Kencing manis tambahan–untuk kesihatan dan kesejahteraan

Kencing manis tambahan–untuk kesihatan dan kesejahteraan

Kencing manis jenis 2 adalah suatu penyakit yang biasanya ditemui pada orang dewasa dan khususnya di kalangan orang-orang yang lebih tua. Di samping itu, beberapa kumpulan etnik yang termasuk orang asli Amerika, Afrika dan Amerika Latin adalah lebih cenderung untuk dijangkiti penyakit kencing manis. Mempunyai kencing manis boleh membimbangkan kerana beberapa masalah yang serius seperti peredaran miskin, hipertensi, penyakit jantung, kegagalan buah pinggang dan penyakit mata yang menyebabkan buta.

Walau bagaimanapun, mempunyai kencing manis jenis 2 tidak bermakna bahawa seseorang tidak boleh hidup lama, hidup sihat oleh doktor-doktor mereka berikutan perintah, mengambil ubat-ubatan tepat pada masanya, ujian gula dalam darah dengan kerap, dan menggunakan kencing manis suplemen untuk menyokong diet pemakanan sihat.

Selepas diagnosis penyakit kencing manis anda perlu membuat keutamaan penyelidikan penyakit kencing manis, masalah fizikal yang serius yang berkaitan dengan diabetes jenis 2, dan dalam menu pemakanan seimbang yang anda perlu makan untuk melindungi anda akan sentiasa mengekalkan tahap gula dalam darah yang rendah dan stabil. Sesetengah suplemen kencing manis yang paling penting adalah terdiri daripada pelbagai jenis vitamin, antioksidan kuat yang serius, beberapa mineral dan pelbagai suplemen untuk menggalakkan metabolisme glukosa, kesihatan kardiovaskular dan fungsi mata dan saraf.

SUPPLEMEN ini kencing manis termasuk kromium, lutein, biotin, asid alpha lipoic dan vanadium dan pemakanan akan digubal untuk meningkatkan kesejahteraan dan kesihatan yang baik untuk orang menghidap kencing manis jenis 2. Pemakanan yang seimbang bermula dengan metabolisme glukosa yang biasa, dan kencing manis tambahan yang ditambah ke diet kencing manis yang seimbang membantu proses ini. Internet adalah sumber yang baik untuk maklumat tambahan yang disenaraikan di atas, dan produk yang mengandungi mereka.

Mengambil suplemen kencing manis ini harus menjadi satu proses yang mudah dan tidak merumitkan, dan harus ada dalam satu pil satu borang Multivitamin, yang membekalkan 100% keperluan harian yang disyorkan vitamin setiap hari. Tambahan lain seperti alpha lipoic asid, kromium, biotin, Omega-3 EPA, untuk menamakan beberapa, disediakan untuk diambil sekali atau dua kali sehari untuk mendapatkan jumlah harian yang disyorkan.

Selain mengikuti diet yang sihat, orang yang menghidap diabetes jenis 2, perlu mengambil makanan tambahan yang disyorkan oleh doktor mereka dan saintis lain kencing manis, harus mengambil ubat-ubatan kencing manis mereka, ujian gula dalam darah mereka secara berkala pada setiap hari, dan ikuti saranan doktor mereka dan/atau kaunselor lain kencing manis.

Penyata di halaman ini telah dikaji oleh pihak pentadbiran makanan dan dadah dan tidak bertujuan untuk menyediakan rawatan perubatan. Doktor perlu dirujuk sebelum anda mula menggunakan sebarang ubat-ubatan baru atau vitamin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *