Kepelbagaian susun atur adalah Tempahan penting strategi Intel

Kepelbagaian susun atur adalah Tempahan penting strategi Intel

10 bilion dolar dalam pemerolehan yang besar adalah hanya permulaan, sambungan Tempahan Lawatan Intel PC Xinjiang di luar cara lama untuk pergi.

Intel kandungan tidak lagi menguasai dunia hanya di kawasan PC, yang melaungkan slogan “mana-Intel dalam mana” dalam cubaan untuk menyerang pasaran yang lebih luas.

September, di San Francisco pada acara tahunan dalam industri PC global, Intel di IDF, Intel sepenuhnya mendedahkan hasratnya untuk menyeberang tempat-tempat menarik. CEO Paul Otellini menegaskan: “komputer telah menjadi sebahagian daripada kehidupan sehari-hari, visi kami adalah untuk mencipta sebuah Internet peribadi pengkomputeran pengalaman untuk rumah, Kereta, Pejabat, atau poket semua peranti yang bersambung untuk menyediakan yang konsisten dan Pertukaran pengalaman.”

Oleh itu, Intel pelan sempadan pakej Bukit laut, dari MID, smart TV, sistem Kereta, papan digital, cita-cita Intel di mana-mana. Perletakhakan terbenam Intel dan bahagian komunikasi, dan kawasan Jabatan Perniagaan sehingga lebih 30. Sektor ini telah menjadi salah satu daripada unit-unit perniagaan utama Intel, melapor secara langsung kepada CEO Paul Otellini. Impian Intel dijangka menjadi peranti terbenam semua nuklear “teras.”

Dalam tempoh 10 tahun yang lalu, Intel telah memasuki pasaran komunikasi dan pasaran elektronik pengguna, tetapi telah gagal, dan akhirnya tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menarik balik. Buat masa ini, Intel yang berhadapan dengan kembali semula yang boleh hanya berjaya, tidak gagal ujian.

Pintasan untuk melakukan pengambilalihan adalah transformasi

Di kawasan-kawasan baru, Intel yang jauh dari disatukan dalam pasaran PC, status sungai-sungai dan Tasik, bukan sahaja menghadapi pasaran yang baru juga akan mengalami amat menggerunkan pihak lawan, contohnya, peranti mudah alih bahagian pasaran dalam kedudukan utama tangan, sekarang lebih daripada 95% daripada pasaran telefon pintar menggunakan pemproses berasaskan LENGAN. Malah, masa yang panjang, di luar pelaburan Intel di PC adalah sangat terhad. Di Internet mudah alih era telah datang, segala-galanya adalah mungkin mengulanginya, Intel tiada pilihan tetapi untuk mula semula-susun atur.

Dalam tempoh 12 bulan yang lalu, Intel telah melabur hampir 10 bilion dolar bagi pengambilalihan tersebut, untuk mendapatkan sambungan ruang yang lebih luas kepada teknologi utama. Pada akhir bulan Ogos hanya 15 hari, siri Intel perolehan perisian Internet mudah alih, vendor yang keras dua McAfee dan Infineon, susun-atur yang komprehensif Internet mudah alih. $ 7,680,000,000 untuk membeli pembuat perisian anti-virus, McAfee adalah yang terbesar dalam sejarah Intel dengan urus niaga tersebut, tetapi juga pertaruhan yang berisiko tinggi dan tidak konvensional. Penjelasan rasmi Intel adalah pengambilalihan ini akan mengukuhkan lagi strategi di internet tanpa wayar mudah alih, kerana tempoh beberapa tahun akan datang, berbilion-bilion daripada peranti baru akan disambungkan ke Internet, Keselamatan akan menjadi satu keperluan yang utama. Intel untuk 1.4 bilion dalam bentuk tunai Infineon Wireless Solutions (LWS), LWS berharap baseband dan teknologi cip RF untuk kembali ke pasaran telefon pintar. Melalui pemerolehan ini, Intel boleh menyediakan Wi-Fi, 3G ke WiMAX, portfolio produk LTE.

Lebih awal pada tahun 2009, Intel 884 juta harga kemasukan sistem sungai Angin, angin Sungai adalah pengeluar terkemuka di dunia dan sistem terbenam, produk wayarles, pelanggan, termasuk HP, Sony dan Boeing dan Syarikat-syarikat lain. Angin Sungai produk kebanggaan bagi telefon bimbit, automotif elektronik dan bidang-bidang lain, yang pasaran-pasaran baru yang didambakan di Intel. Jelas sekali, Intel mahu membuat cip melalui pengambilalihan “landing”, lebih banyak produk wayarles dan elektronik pengguna. Inilah Otellini mula berkhidmat pada tahun 2005 selepas pengambilalihan besar pertama, Intel pembangunan masa depan yang akan memperluaskan skop strategi utama.

Di samping itu, pengambilalihan McAfee dan Infineon mempunyai tahap risiko yang tinggi kerana Intel dalam bidang keselamatan dan mobiliti adalah terhad, tidak boleh mencapai sinergi. Penganalisis Gartner Peter Firstbrook berkata: “Saya keliru. Saya tidak nampak apa-apa antara McAfee dan Intel selepas sinergi percantuman.”

Yang membimbangkan adalah Intel yang tidak baik di sebuah syarikat yang diambilalih. Dari tahun 1999 hingga 2003, Intel modal lebih 11 bilion dolar pengambilalihan syarikat-syarikat kira-kira 40, tetapi Tempahan berakhir dengan kegagalan. Malah, yang terbesar dalam sejarahnya, 15 kes penggabungan dan pengambilalihan, setiap pembelian produk Intel akan akhirnya ditutup atau dijual.

Dengan jelas, strategi pengambilalihan ini adalah jauh lebih bebas-pintasan, bagi Intel, pembelian besar adalah hanya langkah pertama dalam perkembangan kepelbagaian, dan di mana, berapa jauh pada masa akan datang ada banyak cabaran.

Ke kawasan-kawasan yang tidak dikenali

Dalam IDF, Intel mengeluarkan cip E600 Atom baru siri sistem, yang direka untuk aplikasi yang tertanam seperti sistem maklumat kenderaan, peranti rangkaian pintar dan IP telefon dibangunkan oleh media. Cip Atom baru mengintegrasikan lebih banyak ciri-ciri dan fungsi setiap unit luas untuk memaksimumkan, bagi yang banyak dan pelbagai aplikasi yang terbenam menyediakan platform bersepadu. Di samping itu, cip Atom yang baru juga mempunyai sifat Internet yang kuat yang membuka lebih luas. Peringkat ini lebih mendalam daripada Intel untuk kawasan-kawasan lain “tertanam” dalam matlamat, ia adalah sebuah mercu tanda lompat. Sebelum perniagaan yang tertanam adalah sebahagian besarnya menegak, dan pengguna yang berbeza perlu membangunkan satu sistem cip yang berbeza.

Perniagaan terbenam dari musim bunga tahun 2008, mula diletakkan pada kedudukan yang sangat penting, Paul Otellini Intel tertanam peranti sebagai peluang pertumbuhan 100 – bilion yang keempat, tiga elektronik pengguna, MID, dan Internet ini.

Malah, berbanding telefon pintar, terminal mudah alih dan kawasan-kawasan lain daripada persaingan sengit dalam pasaran-pasaran baru muncul lain, peluang Intel mungkin lebih banyak, setiap pasaran mempunyai berbilion-bilion dolar mungkin ruang terbuka. Dalam IDF, TV pintar sebagai salah satu tumpuan dalam. Otellini menunjukkan pada Mesyuarat dua berdasarkan pemproses Intel Atom CE4100 dan produk Google TV Smart TV. Otellini berkata: “kami amat teruja untuk melihat industri TV bergerak dari satu anjakan yang mudah daripada beberapa pengalaman Internet benar-benar bersepadu perkhidmatan berasaskan Internet. Kita mempunyai apa-apa produk yang baru dipanggil Smart TV dan barangan yang berkaitan di seluruh dunia akan melancarkan. “Untuk meningkatkan kelajuan pengiraan televisyen, kesan audio dan visual meningkatkan TV, Intel juga diperkenalkan khusus untuk peranti elektronik pengguna Tempahan Google TV bagi Reka bentuk SoC – CE4100 pemproses Intel Atom. Atas dasar ini, menjalankan TV yang baru, akan mampu memberikan kualiti audio dan video teater rumah yang setanding.

Cuba untuk cip Intel “tertanam” dalam pasaran yang tidak dikenali adalah satu lagi bidang maklumat kenderaan. Sistem maklumat kenderaan di penyandar kepala di papan pemuka atau penumpang, integrasi digital media, lokasi dan perkhidmatan berita. Intel telah mengumumkan bahawa sistem maklumat kenderaan bekerjasama, termasuk BMW, DaimlerChrysler China pengeluar kereta dan Thailand. Kajian pasaran firma penganalisis di Stat Jim McGregor, Ketua teknologi berkata: “idea telefon pintar, tablet PC, konsol permainan dan set-top Box semua ciri-ciri bersepadu ke dalam kereta, pengguna boleh memindahkan panggilan dari rumah ke kereta sistem VOIP, ini adalah trend masa depan pembangunan.”

Selain itu, papan digital, pengurusan tenaga rumah pintar, telefon dan lain-lain bidang media adalah penemuan semasa Intel pasaran segmen. Bagi kawasan-kawasan ini, Intel pasti pelik dan mencabar, tetapi ia boleh menjadi sukar untuk membayangkan pasar besar Intel wujud.

Tidak ada sebarang syak bahawa kepelbagaian akan susun atur masa depan strategi yang paling penting bagi Intel, berwawasan, atau over-expansion? Intel Wilayah pada akhirnya akan? Sekurang-kurangnya sekarang, segala-galanya yang masih tidak diketahui.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *