Kelebihan Yoga untuk penghidap berpeluh berlebihan

Kelebihan Yoga untuk penghidap berpeluh berlebihan

Berpeluh adalah normal, kita semua lakukan. Tetapi peluh yang berlebihan boleh menjadi tanda isu-isu kesihatan yang lain. Pengimbangan semula sistem badan boleh menjadi cara yang baik untuk meringankan masalah-masalah ini. Yoga adalah cara terbaik untuk berbuat demikian.

Yoga menggabungkan pernafasan dan pergerakan dan merupakan salah satu froms tertua senaman. Dalam yoga bertujuan untuk mengharmonikan tubuh dan membetulkan sebarang ketidakseimbangan. Jadi ia boleh didapati bahawa amalan yoga secara kerap dapat menangani punca-punca asas simptom anda – walaupun anda tidak tahu apa punca.

Walaupun kebanyakan yoga adalah amalan yang perlahan dan lembut, Adakah ia masih sah bentuk senaman dan dengan itu, membawa kira-kira manfaat positif yang datang dari mana-mana aktiviti fizikal. Ini termasuklah metabolisme yang lebih cekap, meningkatkan kecergasan keseluruhan dan pengeluaran Endorfin. Ini semua bermakna bahawa anda berasa baik – dari segi fizikal, mental dan emosi. Manfaat ini akan berterusan walaupun selepas sesi dan membantu badan anda lebih baik, pulih dengan sendirinya dan meningkatkan keyakinan diri anda.

Seperti semua senaman, yoga juga adalah tekanan yang berkesan-meniup. Tetapi apabila ia datang untuk hyperhidrosis, yoga mempunyai kelebihan tambahan. Amalan yoga yang biasa adalah besar menggalakkan kestabilan emosi yang tenang dan yang batin. Jadi, jika anda berpeluh berlebihan adalah berkaitan dengan tekanan atau kebimbangan, yoga dapat membantu amat mengurangkan Majlis-Majlis orang-orang yang apabila anda rasa tertekan. Ia juga akan membantu untuk mengurangkan keterukan kebimbangan anda apabila timbul situasi yang memberi tekanan tidak dapat dielakkan.

Walaupun yoga boleh menjadi satu senaman yang kuat, ia tidak biasanya dikaitkan dengan senaman yang terburu-buru dan berpeluh lebih banyak latihan aerobik seperti langkah, litar atau berputar. Atas sebab ini, kelas-kelas yoga boleh merayu lebih kepada mereka yang ingin mengelakkan situasi awam di mana mereka akan cenderung perspire secara besar-besaran.

Walau bagaimanapun, terdapat bentuk-bentuk yoga yang lebih cergas dan pantas. Ashtanga adalah salah satu daripadanya (dan Madonna senaman pilihan). Terdapat juga jenis yoga yang dipanggil Bikram yoga (atau Yoga Panas) yang dilakukan di bilik-bilik yang dipanaskan – supaya lebih sihat. Tetapi ini sebenarnya boleh menjadi sesuatu yang baik untuk penghidap berpeluh berlebihan. Pertama, Semua orang akan direndam melalui, supaya anda tidak merasa sedar diri. Kedua, badan berpeluh untuk menyingkirkan toksin. Jadi, jika anda ‘bersenam’ semasa rejim senaman anda, anda akan dapat mempercepatkan penghapusan ini. Maka badan anda adalah di bawah tekanan kurang ‘ berpeluh ‘ toksin yang lain pada masa itu.

Yoga adalah jauh lebih banyak daripada siri jawatan rawak. Regangan, memulas, memegang dan pernafasan semua mempunyai kesan yang tertentu bahagian-bahagian lain badan anda. Anda boleh memberi kesan bukan hanya otot-otot anda tetapi anda organ-organ dan sistem imun, terlalu. Ia adalah baik di merangsang sistem penghadaman anda juga. Ini adalah berguna untuk pesakit hyperhidrosis yang dikaitkan dengan isu-isu berat badan, intolerans makanan atau diet yang lemah. Juga, terdapat sesetengah jawatan yang membantu tubuh menyingkirkan toksin. Ini adalah berguna jika anda berpeluh berlebihan merupakan gejala kerana toksin.

Ringkasnya, yoga akan meningkatkan kecergasan keseluruhan anda, menyahtoksin sistem anda, meningkatkan kesejahteraan anda dan menstabilkan kebimbangan anda. Sejak itu alamat banyak isu-isu kesihatan yang menyebabkan berpeluh berlebihan, yoga boleh menjadi satu laluan yang berkesan bukan sahaja mengurangkan gejala-gejala, tetapi juga merawat punca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *