Kelewatan mengenali Placental Abruption yang membawa kepada kecederaan yang membawa maut kepada kanak-kanak dan $1,000,000 saman oleh keluarga

Kelewatan mengenali Placental Abruption yang membawa kepada kecederaan yang membawa maut kepada kanak-kanak dan $1,000,000 saman oleh keluarga

Adalah dianggarkan bahawa 27 di setiap 1000 bayi mengalami kecederaan yang lahir. Terdapat banyak masalah yang mungkin berlaku semasa mengandung dan semasa buruh dan penghantaran. Beberapa isu-isu ini boleh mengancam kesihatan dan mungkin kehidupan wanita dan kanak-kanak yang belum lahir. Satu masalah tersebut adalah sebuah abruption placental. Abruption placental yang adalah keadaan di mana plasenta yang memegang bayi belum lahir memisahkan dari rahim ibu pramatang. Sekiranya kawasan tersebut ini berlaku saluran darah di rantau ini akan koyak apart. Berikutnya kehilangan darah menyebabkan pengurangan bekalan oksigen yang mendapat kanak-kanak yang belum lahir. Kekurangan tahap-tahap yang perlu oksigen untuk tempoh masa yang panjang boleh menyebabkan kerosakan otak dan benar-benar boleh membawa kepada kanak-kanak yang dilahirkan masih.

Hasil perubatan yang buruk, seperti kecederaan kelahiran yang tidak dapat dielakkan menandakan bahawa doktor atau jururawat melakukan penyelewengan yang membawa kepada kecederaan. Penyelewengan perubatan memberi tumpuan kepada keadaan-keadaan di mana rawatan doktor atau jururawat gagal untuk mematuhi piawaian penjagaan perubatan dan menyebabkan kecederaan. Mempertimbangkan suatu kes yang didokumenkan yang berkenaan yang placental abruption yang membawa kepada kerosakan otak pada bayi yang baru lahir itu. Ibu bapa mengejar tuntutan undang-undang bagi penyelewengan perubatan dan pihak-pihak mencapai penyelesaian.

Tuntutan adalah berdasarkan kepada peristiwa-peristiwa yang berlaku apabila seorang wanita hamil sembilan belas tahun muda pada peringkat awal buruh telah dimasukkan ke hospital. Ibu-ibu yang mengandung melaporkan mengalami sakit perut yang berterusan. Berikutan kemasukan jururawat Perbidanan diperhatikan bahawa dia mempunyai abdomen yang keras dan berterusan kontraksi rahim. Tidak lama selepas, ibu mula mempunyai pendarahan faraj, yang adalah begitu teruk bahawa ia perlu berterusan menukar tuala di bawah beliau. Jururawat gagal untuk memberitahu doktor mana-mana daripada pemerhatian beliau dan sebaliknya menunjukkan wanita di mana dalam almari linen adalah dan memberitahu beliau untuk mendapatkan tuala dari dalam almari untuk Sinaran darah pada dirinya sendiri.

Wanita itu kemudian mula menghadapi kesakitan yang amat sangat setelah berada di hospital empat hingga lima jam. Jururawat masih pula tidak memberitahu doktor. Agak jururawat memberikan wanita kesakitan ubat-ubatan. Kira-kira lima minit kemudian, kadar jantung janin pergi rata. Jururawat membuat kesimpulan ini hanya disebabkan oleh tindak balas kepada ubat-ubatan sakit. Jururawat gagal walaupun cuba untuk mengenepikan kekurangan oksigen untuk bayi sebagai alasan. Ia mengambil minit lima puluh beliau lagi selepas monitor pergi rata untuk akhirnya memanggil doktor.

Doktor datang, mendapati kehadiran meconium dan kemudian menyedari bahawa monitor kadar jantung menunjukkan pecut dengan pantas yang progresif di mendalam.. Perbidanan yang merawat kemudian juga menunjukkan dan memutuskan untuk melaksanakan C-section untuk kecemasan. Anesthesiologist tidak ada ketika itu dan jadi doktor pula C-section yang menggunakan bius setempat sahaja. Doktor nampak abruption placental itu telah berlaku. Bayi menunjukkan tanda-tanda gila hypoxic ischemic (kerosakan sistem saraf pusat daripada kekurangan oksigen) ujian yang kemudian disahkan.

Kemudian ujian menunjukkan bahawa kanak-kanak itu telah terencat perkembangan dan mental. Akibat kecederaan beliau bayi memerlukan terapi Carakerja, terapi pertuturan dan terapi fizikal, dan kekal memerlukan penjagaan nyawa. Kanak-kanak dijangka untuk hidup ke trumpet. Firma guaman yang mengendalikan tuntutan itu bagi ibu bapa dan kanak-kanak itu berjaya untuk melaporkan bahawa mereka mencapai satu penyelesaian $1,100,000, yang $60,000 untuk ibu bapa, dan bakinya untuk kanak-kanak. Sebahagian daripada penyelesaian ini dirangka supaya kanak-kanak akan mempunyai aliran pendapatan yang stabil ke masa depan.

Dalam hal ini jururawat meninggalkan untuk memantau kemajuan wanita hamil tanpa doktor untuk menyelia beliau. Diketahui tanda-tanda yang-placental abruption dalam kehamilan lewat-jangkamasa yang akan kembali perut atau lebih rendah yang ketara kesakitan dan pendarahan faraj yang berterusan. Jururawat gagal untuk cuba untuk membetulkan keadaan atau bahkan biarkan doktor tahu bahawa wanita yang ditunjukkan dengan tanda-tanda kedua-dua di samping itu jururawat yang gagal untuk mengambil tindakan segera apabila tracings dari kadar jantung janin memantau akan rata. Doktor pertama pula apa-apa selepas kehadiran meconium dan pecut dengan pantas yang progresif mendalam kadar jantung bayi – dua tanda-tanda bahawa bayi belum lahir dalam kesusahan janin yang melampau. Ia adalah tidak sehingga ketibaan Perbidanan yang merawat yang C-section kecemasan yang telah dilaksanakan. Kerosakan yang telah dilakukan itu. Kekurangan responsif kepada tanda-tanda masalah yang timbul semasa buruh wanita membentuk asas kepada ibu bapa tuntutan daripada penyelewengan. Hasil: penyelesaian jumlah $1.1 juta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *