Kencing manis: Buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis dan buah-buahan untuk mengelakkan

Kencing manis: Buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis dan buah-buahan untuk mengelakkan

Saya tahu apa yang anda berfikir: “boleh pesakit kencing manis makan buah-buahan? Adakah terdapat buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis, tetapi buah-buahan lain untuk mengelakkan? Buah-buahan apa merupakan sebahagian daripada diet yang sesuai untuk pesakit kencing manis? Kejutan! Apabila ia datang untuk kencing manis, buah-buahan untuk mengelakkan sama dengan sifar lemak besar! Dan buah-buahan semua sebahagian daripada diet yang sesuai untuk pesakit kencing manis! Seperti sayur-sayuran untuk pesakit kencing manis, buah-buahan dipenuhi dengan fiber, mineral dan vitamin. Anda perlu mengira buah-buahan sebagai sebahagian daripada pelan makanan anda, kerana mereka mempunyai fruktosa, bentuk gula (tetapi tidak dalam bentuk buruk). Tetapi makan buah-buahan segar adalah sesuai untuk pesakit kencing manis yang dengan gigi manis, seperti buah-buahan boleh lakukan banyak untuk mengurangkan keinginan sweet gigi tersebut.

Apakah pilihan yang terbaik daripada buah-buahan untuk pesakit kencing manis?

Pilihan yang terbaik daripada buah-buahan untuk pesakit kencing manis akan mana-mana yang segar, sejuk beku atau dalam tin tanpa gula.

Tips umum: Buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis

1. Pilih buah-buahan dalam tin jus atau sirap cahaya (sirap yang berat sememangnya tidak pada buah-buahan baik untuk senarai pesakit kencing manis. Malah, ia akan menjadi diabetes di: buah-buahan untuk mengelakkan senarai!

2. Buahan kering Andainya dan jus buah-buahan juga pilihan berkhasiat dan buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis, tetapi saiz bahagian mesti disimpan kecil supaya mereka tidak mungkin sebagai mengisi pilihan lain.

Tips untuk Diet kencing manis bagi kaunter Carb. Bahagian saiz untuk pesakit kencing manis adalah saiz dan sepotong kecil buah-buahan seluruh, setengah cawan buah-buahan dalam tin atau sejuk beku. Ini mempunyai kira-kira 15 gram karbohidrat. Tembikai dan segar berry Perkhidmatan saiz terdiri daripada three-quarter untuk secawan. Amaran: Pastikan jus buah-buahan untuk sekurang-kurangnya sebuah! Dan membaca label tersebut! Benar, positif, tiada Sirap jagung fruktosa tinggi! Banyak jus buah-buahan yang kononnya mengandungi ini racun-it’s wabak yang perlu dielakkan. Buah-buahan kering Andainya seperti raisins atau prun mencapai 15 gram karbohidrat dalam hanya 2 camca besar, yang anda boleh makan dalam sesaat, jadi berhati-hati di sini. Pertukaran buah-buahan untuk karbohidrat lain dalam pelan makanan anda, seperti susu, bijirin atau kanji lain.

Untuk yang membuat kaedah plat. Bagi mereka kaedah plat, setengah cawan salad buah-buahan dan sepotong kecil buah-buahan segar pergi dengan baik dengan bahagian-bahagian yang kecil dan kanji dan protein, sayur-sayuran berkanji atas pinggan anda.

Untuk menggunakan Indeks glisemik. Kebanyakan buah-buahan adalah makanan rendah Indeks glikaemik (GI) kerana kandungan fruktosa dan serat. Tembikai dan nenas mempunyai nilai-nilai GI yang sederhana, seperti dilakukan sesetengah buah-buahan kering Andainya seperti tarikh, raisins dan cranberries penyebab. Buah-buahan adalah benar-benar digalakkan apabila menggunakan Indeks glisemik untuk membimbing choicesso makanan menikmatinya.

Buah-buahan untuk pesakit kencing manis yang berikut adalah senarai buah-buahan baik untuk pesakit kencing manis:

Epal, sos epal, aprikot, pisang, beri hitam, blueberry, Cantaloupe, ceri, tarikh, buah-buahan kering Andainya, buah Ara, buah-buahan koktel, limau gedang, anggur, tembikai, Kiwi, mangga, Nectarine, Orange, betik, Peaches, buah per, Nanas, mempelam, Raspberi, Strawberi, Tangerines, tembikai

Kencing manis: Buah-buahan untuk mengelakkan senarai

TIADA!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *