Keletihan dan tenaga yang rendah dalam mensasarkan

Keletihan dan tenaga yang rendah dalam mensasarkan

Adakah anda tahu bahawa mensasarkan juga berasa letih? Kebanyakan orang berfikir bahawa bayi dan mensasarkan tidak pernah merasa letih kerana mereka kebanyakannya tidur pada siang hari tetapi pada hakikatnya, mereka lakukan! Keletihan ini dalam mensasarkan boleh sedikit membimbangkan walaupun. Ia boleh disebabkan oleh beberapa keadaan perubatan yang perlu ditangani dengan segera.

Bilakah itu keletihan dan tenaga yang rendah dalam mensasarkan biasa atau tidak? Pakar percaya bahawa kanak-kanak memerlukan waktu tidur pada waktu siang bergantung kepada umur yang tertentu. Bayi di bawah 1 tahun memerlukan kira-kira dua tidur dalam sehari. Nap setiap harus berkisar antara satu hingga tiga jam. Untuk mensasarkan yang secara amnya lebih daripada 1 tahun tetapi di bawah umur 3 tahun perlu satu nap setiap hari kira-kira satu hingga dua jam. Sebaik sahaja kanak-kanak bertukar tiga, ia adalah apa-apa bagi mereka untuk berhenti dari mengambil catnaps pada waktu petang. Apabila anak kecil yang mendapati sukar untuk tidur pada waktu malam, ini boleh menjadi tanda-tanda keletihan yang tidak normal.

Apakah tanda- tanda kelesuan dalam mensasarkan? Ia adalah menyedihkan bahawa tantrums dalam mensasarkan boleh menjadi salah satu daripada tanda-tanda keletihan. Rasa letih, malah untuk orang dewasa, tidak rasa sangat selesa dan ini boleh mengakibatkan mensasarkan untuk menjadi sangat sensitif dan cepat marah, oleh itu, menyebabkan mereka perlu tantrums. Rubbing mata yang kerap juga boleh menjadi tanda-tanda keletihan seperti ini menunjukkan mereka yang mengantuk. Mensasarkan biasanya memerlukan tempoh yang lama tidur tetapi setelah mereka sentiasa mengantuk sudah boleh menjadi tanda keletihan. Gejala lain adalah tindakan-tindakan fizikal yang perlahan. Jika anda mempunyai kanak-kanak atau jika anda pernah babysat satu, anda perlu tahu bahawa kanak-kanak secara semulajadi fizikal aktif. Oleh itu, jika anak anda tidak menunjukkan dari segi keaktifan, ini mungkin tanda-tanda bahawa dia mengalami keletihan yang luar biasa.

Bagaimana anda boleh berhenti keletihan dalam mensasarkan? Bagaimana anda boleh membawa tenaga mereka balik? Jawapan ini adalah untuk mengawal tidur mereka. Membuat jadual tidur yang tetap untuk anak anda. Masa untuk napping, masa untuk tidur pada waktu malam dan masa untuk bangun sekiranya semua akan sama setiap hari sebanyak mungkin. Ini akan membantu badan anak kecil ini untuk membangunkan jam biologi semula jadi yang boleh membantu badan memperbaharui tenaga yang lebih baik dan membantu anak kecil anda berehat dengan lebih nyenyak. Anda boleh juga psych anak kecil anda mengabaikan tantrums tersebut dan membiarkan dia menangis sehingga dia menjadi letih dan mengantuk. Hanya peringatan – tidak pernah memberikan anak kecil anda sesetengah ubat-ubatan kecuali doktor telah ditetapkan kepada mereka.

Keletihan dalam mensasarkan biasanya tidak memerlukan ubat-ubatan sintetik. Perubahan yang disiplin dan gaya hidup yang kadang-kadang semua yang diperlukan untuk mendapat rawatan.

Anda juga harus ingat bahawa keletihan yang anak kecil anda berasa mungkin sesuatu disebabkan oleh sesuatu penyakit atau keadaan perubatan. Beberapa keadaan perubatan seperti penyakit buah pinggang dan alahan juga boleh menyebabkan anak kecil anda untuk menjadi letih. Untuk memastikan bahawa anak kecil anda dalam keadaan yang baik, dapatkan nasihat doktor anda dengan kerap. Sentiasa meletakkan kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak anda dahulu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *