Kemurungan boleh menekan keras pada cuti

Kemurungan boleh menekan keras pada cuti

Ini adalah masa yang sukar tahun untuk orang-orang banyak yang hanya tidak boleh masuk ke dalam semangat percutian kerana mereka mengalami kemurungan holiday. Ia mungkin atau mungkin tidak serius, tetapi ia memberi kesan kepada berjuta-juta orang yang boleh berkongsi kebahagiaan yang sama seperti begitu ramai orang yang menikmati musim. Pergi ke pusat membeli-belah untuk membeli Hadiah bagi orang-orang yang anda benar-benar tidak peduli tentang sambil mendengar sesetengah muzik Tempahan menjengkelkan yang pernah dicipta, ketika mengetahui bahawa cuti bermakna menghabiskan terlalu banyak masa semata-mata, boleh benar-benar meletakkan downer yang cuti.

Ramai orang berkata ia hanya perkara holiday blues dan kemurungan, tetapi jika anda melihat ke dalamnya sedikit lagi, anda mungkin wee gejala-gejala gangguan afektif mood, yang boleh menjadi amat berbahaya kepada orang jika ia tidak dianggap betul-betul.

Ramai orang berfikir bahawa orang-orang yang mope semasa musim cuti dan enggan menghadiri parti atau fungsi-fungsi pejabat akan hanya mendapat lebih sebaik sahaja tahun baru bermula. Orang-orang yang berfikir ia adalah hanya satu fasa angka bahawa ia adalah seorang yang hanya cuba muddle melalui musim, tetapi cynics yang mungkin ingin mengambil lihat beberapa statistik yang menunjukkan bahawa kadar bunuh diri naik cara semasa musim cuti.

Jika seseorang itu sedih atau ke bawah, itu tidak bermakna apa-apa yang benar-benar serius walaupun ia mungkin. Ia boleh menjadi hakikat yang mudah bahawa hampir semua orang terkena tempat yang rendah pada titik tertentu sepanjang tahun. Ianya hanya apabila seseorang terkena tempat tersebut, ianya benar-benar hebat untuk berada di sana untuk mereka. Kadang-kadang hanya kerana ada yang lebih penting daripada Hadiah apa-apa anda boleh membeli untuk mereka di pusat membeli-belah.

Pertama, cuba untuk memerhatikan mereka bagi tempoh masa yang singkat dan melihat jika mereka akan mengalami beberapa tanda-tanda kemurungan seperti sleepiness, kelesuan, dan kekurangan bagi semangat. Bagi sebahagian besar gejala-gejala ini akan biasanya diiringi oleh pengeluaran dari rakan-rakan dan keluarga dan tidak beberapa menunjukkan atau menolak untuk jemputan sosial. Orang-orang yang telah baik sehingga musim sejuk set dalam mungkin tidak hanya tertekan tetapi bermusim tertekan.

Sudah tentu, kerana kemurungan ini bermusim bersifat ia akan biasanya menyelesaikan kerana set spring dalam tetapi ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda tidak akan dikira ini. Berkali-kali pada musim sejuk kemurungan individu-individu yang boleh menjadi lebih daripada apa yang mereka boleh mengurus dan akibatnya mereka mungkin angin sehingga mencederakan diri mereka atau menjadi jadi sakit bahawa mereka gagal untuk makan atau diri sendiri.

Perkara yang utama ialah untuk semata-mata mereka seseorang tentang siapa anda melihat beberapa isyarat kemurungan, tetapi jika anda tidak dapat berbuat apa-apa, pastikan anda menggalakkan mereka untuk mendapatkan bantuan. Doktor biasanya boleh membuat cadangan kepada seseorang yang boleh bercakap cara mereka melalui masalah-masalah dan ianya terpulang kepada anda, sebagai rakan atau ahli keluarga, untuk membimbing mereka ke arah yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *