Kemandulan penawar – penawar yang holistik menyasarkan punca

Kemandulan penawar – penawar yang holistik menyasarkan punca

Orang mengalami kemandulan disebabkan oleh sebab-sebab yang pelbagai. Penawar kemandulan semulajadi akan quintessential bagi mereka yang mengalami masalah ini. Kemandulan di kalangan wanita yang boleh lahir daripada endometriosis, berkurangan rizab ovari, gangguan ovulasi dan paras progesteron yang rendah. Terdapat ubat-ubat berjadual dan sistematik rawatan untuk mengubati kemandulan. Walau bagaimanapun, jika punca kemandulan lama atau kronik penyakit maka rawatan ini adalah sia-sia. Pada masa yang sama, perlu juga dinyatakan bahawa rawatan ini mahal mempunyai kesan besar dan berbahaya-kesan sampingan. Menyembuhkan kesan sampingan ini boleh membuktikan lebih mahal dan lebih menyusahkan daripada isu sebenar. Walau bagaimanapun, terdapat penawar kemandulan holistik yang memberi manfaat dan tiada kesan sampingan. Mari kita lihat pada mereka:

1. Pemakanan seimbang:

Semua fakta-fakta diketahui… badan kita mesti betul vitamin dan nutrien boleh berfungsi dengan betul dan kita mesti mengelakkan makan banyak makanan yang mengandungi bahan kimia dan sebatian yang membahayakan kita diproses. Makan makanan yang kaya dengan vitamin E seperti kacang, telur meningkatkan kesuburan. Diet yang kaya dengan sayur-sayuran berdaun hijau dan cress air juga akan membantu mengurangkan kesuburan. Vitamin E membantu dalam mengawal selia pengeluaran hormon oleh revitalizing sistem endokrin. Asid lemak Omega-3 akan sangat bermanfaat apabila ia datang untuk menghilangkan kemandulan. Makan ikan, kekacang, biji benih, kacang dan bertapis minyak sayuran yang baik untuk wanita yang ingin hamil. Barang-barang makanan yang mengandungi Vitamin – B6 dan B12 juga adalah penawar kemandulan yang hebat. Pengambilan barang-barang makanan yang kaya dengan Vitamin C, zink dan asid folik yang tetap akan membantu dalam mengurangkan kesuburan kepada tahap yang hebat. Walau bagaimanapun, pengambilan zink yang berlebihan perlu dielakkan. Biji flaks adalah kaya dengan asid lemak dan amat disyorkan untuk mengubati kemandulan. Elakkan minuman yang caffeinated dan alkohol serta Merokok kerana ia menggalakkan kemandulan. Pemakanan yang betul adalah salah satu penawar kemandulan yang terbaik kerana ia adalah pilihan sangat kos rendah tanpa sebarang kesan sampingan.

2. Senaman:

Kaedah-kaedah latihan holistik bukan hanya bergaya tetapi adalah sama bermanfaat. Melaksanakan kegiatan senaman pernafasan yang mendalam, solat dan meditasi setiap hari selama 10 hingga 15 minit disyorkan untuk mengubati kemandulan. Melakukan Yoga secara kerap adalah satu kaedah yang baik untuk ini dan membantu dalam mengubati kemandulan. Latihan holistik adalah penawar kemandulan yang penting dan sangat bermanfaat.

3. Ayurveda:

Sains Ayurveda yang dicipta di India mempunyai penawar kemandulan semulajadi yang banyak. Likuoris dan bawang putih dianggap untuk meningkatkan kesuburan organ-organ reproduktif. Pengambilan tetap likuoris boleh berhenti kemandulan. Satu lagi ubat Ayurveda untuk kemandulan makan jamun [India plum]. Jamun harus diambil dengan madu secara tetap untuk mengubati kemandulan. Yoga juga dicipta di India. Yogaasanas tertentu [postur] telah terbukti berkesan untuk mengubati kemandulan wanita; ini adalah seperti berikut;

Paschimottanasana
Sarvangasana
Shallabasana
Ardhamatsyendrasana

Lain ubat Ayurveda yang disyorkan untuk kemandulan perempuan makan tauhu dan paneer [keju] secara harian. Ayurveda Lumpur-pek yang secara tradisinya dikenali sebagai Ubtans perlu disapu pada organ-organ reproduktif dan abdomen untuk meningkatkan kesuburan.

Walau bagaimanapun, salah satu yang dianggap salah satu penawar kemandulan Ayurveda yang terbaik adalah minum campuran serbuk akar bermotor dan susu pada malam sama Bilakah tempoh anda mendapatkan lebih. Proses ini perlu dilakukan selama kira-kira 6 bulan hingga setahun.

Penawar kemandulan yang di atas adalah holistik, murah dan sangat berkesan. Jika anda mengikuti penawar kemandulan menakjubkan-3, kemudian anda boleh menjadi supermom seterusnya kanak-kanak 5-6. Jadi, jangan buang masa, Tempah sekarang!

Ini contoh kecil daripada penawar kemandulan holistik adalah sebahagian daripada banyak kajian yang lebih besar kemandulan yang telah dikaji selama lebih 15 tahun. Hasil kerja ini telah mengakibatkan beribu-ribu wanita di seluruh dunia yang akhirnya dapat hamil kanak-kanak secara semula jadi walaupun masyarakat perubatan konvensional telah dianggap mereka subur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *