Kemalangan peralatan gimnasium membawa kepada patah rusuk

Kemalangan peralatan gimnasium membawa kepada patah rusuk

Kemalangan itu berlaku di gimnasium dara di Strand di London apabila seorang lelaki berusia 49 tahun adalah mengangkat berat sebagai sebahagian daripada kerja-kerja harian beliau keluar. Lelaki itu telah menggunakan bola kestabilan kembung, jenis yang ditemui di gimnasium di seluruh negara untuk menyokong belakang beliau sambil mengangkat berat ini. Dalam kata-kata lelaki sendiri, beliau mendengar “big bang” dan sokongan “hanya hilang dari bawah (kepadanya)”. Lelaki itu telah diambil ke hospital di mana kecederaan beliau dinilai. Berat 80kg beliau telah mengangkat pada masa itu telah menyebabkan kerosakan besar kepada dadanya, meninggalkan dia dengan rusuk patah, paru kanan yang runtuh, cecair di paru-paru beliau dan lain-lain kecederaan untuk rahang dan belakang beliau.

Gimnasium telah ke Mahkamah oleh Westminster Majlis bagi pelanggaran keselamatan dan kesihatan. Virgin aktif, yang berlari di gimnasium, mengaku bersalah melanggar kewajipan jagaan ia terhutang kepada semua anggota di bawah Akta Keselamatan dan kesihatan. Menurut peguam Kumpulan kemudahan gim/kecergasan, kesihatan sebelumnya dan Pengurus keselamatan di tapak telah gagal menjalankan penilaian yang menyeluruh terhadap risiko-risiko yang terlibat dengan menggunakan bola pelbagai jenis terlibat dalam kemalangan ini. Selain itu, pekerja di gimnasium tidak sedar bahawa bola adalah bertanggungjawab untuk pecah jika mereka telah tercalar, scuffed atau memotong atau getah luar rosak dalam apa jua cara lain.

Membuat tuntutan bagi patah rusuk atau gimnasium lain berkaitan kecederaan
Kes ini mengetengahkan dua isu biasa kepada sesiapa sahaja yang berkaitan dengan undang-undang kecederaan peribadi, isu-isu peralatan yang rosak dan prosedur-prosedur keselamatan dan kesihatan yang lemah. Dalam kes ini, gabungan kedua-duanya faktor membawa kepada kemalangan yang sangat serius untuk pengguna gimnasium yang boleh dengan baik telah maut. Kakitangan gimnasium tidak mengambil betul penjagaan peralatan yang diberikan untuk kegunaan ahli-ahli dan mereka juga tidak telah dibuat menyedari risiko yang ditimbulkan oleh bola kestabilan kembung-palsu percaya bola akan pecah jika rosak.

Manakala kem-kem peguam pula bertindak dalam kes ini, peguam cara dan undang-undang kakitangan kami telah membantu beratus-ratus orang yang cedera dalam kemalangan yang disebabkan oleh perniagaan atau organisasi masalah kesihatan dan Keselamatan prosedur. Peguam kecederaan peribadi kami telah membina reputasi mereka berjaya mendapatkan tuntutan pampasan orang-orang yang telah cedera akibat kecuaian orang lain. Jika anda telah tercedera di gimnasium, di tempat kerja atau di jalan raya dan itu bukan kesalahan anda, kami boleh membantu anda untuk mendapatkan pampasan kemalangan yang anda impikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *