Kencing manis makanan untuk digunakan setiap hari untuk mengurangkan gula dalam darah pancang

Kencing manis makanan untuk digunakan setiap hari untuk mengurangkan gula dalam darah pancang

Selepas anda awal diagnosis diabetes jenis 2 ditambah sedikit masa untuk pendidikan dan latihan, perkara pertama yang saya berharap anda telah menyedari adalah dari hari ini, hanya anda mempunyai kuasa untuk membantu diri anda mengurangkan atau mengelakkan komplikasi kencing manis yang akan datang.

Senarai anda mendapatkan diserahkan berkata, kehilangan penglihatan secara beransur-ansur, kerosakan saraf, kegagalan buah pinggang, Amputasi extremities itu semua boleh biasa kerana gula darah yang tidak terkawal dalam jangka masa panjang. Juga, kencing manis yang tidak terkawal boleh melanjutkan peningkatan kejadian kegagalan jantung dan kematian awal.

Walaupun ubat-ubatan boleh membantu anda mengawal gejala-gejala anda sekarang, bukan tiap-tiap orang boleh juga mengira sendiri yang bertuah. Masa depan anda, sama ada baik atau buruk, sekarang di tangan anda. Gunakan masa ini dengan bijak atau anda perlu membayar akibat di Kesihatan miskin dalam tempoh 5 hingga 10 tahun akan datang atau lebih.

Bagaimana saya boleh mula kepada pemulihan?
Mungkin saranan #1 dari setiap ahli pasukan penjagaan kesihatan anda adalah anda mestilah mencari motivasi dan keberanian untuk mengawal disebabkan berterusan dalam gula darah anda.
Bagaimana ini boleh dicapai? Ingat, apa sahaja yang anda masukkan ke dalam mulut anda akan secara langsung mempengaruhi bacaan anda monitor glukosa. Jika makanan anda akan memilih dengan bijak dengan setiap kali makan dan snek setiap, tahap gula dalam darah anda akan mengekalkan kawalan yang baik.

Garis Panduan untuk pilihan yang baik untuk mengawal gula dalam darah
Hidangan tipikal sentiasa perlu mengandungi 3-4 auns protein tanpa lemak, 1 hidangan (kira-kira 15 gram) dan karbohidrat, pilihan anda salah satu yang mentah dan satu hidangan sayur-sayuran berkanji dimasak. Anda kemudian boleh menambah 1 hidangan buah-buahan Berserat tinggi yang satu dan satu hidangan produk tenusu yang rendah lemak atau tanpa lemak. Pilihlah daripada pilihan yang berikut, campur dan padan setiap Kumpulan dikehendaki untuk hidangan yang lengkap.

Bersandar Protein Kumpulan 3 hingga 4 oz setiap hidangan

Ikan yang dimasak atau broiled dengan lemon dan pasli segar
Bahagian 3 oz pusingan stik atau daging batang Pinang, broiled
Dalam tin tuna dalam air
3/4 cawan lowfat keju
Dada ayam yang kulitnya setengah, broiled atau dibakar
Satu COP loin daging babi
3 oz keju lemak rendah (semak label – ini semua ditanda)
Turki kulitnya payudara roti
Gantikan telur 3/4 cawan, scrambled
95% tanah tanpa lemak daging patty
Steak ikan salmon yang segar, broiled
Mentega kacang tanah segar 2 T.

Karbohidrat Kumpulan – 1 hidangan setiap hidangan bijirin dan sayur-sayuran berkanji – setiap berkhidmat kira-kira 15 gram karbohidrat

1/2 cawan jagung kuning atau putih
1/2 cawan hijau sweet peas
5 gandum keropok
1/2 cawan keledek, tidak goreng
garbanzo 1/2 cawan atau kacang ginjal
1/3 cawan beras dimasak
1/2 gandum muffin Inggeris (baik untuk sandwic muka terbuka)
2 hirisan mengurangkan kalori roti gandum

Sayur-sayuran berkanji bebas – 1 hidangan sayur-sayuran mentah dan 1 hidangan yang dimasak sayur-sayuran setiap hidangan sama, biasanya sekitar 5 gram karbohidrat-satu hidangan bersamaan dengan 1 cawan mentah atau dimasak 1/2 cawan bagi setiap sayur-sayuran yang tersenarai di bawah

Asparagus
Bayi-lobak merah
Brokoli
Brussel pucuk
Cauliflower
Saderi terjebak dengan radishes
Hirisan timun dengan cuka wain merah
Kacang hijau
Lada hijau, merah atau kuning sweet
Salad campuran sayur-sayuran atau salad bayam
Cendawan
Gula snap peas atau kacang pis salji
Hirisan tomato
Waxed kacang kuning
Air buah Berangan
Timun Jepun / musim panas Skuasy

Buah-buahan segar – menggunakan Kumpulan yang tinggi dalam serat kerap (kandungan serat sebenarnya membantu mengurangkan gula dalam darah pancang) tetapi tidak benar-benar mengabaikan Kumpulan serat yang rendah. Menggunakan ini kadang-kadang juga, kerana mereka membawa berbagai nutrien yang tidak seperti sedia ada di mana-mana barisan makanan lain.
Buah-buahan Berserat tinggi akan mangga, pisang (pisang 1/2 bersamaan satu hidangan), kiwi, oren, anggur (12 keping), epal kecil, 1/4 daripada yang cantaloupe-chunked

Buah-buahan serat yang rendah akan nenas, raisins dan tembikai

Tambah satu hidangan lowfat (atau nonfat) yogurt, susu, keju atau hirisan keju jika dikehendaki.

Menggunakan Carta ini dan tarik setiap berkhidmat untuk penuhkan pinggan hidangan setiap sebagai permulaan yang sihat dan lazat pelan makanan yang kencing manis anda yang baru.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *