Kenapa lelaki pencerahan dahaga untuk memakai wanita ini memakai?

Kenapa lelaki pencerahan dahaga untuk memakai wanita ini memakai?

Tranny yang merupakan watak, terutamanya yang manlike, yang mengamalkan tingkah laku dan gaya attiring bertentangan dengan epicene sama ada untuk suapan seksual atau emosi. Epicene personaliti adalah sebagai satu pengenalan sendiri sebagai waras atau feminin. Istilah ini membezakan Persatuan psikologi jantina dari aspek sosiologi atau fisiologi. Pengenalan epicene adalah dipengaruhi oleh faktor genetik, post-pubertal hormon, pranatal hormon, dan selepas bersalin sosial penentu. Hanya meletakkan, epicene identiti adalah bagaimana seseorang itu melihat diri sendiri – sama ada sebagai lelaki atau perempuan.
Merentas diri adalah salah satu terma-terma yang digunakan untuk menggambarkan seseorang yang suka memakai pakaian yang dibuat untuk jantina genetik yang berlawanan; satu lagi adalah trans-gender. Orang-orang ini tidak, walaupun, melihat diri mereka sebagai tidak seperti ini, kerana menyangkut personaliti jantina mereka, daripada seks keturunan mereka. Orang legion yang dressers salib adalah terutamanya didorong oleh tahap keseronokan seksual yang mereka dapatkan dari merentas diri. Beberapa melakukannya kerana ia membuatkan mereka berasa lengkap sebagai watak, dan mereka boleh meneroka kedua-dua sisi yang maskulin dan feminin identiti jantina mereka. Trannies yang lebih baik adalah lurus dan lelaki. Legion trans-sexuals berkahwin dengan keluarga dan tahan apa difikirkan sebagai pekerjaan maskulin. Juga, mengikut kajian, itu lebih baik tidak gay. Dressers salib yang terbesar tidak cuba untuk menjadi jantina yang berlawanan, kerana sudah agak selesa dengan epicene mereka.
Bagi orang awam, soalan ciri-ciri jantina adalah begitu kuat bahawa ia tidak boleh ditangani hanya dengan merentas diri. Mereka rasakan bertentangan dengan struktur Anatomi mereka dan menggambarkan diri mereka sebagai perasaan mereka terperangkap di dalam badan yang salah. Orang-orang kemudian mungkin mendapatkan bantuan perubatan yang disediakan oleh operasi menukar jantina. Operasi ini melibatkan persediaan jangka panjang termasuk psikoterapi dan terapi hormon, mengarah kepada operasi menukar jantina di mana kemaluan luar akan dipinda pembedahan. Ia difikirkan sebagai bermanfaat untuk pembedahan tersebut seawal dalam hidup yang mungkin, untuk mengelakkan penderitaan kognitif yang tidak perlu dan untuk mendapatkan hasil fleshly yang lebih memuaskan.
Kerana stigma sosial yang dilampirkan sebagai Transjantina manusia atau cross-dresser, terdapat kekurangan peluang pekerjaan, dan pelbagai tranny manusia dan itu terpaksa melibatkan diri dalam kerja-kerja seks komersil. Mereka juga adalah pada risiko yang lebih tinggi bagi jangkitan HIV dan lain-lain hasil kesihatan yang buruk. Trans-sexuals juga dinafikan akses kepada sokongan sosial, pekerjaan, perumahan, pendidikan, penjagaan kesihatan, dan myriads lain-lain sumber-sumber ini.
Sebaik sahaja tidak diiktiraf, pergerakan transseksual telah mendapat cukup banyak momentum dalam bekas dalam masa tiga puluh tahun dengan multitudinous ahli-ahlinya menjadi berminat berkempen untuk hak dan pengiktirafan mereka. Berkempen ini telah membawa kepada melarang diskriminasi terhadap rakyat untuk merentas diri di Syarikat jarang mana-mana Syarikat, serta pindaan undang-undang benci untuk meliputi isu-isu personaliti epicene. Sesetengah syarikat juga melarang diskriminasi terhadap itu dalam Angkatan kerja mereka. Trans-sexuals menunjukkan diskriminasi kepada dasar kedua-duanya awam dan hak-hak minoriti, dan terus mencari perubahan undang-undang bagi isu-isu ini sebagai pengiktirafan terhadap jantina pilihan mereka pada dokumen-dokumen rasmi.
Itu dan trans-gender menghadapi legion cabaran dalam kehidupan seharian. Rakyat perlu menyedari bahawa berpakaian salib bukanlah soal pilihan. Mungkin ada aspek-aspek genetik yang mendorong individu untuk mendapatkan kehidupan yang berlawanan jantina. Walaupun Akta salib berpakaian lebih diterima daripada apa yang ia telah pernah, penduduknya myriads yang masih tersembunyi dari dunia dan hanya membuat tindakan dalam privasi di rumah mereka atau di kalangan rakan-rakan sosial mereka. Sejak legion trans sexuals menunjukkan masalah watak epicene bahawa mereka menunjukkan tidak lagi diiktiraf, mereka lagi merasa tidak mencukupi apabila di syarikat-syarikat lain. Mereka berkali-kali merasa mereka yang hadir untuk menyembunyikan diri mereka sebenar diterima dalam masyarakat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *