengekalkan kesihatan mata anda, anda akan dapati bahawa antioksidan bersama-sama dengan minyak hidup anda hanya membantu anda untuk berasa lebih baik.

Walaupun anda mungkin tidak sentiasa dapat meluangkan masa untuk makan makanan seimbang, anda mungkin tidak sentiasa dapat meluangkan masa untuk lari atau masa di gimnasium, anda akan mendapati bahawa meningkatkan antioksidan di dalam badan anda dengan minyak hidup muda tidak mengambil masa yang banyak tetapi masih menawarkan banyak faedah yang sama. Anda akan dapati bahawa, kerana minyak pati hidup muda tergesa-gesa tenaga semulajadi dan tanpa perangsang, bukan sahaja anda tidak akan kemalangan keluar tetapi juga kitaran tidur anda kurang mungkin tergendala.

Adakah minyak ini penting peluru ajaib untuk kesihatan yang baik? Tidak semestinya, tetapi itu tidak bermakna mereka tidak kunci untuk kehidupan yang muda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *