Kelonggaran daripada Laser dan Ipl (kuat berdenyut cahaya) peralatan bagi tatu dan Hair Removal.

Kelonggaran daripada Laser dan Ipl (kuat berdenyut cahaya) peralatan bagi tatu dan Hair Removal.

Kelonggaran tidak semestinya bermakna bahawa peraturan tidak diperlukan, peraturan adalah untuk kebaikan awam. Pada masa ini bajet defisit, jika kelonggaran membolehkan penjimatan kos untuk dibuat dan VAT hasil dapat dipungut, maka mungkin de-regulation adalah untuk kepentingan awam. Kos untuk NHS di dari salah rawatan IPL dianggarkan kurang daripada kos peraturan.
Ia nampaknya situasi menang menang (penjimatan kos dan pendapatan VAT), tetapi akan ada rugi, ini adalah minoriti ‘pesakit’ mungkin menderita akibat pelbagai berpengalaman menggunakan peralatan ini kuat.
Pertubuhan yang British of Surgeons plastik estetik amat dikritik di Jabatan Kesihatan (DOH) kelonggaran teknologi cahaya berdenyut kuat (IPL) dan laser untuk tujuan ‘estetik’ (perubatan bebas).
Definisi antara rawatan kosmetik dan pembedahan atas sebab-sebab perubatan kadang-kala menjadi kabur, satu contoh dapat payudara pembesaran atau pengurangan.

VAT
Penjagaan kesihatan profesional yang terlatih menggunakan IPL untuk rosacea (kemerahan muka) dan keadaan perubatan yang lain, dan dikawal selia; VAT adalah tidak layak untuk rawatan perubatan. Jika pesakit di klinik memerlukan hair removal, penyingkiran tatu atau kulit foto-rejuvenasi, maka profesional kesihatan berpengalaman dengan mudah boleh melakukan prosedur tersebut kerana mereka mempunyai pengetahuan mendalam tetapan peralatan.
Terlatih ‘profesional penjagaan kesihatan bebas’ dianggap tidak memberi rawatan perubatan, dan jadi peralatan yang sama (seperti yang digunakan oleh klinik-klinik London yang terkenal dengan tahun pengalaman) sekarang boleh digunakan untuk pembaharuan kulit dan penyingkiran tatu (iaitu aplikasi perubatan bebas) tanpa peraturan. Kelonggaran membolehkan VAT akan dicaj di kawasan pertumbuhan penyingkiran tatu, hair removal, pembaharuan foto kulit dan pelbagai rawatan untuk membuat ‘badan kelihatan lebih cantik’, (contohnya mengurangkan kecacatan, bintik-bintik dan bahkan regangan.

Terbakar darjah ketiga kerana hanya tidak berpengalaman untuk
Seorang wanita berusia 38 tahun yang mempunyai rawatan penyingkiran rambut (Salun), menyebut beliau mempunyai regangan. Terapi Kecantikan berkata bahawa peralatan yang boleh merawat mereka keluarkan. Mungkin wanita itu pun telah bertanya ‘telah anda lakukan ini sebelum?’ atau “adalah latihan yang diperlukan sebelum anda melakukan perkara-perkara seperti ini? Selepas mempunyai rawatan untuk membuang beliau regangan, blistering muncul dan wanita disegerakan untuk A & E. doktor memberitahunya bahawa dia mempunyai darjah ketiga.
Berikutan penyahkawalseliaan akan ada lebih banyak kes-kes yang sama seperti ini.
Untuk profesional penjagaan kesihatan berpengalaman akan telah diketahui bahawa seting untuk penyingkiran rambut adalah tidak sama seperti orang-orang untuk mengurangkan kecacatan kulit.
Penggunaan IPL oleh orang yang tidak berpengalaman boleh menyebabkan pelbagai masalah lain termasuk perubahan kekal berjeragat. Jika goggles Keselamatan tidak dipakai dengan betul boleh ada kerosakan Retina dan buta. Penuding laser dengan kuasa yang diukur dalam milliwatts (thousandths satu watt) boleh menyebabkan buta, kuasa laser untuk hair removal diukur dalam beribu-ribu watts.
Rawatan di klinik pakar sentiasa melibatkan penggunaan goggles keselamatan yang betul.

Penyingkiran tatu
Penyingkiran tatu melibatkan beberapa sesi, sering bernilai sekitar £100.00 setiap. Tatu yang sukar boleh melibatkan antara sesi 9 dan 15. Tatu yang tipikal mungkin hanya memerlukan rawatan 6, Walau bagaimanapun terdapat beberapa faktor yang perlu diambil kira, warna dakwat, warna kulit orang, umur tatu. Jika tetapan tidak betul mengambil ini ke dalam akaun, maka lebih banyak sesi akan diperlukan atau mungkin ada kerosakan pada kulit orang. Dengan klinik pakar yang bertahun-tahun IPL pengalaman akan pilihan kurang mahal sedikit sesi akan diperlukan. Klinik pakar yang sentiasa akan memberikan rundingan percuma pertama untuk penyingkiran tatu apabila mereka akan melihat dengan teliti dakwat itu, jenis kulit, sejarah perubatan orang dan sebarang ubat-ubatan yang mereka boleh mengambil.

Kesimpulan
Kelonggaran tidak bermakna bahawa peraturan tidak diperlukan. Mana-mana orang yang mengingati hair removal, penyingkiran tatu atau apa-apa bentuk rawatan kosmetik menggunakan peralatan Laser atau IPL harus berunding terlebih dahulu dengan klinik pakar untuk rundingan pertama percuma (contohnya di PulseLightClinic di London).
Semasa rundingan ini, pelanggan juga dimaklumkan tentang apa-apa masalah, biasanya jika mereka mempunyai keadaan perubatan sedia ada dan mengambil ubat-ubatan tertentu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *