Kelenjar Adreanal dan kehilangan berat badan

Kelenjar Adreanal dan kehilangan berat badan

Hormon tekanan yang boleh menyebabkan masalah hormon wanita dan lelaki, berat, dan penyakit kronik. Bagaimana ini boleh benar? Kortisol, epinephrine dan lain-lain hormon tekanan boleh mengalirkan kesihatan badan, kecergasan dan malah menyumbang kepada ketidaksuburan melainkan anda belajar bagaimana untuk mengawal hormon tekanan.

Apa yang anda makan dan bagaimana anda menangani tekanan boleh memandu badan anda ke dalam ketidakstabilan gula dalam darah, berat, gangguan tidur dan keletihan yang membawa kepada pertambahan berat badan dan penyakit kronik.

Kelenjar adrenal akan tekanan pengendalian kelenjar yang menghasilkan pelbagai hormon yang membantu anda mengendalikan semua jenis tekanan mental, emosi atau fizikal. Fungsi semula adrenals untuk memastikan tubuh anda dalam keseimbangan dinamik dalam apa sahaja perubahan luaran atau dalaman atau cabaran yang anda hadapi.

Mereka mengawal keseimbangan cecair, keseimbangan gula darah, maklum-balas keradangan dan anti-radang, dan tindak balas sistem imun. Anda boleh melihat mengapa kawalan secara tidak langsung anda kelihatan dan berat badan.

Semula adrenals menghasilkan hormon steroid yang hormon yang menentukan keseluruhan kekuatan dan stamina. Hormon tekanan akan kembali untuk hormon seks anda, adalah penting untuk segala-galanya termasuk anti-penuaan. Kelenjar adrenal menghasilkan hormon mereka pelbagai dan melepaskan mereka terus ke dalam aliran darah, di mana mereka dibawa ke hampir semua sel-sel badan. Dalam Kesihatan adalah kunci kepada kesihatan dan anti-penuaan.

Diet yang sihat akan membantu keseimbangan gula darah dan tahap hormon, membantu dalam keletihan, menghalang tenaga dan mood naik dan turun, dan menggalakkan berat badan yang betul.

Apakah diet sihat yang betul? Anda telah mendengar mengenai Mediterranean diet dan ianya mungkin tempat terbaik untuk memulakan dan kemudian mengubahsuai untuk pilihan anda.

Makan setiap dua jam, sentiasa menambah protein untuk makanan dan makanan ringan, makan makanan sebenar keseluruhan, segar, garam makanan anda dengan garam laut dan minum banyak air.

Apabila anda makan setiap dua jam anda melegakan tekanan yang mengendalikan hormon dari tugas mengekalkan paras gula darah biasa antara menu yang memberikan mereka berehat. Epinephrine dan kortisol bertanggungjawab untuk ini, ia juga menyebabkan kenaikan berat badan sehingga anda tidak mahu lebihan anda aliran darah. Makan kerap, tetapi hanya makanan yang betul menjadikan anda tahap gula dalam darah biasa tanpa penambahan hormon stres. Elakkan mati, makanan ringan. Badan-badan yang sihat tidak datang dari makan makanan ini. Mereka kehilangan nutrien dan merompak Kedai-kedai lain nutrien dari tubuh. Elakkan lemak trans yang mereka mengganggu fungsi membran sel. Minum air tulen sebagai minuman utama anda bersama-sama dengan kafein teh hijau dan herba, mengurangkan satu jus buah-buahan yang minimum dan mengambil buah-buahan yang segar dan keseluruhan apabila anda mahu Snek manis. Diet garam yang rendah menyumbang kepada keletihan dalam, jadi gunakan garam laut pada makanan anda tampak dan rasa seperti garam biasa tetapi mengandungi mineral surih yang telah ditapis daripada garam biasa.

Apa yang boleh makan? Tujuh atau lebih hidangan sayur-sayuran dan buah-buahan perlu menjadi matlamat harian anda. Menghilangkan sejuk beku atau dalam tin sayur-sayuran dan buah-buahan dan makan segar. Makan sumber semulajadi protein, daging organik, protin sayur-sayuran termasuk kacang pis, kacang, kacang Pi, dan kacang. Makan bijirin organik dalam bentuk keseluruhan mereka serta kecambah dalam roti. Sebahagian besar daripada diet anda harus menjadi sayur-sayuran, protein dan lemak seterusnya karbohidrat kompleks seperti roti gandum dan bijirin. Buah-buahan yang lazat dan menyegarkan tetapi disebabkan oleh kandungan gula yang tinggi perlu dalam kategori makanan yang paling kecil. Komersial disediakan makanan, marjerin dan sayur-sayuran yang memendekkan semua menyebabkan tekanan dalam badan; Potong.

Berehat dan menganggap diri anda diberkati untuk tahu apa yang anda tahu tentang kesihatan dan memohon apa yang anda tahu untuk hidup lama tekanan percuma.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *