Kemahiran dan strategi, kesihatan dan Kecergasan

Kemahiran dan strategi, kesihatan dan Kecergasan

Jika anda suka bermain bola sepak, ia akan menjadi keinginan anda untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan strategi di sebalik taktik bola sepak. Dan itu adalah sebahagian dari pemain bola sepak yang berjaya. Selain daripada kemahiran dan strategi pemain juga perlu membina tahap kecergasan dan mengekalkan gaya hidup yang sihat.

Jika kita bercakap tentang kemahiran dan strategi datang tiga kemahiran utama mempertahankan:

§ Melakukan sesuatu pengepala Pertahanan
§ Catenaccio strategi pertahanan
§ Zonal mempertahankan
§ Cruffy pusingan

Melaksanakan sesuatu pengepala Pertahanan, datang apabila anda bermain di posisi Pertahanan dan bola datang di kawasan anda di udara. Matlamat merupakan strategi untuk mengosongkan bola dari kawasan anda dan melaluinya dari bidang anda setinggi mungkin dan sebaik-baiknya ke arah ahli pasukan anda sendiri. Anda perlu menilai penerbangan bola dan bersedia dalam barisan untuk melompat sebaik sahaja anda boleh sebagai lawan anda juga akan melihat untuk menyerang bola. Ia adalah lebih baik untuk mengetuai bola untuk mana-mana pihak daripada di Padang berbanding ke tengah. Pendekatan sampingan-pada juga akan mengurangkan kemungkinan pertembungan di antara Ketua dengan pihak lawan yang mungkin juga akan melompat bagi bola sama langsung. Menggunakan kaki dan tangan untuk leverage dalam menikam diri anda dari tanah tetapi Jangan sentuh atau menolak lawan atau lain sepakan percuma atau hukuman boleh diberi terhadap anda. Saya rasa ini adalah cukup untuk Pertahanan pengepala. Untuk amalan anda memerlukan bola sepak dan lawan yang juga akan mengetuai bola apabila bola datang kepada anda. Sekarang kita pergi ke strategi berikutnya iaitu strategi pertahanan Catenaccio. Yang bererti “Kunci”. Strategi ini tahu seperti bola sepak negatif yang buruk satu, dalam bola sepak moden. Untuk Buang pengajaran taktikal daripada Catenaccio akan sangat membabi buta untuk mana-mana jurulatih bola sepak Walau bagaimanapun, apabila dilaksanakan dengan betul, ia mewujudkan sebagai pepejal strategi pertahanan seperti yang pernah dipaparkan dalam bola sepak moden. Catenaccio strategi pasukan akan menolak untuk satu matlamat yang awal untuk mendahului 1-0 dan kemudian akan mempertahankan dalam bilangan yang berdasarkan sekitar penyapu mereka dan Bank-Bank dua tiga di hadapan dia dengan midfield yang melindungi antara satu sama lain terhadap serangan dan Pertahanan. Zonal Defending datang ketiga. Ia membolehkan set Pembela keluar untuk melindungi kawasan Padang atau ‘zon’ dan bukannya menumpukan menandakan seorang pemain khususnya dalam penandaan man-to-man. Pertahanan yang biasanya akan berbaris empat pemain di sepanjang enam meter kotak, satu pos berhampiran, satu di tengah-tengah perkarangan enam kotak, satu antara mereka dan yang di posting jauh. Empat lebih kemudian akan duduk di hadapan mereka untuk menawarkan perlindungan dan bersaing untuk bola jika ia dibersihkan dan dikembalikan ke kawasan penalti. Sebab utama untuk menggunakan sistem zonal adalah untuk mengenal pasti kawasan yang paling berbahaya di mana bola akan dihantar kepada dan mempunyai header anda terbaik bola diletakkan di situ untuk menang bola pertama dan jika tidak, untuk memastikan mereka berada dalam kedudukan untuk mengosongkan kedua bola yang datang. Melindungi bola dari lawan anda dengan anda kembali kepada-Nya dan bola dengan kaki anda dan di bawah kawalan anda, ini berlaku apabila anda memohon bertukar cruffy. Bagi amalan, anda memerlukan bola, lawan dan cepat kaki.

Regangan latihan bola sepak yang datang di kawasan kesihatan dan kecergasan. Terbaik menyediakan badan anda untuk rigours pelaksanaan dan untuk mengelakkan kemungkinan boleh menyebabkan kecederaan pada otot-otot bersedia, ia adalah yang terbaik untuk melakukan satu siri senaman regangan sebelum memulakan sesi latihan atau senaman anda. Untuk leher anda regangan, berdiri dengan Dataran kaki anda, menghadap memanjangkan dan mencapai satu lengan sekitar di belakang kepala anda dan tempat di palm terbuka pipi anda bertentangan. Regangan bahu, berdiri menghadap dinding dan bersandar terhadapnya dengan satu tangan. Kini bertukar badan dan kepala anda ke arah bertentangan untuk bahagian sokongan dan jauh dari dinding. Ulangi dengan bahagian yang lain dan berubah ke arah yang bertentangan.

Adakah anda tahu apa-apa benda mengenai kecederaan ligamen ‘ cruciate ‘? Ini adalah kecederaan yang sangat biasa dan berlaku kepada pemain bola sepak terkenal yang banyak sekitar tahun. Ligamen cruciate membentuk dua daripada empat utama ligamen lutut, satu cagaran dikiri dan Cruciate dua, satu di depan lain, di tengah-tengah.

Anda boleh membuat semua ini berlaku dan dilakukan dengan mudah jika anda mempunyai rakan atau lawan bermain-main dengan anda. Saya harap artikel ini akan membimbing anda untuk yang terbaik yang boleh. Cuma ingat satu perkara yang bermain bola sepak dengan keluar bola sepak yang seragam yang kelihatan seperti yang anda lakukan gusti. Jadi pergi dan mendapatkan bola sepak yang seragam dan penyokong bola sepak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *