Kenaikan kadar Premium insurans kesihatan California mengganggu pengguna

Kenaikan kadar Premium insurans kesihatan California mengganggu pengguna

Tiga California insurans kesihatan syarikat besar (Aetna, lagu Blue Cross dan perisai Blue California) akan meningkatkan kadar bagi individu pemegang polisi. Apa yang pihak berkuasa lakukan untuk menyiasat panggilan untuk harga yang lebih tinggi?

Mengikut syarikat-syarikat ini, peningkatan adalah munasabah berdasarkan peningkatan berterusan kos perubatan dan perkhidmatan. Perisai biru California mempunyai 59% kadar kenaikan pada beberapa pelan individu.

Apakah In Store untuk kadar insurans kesihatan California?

Dave Jones, insurans California semasa Pesuruhjaya, melihat kenaikan tersebut sebagai masalah yang sangat serius. Dengan keadaan ekonomi sekarang, ramai orang tidak mampu lagi kenaikan kadar peningkatan di California premium insurans kesihatan. Peningkatan tersebut boleh mengambil tol besar pada kedua-dua perniagaan kecil dan pemegang-pemegang polisi individu.

Untuk memulakan, Jones berharap untuk menguatkuasakan peraturan pembaharuan penjagaan kesihatan yang mana syarikat insurans kesihatan perlu menghabiskan 80% daripada premium yang dikutip untuk menampung perkhidmatan perubatan bagi pemegang polisi insurans kesihatan California.

Ini adalah masa untuk mendapatkan sebut harga insurans kesihatan California

Permintaan Jones’, syarikat-syarikat insurans kesihatan California yang terkemuka telah ditangguhkan kenaikan kadar. Ini bukan sahaja memberikan pengguna tetingkap kesempatan, tetapi juga memberikan Jones 60 hari untuk mengkaji cadangan kenaikan. Pengguna mungkin tambang lebih baik membeli kadar di sementara kerana kenaikan kadar biasanya digunakan untuk dasar-dasar yang telah berkesan yang terpanjang. Pemegang-pemegang polisi baru adalah secara amnya yang melihat notis kenaikan kadar yang.

Setakat ini, syarikat insurans hanya memberi notis 30 hari apabila menaikkan kadar, tetapi undang-undang yang berpotensi boleh dua notis tempoh 60 hari. Bagi pengguna dalam Kesihatan yang baik, itulah berita baik. Dengan capaian Internet, memang cepat untuk membandingkan kadar daripada beberapa berbeza California Kesihatan insurans penyedia untuk mencari kadar terbaik. Pengunderaitan perubatan meluluskan permohonan bagi kebanyakan orang dengan tiada keadaan kesihatan yang sedia ada. Maka, ia adalah hanya perkara menunggu untuk pastikan pelan yang baru akan berkuatkuasa sebelum memanggil untuk membatalkan rancangan sebelumnya. Ianya biasanya mudah untuk bertukar apabila kadar yang lebih baik ada, selagi ada tiada syarat-syarat sedia ada yang terlibat.

Satu lagi cara untuk menyimpan rendah premium insurans kesihatan California

Salah satu rancangan yang menawarkan sebut harga insurans kesihatan California terendah dipanggil Tonik. Kadar yang menghairankan rendah bagi orang-orang di bawah 30, dan harga yang masih munasabah bagi mereka yang lebih daripada 30. Seperti yang dijangkakan, kadar yang baik ini hanya tersedia kepada pengguna tanpa pre-existing masalah kesihatan.

Satu lagi cara untuk membantu mengekalkan California premium insurans kesihatan rendah adalah dengan pelan kesihatan tinggi-boleh ditolak. Pelan ini biasanya mempunyai premium yang lebih rendah daripada rancangan co-pay. Sekarang bahawa pembaharuan penjagaan kesihatan telah menambah liputan 100% untuk rawatan pencegahan sebelum deduktible dipenuhi, rancangan tinggi-potongan adalah pilihan yang realistik.

Pengguna boleh mengurangkan yang dibenarkan turun dengan ketara untuk bil perubatan yang kecederaan yang berkaitan dengan insurans kesihatan kemalangan. Di samping itu, rancangan organisasi pembekal diutamakan (PPO) menawarkan diskaun besar dalam rangkaian perkhidmatan perubatan. Dengan kos semasa insurans kesihatan bagi California, ia membayar untuk mempertimbangkan kesemua pilihan ini.

Satu lagi cara untuk mengurangkan dengan ketara perbelanjaan insurans kesihatan California, serta mana-mana perkhidmatan penjagaan kesihatan yang tidak dilindungi, ada betul-betul di. Gaya hidup sihat telah terbukti berulang-ulang kali untuk mengelakkan banyak penyakit yang mengancam nyawa yang akan mencapai perkadaran wabak di negara kita. Simpanan terbesar yang boleh didapati di insurans kesihatan California biasanya ikut diet dan senaman. Kesihatan yang lebih baik secara rutin keputusan sebut harga insurans kesihatan California yang rendah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *