Kelebihan utama termasuk asid lemak, Mct dan Cla dalam Diet anda

Kelebihan utama termasuk asid lemak, Mct dan Cla dalam Diet anda

Tekanan, kita semua ada dalam kehidupan kita, tidak kira di mana kita hidup. Mari kita hadapi kehidupan adalah tekanan. Kerja, cuba untuk membuat end memenuhi, Wang, ketidaktentuan politik dan kemelesetan, apa mungkin. Tekanan memainkan peranan yang besar dalam banyak kehidupan kita.

Anda mungkin bertanya apakah semua ini mempunyai kaitan dengan lemak penting, MCT (sederhana di triglycerides) dan CLA (terkonjungsi asid Linoleic)?

Ia benar-benar tidak. Pada zaman hari ini sesetengah orang terlalu tertekan. Tekanan secara langsung mempengaruhi cara kita makan dan kami kesihatan dan kesejahteraan umum. Apakah perkara pertama yang seseorang lakukan apabila mereka tertekan? Jawapannya ialah “Makan”. Saya tidak mengatakan bahawa ini adalah benar bagi semua orang, tetapi mungkin bagi kebanyakan orang. Apa yang Jangan kita makan apabila kita tertekan? Jawapannya ialah “makanan ringan” dan banyak daripadanya!

Makanan ringan telah menjadi kebiasaan bagi ramai orang di seluruh dunia, orang tergesa-gesa – merebut sebuah gerai burger dan kerepek atau pizza dan coke yang. Apa sahaja yang ia mungkin lemak trans yang buruk!

Kami akan mengambil asid lemak trans dan memakan mereka secara besar-besaran. Ya, mereka cip yang lencun dalam minyak adalah satu contoh yang baik daripada asid lemak trans. Rasa baik, tetapi yang pasti di tidak tidak untuk pemakanan sihat.

Selain itu trans lemak menyebabkan masalah berat badan dan obesiti, masalah dikongsi oleh ramai di antara kita di seluruh dunia. Asid lemak Trans adalah musuh paling teruk badan. Lemak trans yang kita makan menyebabkan sel-sel tubuh, untuk menjadi disalut dengan lapisan dan atas sebab ini tidak mampu untuk menyerap nutrien daripada makanan atau suplemen yang kita menelan.

Maka Apakah penyelesaian kepada masalah ini?

Jawapannya ialah minyak tambahan. Nutrien lebih mudah diserap ke dalam badan dalam bentuk minyak, daripada apabila dalam bentuk kapsul.

Omega 3, 6 & 9 adalah asid lemak penting. Omega memberikan khasiat sel yang kita kekurangan. Omegas yang besar untuk kesihatan umum, kemusnahan sel yang disebabkan oleh asid lemak trans yang bertindak balas. Omegas adalah penting untuk mengekalkan badan yang optimum yang berfungsi; kesihatan mental, mengurangkan tahap kolesterol termasuk peringkat dan juga mengurangkan tahap tekanan darah tinggi.

OK, jadi sekarang anda tahu Omega ini adalah komponen penting yang pertama termasuk dalam diet harian anda. Sekarang bahawa sel-sel anda akan berfungsi lagi, sudah tiba masanya untuk memasukkan MCT dan CLA.

MCT dan CLA tambahan yang besar untuk Kesihatan, berat dan toning. MCT dan CLA adalah penting untuk semua orang, tidak kira apa matlamat anda. Mungkin ia adalah berat, sukan daya tahan atau bina badan, seperti yang anda lihat tambahan MCT dan CLA sesuai ke dalam matlamat khusus anda.

Apakah di MCT

Dan MCT asid lemak rantaian sederhana atau kecil rantaian asid lemak, yang memerlukan kurang tenaga dan kurang enzim untuk memecahkan mereka untuk penghadaman, sekaligus menjadikan penyerapan boleh didapati dengan usaha yang sedikit. MCT yang terdapat dalam minyak kelapa.

Dan MCT terbakar seperti karbohidrat yang memberikan anda tahap tenaga yang tinggi, anda perlu mengekalkan gaya hidup anda yang sibuk, latihan atau apa-apa lagi yang memerlukan tenaga tambahan. Terbaik dari semua – MCT dan tidak karbohidrat yang; Akibatnya mereka tidak pernah Menyimpan lemak. MCT dan mengekalkan tahap tenaga yang tinggi dan Jangan Simpan lemak. MCT ini juga mempercepatkan metabolisme. Mereka adalah alternatif yang lebih sihat, semulajadi makanan yang tinggi dengan asid lemak tepu. Dan MCT juga menstabilkan tahap gula dalam darah.

MCT tambahan yang besar untuk berdiet, di mana pengambilan karbohidrat dikurangkan. Mengurangkan karbohidrat anda mengurangkan tahap tenaga dan kadangkala membuat anda merasa sakit. MCT akan membantu mencegah perasaan sakit ini. MCT ini juga membantu mengurangkan ketagihan makanan. Mungkin anda berminat dalam tahap tenaga yang tinggi bagi Sukan daya tahan, atau kesihatan hanya umum. MCT adalah jawapannya.

Anda lihat; MCT adalah bermanfaat untuk semua orang.

Apakah CLA? Terkonjungsi asid Linoleic adalah lemak sihat.

CLA adalah ideal untuk mereka yang ingin meningkatkan jisim tanpa lemak untuk nisbah lemak badan, serta merangsang pertumbuhan otot. CLA meningkatkan tisu otot dengan membantu dalam sintesis protein.

Bagi mereka yang berminat untuk kehilangan lemak dan penurunan berat badan, CLA mengurangkan pemendapan lemak. Ia meningkatkan metabolisma; Ia praktikal di potong lemak, terutamanya sekitar kawasan perut. CLA dikatakan perencat ketumbuhan yang besar, satu anti-carcinogenic dan besar untuk sistem imun.

Jadi ada anda memilikinya secara ringkas!

Kini anda tahu manfaat menambahkan diet anda dengan pati asid lemak, MCT di dan CLA dan bagaimana anda boleh mendapat manfaat daripada memasukkannya ke dalam diet harian anda.

Saya berharap bahawa perkara ini telah membantu anda bermula dan bahawa anda kini tidak sabar-sabar untuk memasukkan, Omega, MCT dan CLA ke dalam diet harian anda sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *