Kemajuan Kesihatan global menggalakkan usahasama Global akses kepada penjagaan kesihatan

Kemajuan Kesihatan global menggalakkan usahasama Global akses kepada penjagaan kesihatan

Bermula bulan ini, ahli-ahli Kongres akan melihat rapat AS berbelanja kerana mereka bekerja dengan White House untuk membina Bajet 2012. Salah satu kawasan yang telah datang di bawah penelitian yang meningkat adalah AS perbelanjaan program-program kesihatan global. Kumpulan beberapa minggu lepas telah mengumumkan yang () petisyen yang mencari sokongan untuk kesihatan global perbelanjaan melalui inisiatif Kesihatan Global Amerika Syarikat. Ramai takut bahawa perbelanjaan walaupun rata di kawasan ini boleh menjejaskan program-program yang penting dalam penyelidikan vaksin dan rawatan.

Berita seperti ini menyerlahkan peranan penting yang dimainkan oleh perkongsian awam-swasta dalam menyokong akses kepada penjagaan kesihatan global. Inisiatif Global kemajuan Kesihatan bertujuan untuk membawa syarikat-syarikat berasaskan penyelidikan biofarmaseutikal dan Kesihatan global pemimpin bersama-sama untuk meningkatkan akses kepada perubatan dan penjagaan kesihatan di dunia membangun. Kami adalah komited untuk menjadi sebahagian daripada usaha untuk mewujudkan satu sistem penjagaan kesihatan yang mampan yang termasuk meningkatkan akses kepada penjagaan kesihatan dan meneruskan perubatan inovasi dan kemajuan untuk semua orang.

Syarikat-syarikat berasaskan penyelidikan biofarmaseutikal dan rakan-rakan mereka seluruh dunia sedang berusaha untuk melaksanakan penyelesaian yang mampan dan mengukuhkan sistem penyampaian penjagaan kesihatan supaya mereka boleh menghadapi cabaran di masa depan. Berjuta-juta orang tidak mempunyai akses kepada ubat-ubat penting kerana faktor-faktor yang termasuk sistem penghantaran yang tidak lengkap, kekurangan latihan untuk anggota Kesihatan, kekurangan infrastruktur dan kos rawatan. Kita mesti menangani halangan asas untuk penjagaan kesihatan, seperti sistem kesihatan lemah dan berpecah-pecah, kakitangan penjagaan kesihatan yang terhad dan sumber-sumber yang mencukupi bagi perkembangan terbukti penyelesaian. Inovatif penyelidikan dan pembangunan (R&D) dan ubat-ubatan baru, vaksin adalah satu komponan penting dalam meningkatkan penjagaan kesihatan dan memerangi wabak di negara-negara membangun.

Melalui bermakna awam-swasta perkongsian dengan orang lain dalam bidang, termasuk penggubal dasar di dunia yang maju dan membangun, institusi multilateral, pertubuhan bukan kerajaan, dan akademik kami boleh membantu bentuk penyelesaian lestari yang meningkatkan kesihatan semua orang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *