Kemanisan menyusahkan: Gambaran sedang berkelahi Kolej esei pada kencing manis berkaitan kesihatan

Kemanisan menyusahkan: Gambaran sedang berkelahi Kolej esei pada kencing manis berkaitan kesihatan

Kencing manis adalah penyakit yang tidak boleh diubati. Tiada ubat atau rawatan yang benar-benar akan menghapuskan keadaan kesihatan yang diketahui oleh manusia, ia hanya menjadi sesuatu yang sebahagian daripada pesakit. Walau bagaimanapun, Terdapat cara-cara di mana anda boleh menguruskan ini. Kebanyakan pakar dalam istilah kertas kerja dan esei Kolej mereka berkata, kencing manis mungkin tidak diubati, tetapi ia boleh dicegah.

Gula dalam darah adalah dipantau bagi kebanyakan pesakit semasa selang enam jam dalam sehari. Ia menunjukkan kiraan sebahagian gula darah dalam setitik darah diserap oleh Nobel ini. Sesetengah esei Kolej mendakwa bahawa bacaan yang biasa adalah di antara 80 – 120 g/dL, manakala sumber-sumber lain mengesahkan bahawa 70-120 g/dL masih julat yang boleh diterima. Apapun, nombor-nombor di atas atau di bawah julat-julat ini mungkin menandakan kecacatan. Sentiasa mengambil perhatian terhadap setiap membaca, kerana ini adalah penting dalam analisis data darah.

Mengikut satu kajian di Alaska, yang baik dipuji dan critiqued oleh esei kolej yang banyak di dunia, pesakit kencing manis mempunyai peningkatan gula dalam darah mereka; Jadi untuk membantu ini besar molekul memasuki sel-sel, seseorang individu mesti bersenam. Seperti otot-otot perlu gerakkan dan sambungkan untuk beberapa kitaran, mereka akan memerlukan banyak tenaga. Melaksanakan magnitud dikehendaki diregangkan dengan setiap gentian otot, gula dari darah akan dipaksa untuk pergi di dalam sel, dengan itu mengurangkan amaun di dalam darah.

Seberapa banyak yang mungkin, mengira kandungan kalori makanan anda. Menjadi tepat dalam pengkomputeran bagi anda BMI (indeks jisim badan), tekanan darah, jumlah protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral. Esei Kolej kesihatan dengan tegas bahawa pemakanan yang betul perlu diikuti, kerana tindak balas badan untuk rawatan adalah berdasarkan keputusan tahap gula selepas makan setiap nasihat. Apa-apa hendaklah disimpan ke atas atau di bawah nilai-nilai yang diperlukan seperti ini akan membawa kesan ke menjejaskan status kesihatan pesakit, sama seperti menghasilkan asas yang tidak boleh dipercayai yang boleh mengganggu urusan penjagaan, dan menyimpang dari prosedur tempahan diluluskan dalam esei Kolej perubatan.

Memakai kasut yang rapat dan sarung kaki, menurut beberapa esei kolej, ini akan menghalang luka atau apa-apa bentuk luka. Seperti kaki menanggung kebanyakan berat pelanggan, kemungkinannya adalah, tisu-tisu dan sel-sel sedang squeezed, sama seperti dengan saluran darah yang membekalkan nutrien dan oksigen. Jika kaki habis dengan edaran, pasangan itu dengan luka, terdapat risiko tinggi bahawa kaki akan necrose (reput) dan mungkin tidak dapat berfungsi lagi, oleh yang demikian, Amputasi. Prosedur elektif telah dibincangkan dalam kebanyakan esei kolej di universiti-universiti di Amerika Syarikat ini. Kaedah tersebut telah lama diamalkan, dan kini sedang dibangunkan sebagai tindak balas kepada pertambahan bilangan kes-kes baru yang muncul setiap tahun, mencabar perubatan lebih daripada biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *