Kemudahan penjagaan kesihatan utama 10 cara menggunakan Sidang Video

Kemudahan penjagaan kesihatan utama 10 cara menggunakan Sidang Video

1. Sempadan kurang Healthcare melalui Sidang Video Telemedicine – penyelesaian Persidangan video membolehkan doktor dan Syarikat penjagaan kesihatan untuk menawarkan cara yang rendah kos, berimpak tinggi untuk menyampaikan pengetahuan yang pesat kepada pakar-pakar perubatan, sama ada untuk menyelamatkan nyawa atau untuk mendapatkan tambahan latihan perubatan, jualan dan penyelidikan. Kemudahan penjagaan kesihatan menggunakan Sidang Video untuk meningkatkan hasil pesakit, meningkatkan pendapatan, & mengurangkan perbelanjaan.

2. Jauh pemantauan pesakit – bagi lokasi yang mempunyai capaian ke doktor pakar terhad, kampus boleh berhubung untuk berkongsi sumber dan menawarkan program-program penjagaan kesihatan kepada semua pesakit di lokasi-lokasi yang jauh dan kampung-kampung bahkan jauh. Pakar-pakar perubatan dari hospital-hospital pengajaran yang besar atau pusat-pusat perubatan boleh berhubung dengan pesakit-pesakit jauh yang mereka, melalui video komunikasi bagi tujuan memberikan diagnosis dan pelan rawatan yang seterusnya.

Videoconferencing membolehkan pesakit untuk melihat pakar semasa rundingan jauh dicapai dalam masa sebenar, atau penghantaran imej, seperti x-ray, bersama-sama dengan data-data pesakit kemudian melihat. Ini adalah penting terutamanya bagi pesakit-pesakit yang tinggal di kawasan luar bandar, atau yang terlalu sakit untuk perjalanan jarak yang besar untuk melawat pakar atau klinik. Pakar boleh mudah mengawal kamera sebelah pesakit yang jauh, berkongsi kandungan PC mereka, dan mengakses Aplikasi berasaskan pelayar seperti Laporan bahagian/EHR, EXCO dan makmal. Doktor boleh memberikan kepakaran mereka walaupun dari rumah dan menyediakan peperiksaan yang tepat.

3. Pesakit pendidikan – melalui sidang video, pesakit dengan syarat-syarat yang kronik boleh menjawab soalan mereka dan diberi pengetahuan perubatan yang lebih luas melalui teknologi interaktif kami. Pesakit-pesakit ini boleh disediakan dengan suatu pendapat pakar dari pusat perubatan yang besar, atau mencadangkan penyelesaian telekesihatan untuk meneroka pilihan rawatan lain.

4. Memperluaskan pendidikan perubatan dan latihan ke lokasi yang tidak dapat dicapai – Persidangan Video membolehkan kakitangan perubatan pengajar menunjukkan teknik-teknik dan kemahiran kepada pelajar-pelajar perubatan atau doktor yang memperbaharui lesen perubatan mereka, meneruskan pendidikan perubatan untuk profesional kesihatan dan seminar pendidikan perubatan yang khas bagi individu-individu dan Kumpulan di lokasi-lokasi yang jauh.

Profesional penjagaan kesihatan boleh menggunakan komputer peribadi mereka untuk panggilan video definisi tinggi dengan rakan-rakan dari mana-mana sahaja. Dengan doktor atau pengamal boleh mudah mengawal kamera jauh-akhir, Adakah Pan-tilt-zoom kamera untuk paparan lengkap dan berkongsi kandungan yang hidup ke atas perkongsian fail video.

5. Menghadiri acara-acara CME video dari ibu pejabat atau desktop anda

6. Menjalankan video pusingan grand berkongsi kandungan PC, hidup pesakit pertemuan, atau prosedur-prosedur yang direkodkan

7. Video bersambung kepada jururawat sekolah sehingga tarikh latihan dan maklumat perubatan

8. Berkesan pentadbiran di semua cawangan – menjalankan Pentadbiran Pendidikan perubatan dan latihan menggunakan langsung atau streaming video.

9. Lanjutan perkongsian amalan – pakar-pakar perubatan yang amalan daripada Pusat-pusat perubatan yang besar menggunakan sidang video penyelesaian untuk berkongsi maklumat penjagaan kesihatan dengan pakar-pakar perubatan yang bekerja di kawasan-kawasan lain di negara ini. Sebagai contoh, Dr A Reddy, di Hyderabad memberi ceramah kardiologi, onkologi, dan kencing manis doktor seluruh dunia, dari persediaan rumah beliau.

10. Farmaseutikal jualan & latihan – syarikat-syarikat farmaseutikal biasanya tahan antara 3 dan 4 Mesyuarat bidang kakitangan setiap tahun untuk mengemaskini jualan dan strategi, pemasaran produk-produk baru ke pasaran, membawa re-certify kakitangan pematuhan dan amalan kawal selia, dan berpotensi untuk pelancaran baru perkakasan atau perisian untuk jualan memaksa produktiviti. Dengan syarikat-syarikat yang lebih besar dan sederhana, ini boleh bermakna beratus-ratus, beribu-ribu pekerja pada mesyuarat tunggal.

Ianya tidak sukar untuk membayangkan kos perjalanan, penginapan dan kemudahan latihan untuk mesyuarat pada saiz ini. Juga, jumlah masa yang hilang dalam perjalanan ke dan dari Mesyuarat boleh di mana-mana daripada beberapa jam untuk sepanjang hari. Dalam satu kajian kes yang dilakukan untuk membandingkan pelbagai penyelesaian sidang video untuk mesyuarat di orang, alternatif dalam talian menyedari penjimatan 66-95% ke atas bersemuka mesyuarat Syarikat-syarikat farmaseutikal boleh menyedari penjimatan besar melaksanakan penyelesaian persidangan web tempat walaupun sebahagian daripada Mesyuarat-mesyuarat mereka bersemuka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *