Kelonggaran berapa banyak anda perlukan, setiap hari? Berehat lebih!

Kelonggaran berapa banyak anda perlukan, setiap hari? Berehat lebih!

Tekanan adalah satu beban, hidup di zaman moden. Semua orang, lambat laun, mengalami tekanan. Dan tekanan kita menderita, mengambil masa yang banyak dari badan-badan, emosi dan minda.

Perasaan tertekan, dipukul oleh keletihan atau hanya semata-mata, mempunyai suram sehari, kemudian, perkara yang terbaik untuk berbuat demikian, ialah berehat.

Menonton televisyen mungkin satu cara, untuk sesetengah orang, tetapi sebenarnya tidak, satu kaedah yang digemari oleh pakar-pakar. Apabila kita menonton TV, kita akan diletupkan, iklan, iklan, bunyi dan imej. Jadi bagaimana kita boleh mendapat kelonggaran? Jika terdapat banyak cara, kita boleh mendapatkan menegaskan, salah seorang daripada mereka tidak akan bertemu dengan tarikh akhir, juga, Terdapat banyak cara yang kita boleh berehat.

Di hari analisis, pakar-pakar telah membuat kesimpulan, penyakit jantung, yang dikaitkan dengan kemarahan dan keresahan, yang dikaitkan dengan tekanan mental. Terlalu banyak tekanan, membawa kira-kira ischemia, yang boleh membawa kepada atau menyebabkan serangan jantung. Kelonggaran itu, adalah lebih penting, kerana analisis ini berguna. Mengawal kemarahan dan sikap, anda adalah penting, untuk kesihatan jantung, dan berehat, boleh membantu anda mengawal, tekanan.

Salah satu cara untuk berehat adalah transcendental meditasi. Hari ujian, juga telah menunjukkan, bahawa kaedah ini, mungkin berkurangan, arteri tersumbat, yang merupakan sebab utama, serangan jantung dan strok. Meditasi transcendental amalan orang, oleh reproducing, uttering menenangkan sebutan, bertafakur, ini adalah untuk mencapai, beristirahat. Penyelidik mendapati, bahawa pengamal meditasi transcendental, agak menurun, dimensi dinding arteri mereka, berbanding dengan orang-orang, yang tidak mengamalkan transcendental meditasi.

Ujian lain menerusi kaedah lain berehat, Akupunktur, seolah-olah mengurangkan tekanan darah tinggi, dengan mengaktifkan, beberapa fungsi badan, bagi otak menjalankan sebatian kimia yang dikenali sebagai Endorfin. Endorphin dapat berehat otot, mengurangkan panik, mengurangkan kesakitan dan mengurangkan kebimbangan.

Yoga juga adalah satu lagi kaedah, untuk berehat dan juga mungkin mempunyai keputusan yang sama, seperti Akupunktur. Dalam satu lagi ujian, peserta didedahkan, beberapa minit dari tekanan mental. Kemudian mereka telah tertakluk, kepada pelbagai kaedah istirehat, seperti mendengar bunyi alam semulajadi atau muzik klasik. Hanya mereka yang mengamalkan Yoga, sangat berkurangan, masa yang diambil, tekanan darah mereka, untuk kembali kepada normal. Yoga adalah satu bentuk kegiatan yang progresif.

Pernafasan, adalah salah satu kaedah yang asas untuk berehat. Menjejaskan pernafasan, hampir semua aspek kita, ia memberi kesan kepada minda kita, perasaan kita dan badan kita. Hanya menumpukan perhatian, pada pernafasan anda, selepas beberapa waktu, anda boleh rasa kesannya, serta-merta.

Terdapat beberapa kaedah bernafas, yang boleh membantu anda mengurangkan tekanan.

Satu lagi cara mudah untuk mencapai berehat, adalah senaman. Jika anda merasa jengkel, mudah 30 minit senaman, akan sering menenangkan anda. Walaupun bersenam, adalah cara yang baik untuk menurunkan berat badan, ia tidak menunjukkan kepada anda bagaimana, untuk mengawal tekanan dengan betul. Senaman harus juga digunakan, gabungan, dengan kaedah latihan lain.

Salah satu cara yang hebat untuk berehat, mendapat urutan. Untuk mencapai berehat sepenuhnya, anda perlu untuk benar-benar memberi, pengendalian dan sentuhan, ahli terapi yang berkelayakan.

Terdapat beberapa jenis urut yang juga memberikan pelbagai peringkat, berehat.

Satu lagi kaedah yang merehatkan, adalah Biofeedback. Program latihan biofeedback biasa, terdiri daripada sesi 10 jam, yang biasa dilakukan pada setiap minggu.

Hypnosis merupakan satu kaedah yang boleh dipersoalkan, berehat. Ia adalah sebagai ganti yang baik, bagi orang yang berfikir bahawa mereka tidak mempunyai idea, bagaimana rasanya menjadi santai. Ia juga adalah sebagai pengganti yang baik, bagi orang-orang dengan tekanan yang dikaitkan, masalah kesihatan.

Ubat-ubatan adalah alternatif yang drastik, untuk berehat. Mereka kadang-kadang tidak selamat dan tidak akan berkesan seperti kaedah istirahat yang lain. Kaedah ini hanya digunakan oleh pakar perubatan yang berkelayakan, pada pesakit-pesakit mereka.

Kaedah berehat ini, adalah hanya beberapa cara, anda boleh mencapai berehat. Satu lagi sebab mengapa kita perlu berehat, selain mengurangkan tekanan darah dalam orang dan mengurangkan kemungkinan, angin ahmar atau serangan jantung, kerana tekanan mencipta hormon, yang melemahkan sistem imun, kelonggaran memberikan sistem imun masa untuk pulih dan dalam berbuat demikian, membantu ia beroperasi dengan lebih cekap.

Penurunan berehat, fungsi, dalam sistem limbic otak; ini adalah bahagian emosi, otak kita.

Selain itu, otak mempunyai keperluan untuk sekali-sekala untuk aktiviti yang lebih ketara pada Hemisfera kanan. Kelonggaran adalah salah satu cara untuk mencapai ini.

Para pelancong boleh sesungguhnya penggunaan yang baik, setelah kaedah kelonggaran yang kerap, dimuatkan ke dalam gaya hidup anda. Memilih kaedah yang anda percaya, anda boleh lakukan dengan kerap.

Perlu Relax!

Kita perlu untuk berehat, untuk berfikir
Akan lambat, bercahaya
Pergi cepat, akan tidak kekal
Semakin lama ia mengambil masa, lebih baik rasanya
Taklng begitu mudah, adalah apa yang kita perlukan
Kita perlu berehat, beringat.
Perlu berehat, sudah lama
Perlu berehat, apa pandangan yang
Jadi rasa baik dilakukan, sedang matahari
Kita sebaliknya harus menikmati dan berseronok
Dan berfikir, akan hanya memenangi
Perlu berehat, telah sampai ke dalam.
Kita perlu berehat, kini menemui
Lihatlah dan mendedahkan
Jadi Kura-Kura yang hidup lama
Kehidupan yang perlahan, kukuh selama-lamanya
Cangkerang yang keras dan sukar kaki
Kita perlu berehat, maka merawat
Keperluan untuk berehat, untuk tidak dilihat
Perlu berehat, apa yang anda maksudkan?
Sampai masa, jumpa nanti
Mendapat Tiada kedamaian, tergesa-gesa
Perlu berehat, ada
Perlu berehat, sila kongsi!
NB: Perlu berehat, sekarang, jadi don´t burn out, hanya pergi lambat dan cahaya!
Sorakan untuk takut!
© 13/02/2005
DocRabbit (biasa)
Bercambah Hijau (pengaturan)
NB: Menyerap perlu berkembang!

Mahu lebih banyak ebook, anda boleh membaca, di mana, banyak tajuk-tajuk yang berguna dengan pendaftaran yang percuma, kemudian check out Laman ini besar keahlian web baru di ebooks4mobile.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *