Kelebihan udara Bodyweight

Kelebihan udara Bodyweight

Saya beriman besar dalam keunggulan bodyweight udara latihan untuk lain-lain bentuk latihan, khususnya angkat berat dan lain-lain ciptaan manusia yang dibuat. Saya digunakan untuk mengangkat berat, tetapi tidak ada lagi. Saya tahu memberikan kombinasi bodyweight senaman, yoga dan latihan pelepaan hampir secara eksklusif. Seperti haiwan dalam alam semula jadi, saya telah mendapati bahawa latihan dengan bodyweight sendiri adalah jalan yang paling mudah dan terpantas untuk kesihatan yang unggul.

Akhir-akhir ini, saya telah telah membaca tentang atlet-atlet lain yang datang ke kesimpulan sama saya. Salah seorang daripada mereka adalah Christopher Sommers. Beliau adalah bekas anjuran, Jurulatih Gimnastik semasa, dan pengarang “Bangunan the Gimnastik badan”. Lain-lain adalah ahli yang lama masa gusti profesional oleh nama Karl Gotch. Saya nampak masa yang lama kerana Karl Gotch ahli gusti yang sebenar yang wrestled perlawanan sebenar. Beliau merupakan atlet yang sebenar yang di bentuk unggul, tidak seperti watak-watak kartun yang anda lihat di WWE di setiap malam. Apapun, mereka adalah kedua-dua atlet yang menakjubkan dan mereka adalah Penyokong-penyokong kedua-dua ghairah bodyweight udara. Berikut adalah kisah-kisah mereka.

Christopher Sommers diamalkan sukan gimnastik bagi kebanyakan hidupnya. Apabila dia membuat keputusan untuk bersara dari persaingan kehidupan beliau mula mencari cara lain untuk melatih. Beliau telah melatih menggunakan latihan Gimnastik bodyweight seluruh hidupnya. Mungkin ia adalah masa untuk perubahan? Ini adalah mengapa dia membuat keputusan untuk mengambil angkat berat. Jadi, satu hari dia berjalan masuk ke gimnasium dan mula mengangkat berat buat pertama kalinya. Untuk beliau kehairanan, dia boleh mengangkat berat seperti perniagaan nobodies! Beliau adalah positif Merokok semua weightlifters berpengalaman lain, lebih banyak di gimnasium. Dan dia tidak juga salah satu Gimnastik kuat pasukan Gimnastik beliau! Berikut adalah beberapa Lif yang beliau dilakukan hari itu:

75 pushpus dalam 1 minit
kerinting pergelangan tangan dengan bodyweight 110 %
Melarikan satu batu di 5:37 minit / berjalan dua batu 11:30
Berlari 20 km terakhir merangsang pergerakan.
Dua bodyweight mati Lif
Seluar tentera dengan bodyweight 110 %
Terdongak dengan 50% daripada bodyweight beliau bagi wakil
Harga rendah + 60% dari bodyweight beliau bagi wakil

Jelas sekali, beliau bodyweight sebelumnya udara rutin Gimnastik telah mendapat dia ke dalam bentuk yang unggul. Walau bagaimanapun, ini tidak bagaimana dia melihat. Sebaliknya, beliau terfikir bahawa jika beliau ini kuat sekarang, apa yang akan berlaku jika dia mula angkat berat seperti profesional? Siapa tahu berapa kuat dia dapat? Ini adalah bagaimana Encik Summers mengambil angkat berat sepenuh masa. Dan hasilnya? Dalam jangka masa yang pendek ia seolah-olah keupayaannya Olahraga semulajadi hanya leeched daripada beliau. Beliau menjadi sakit, letih, sengit dan perlahan. Apa yang berlaku?

Ia mengambil Chris sementara untuk memikirkan itu, tetapi akhirnya dia datang ke kesimpulan bahawa semulajadi, senaman bodyweight, seperti orang-orang yang dia telah berlatih di Gimnastik untuk tahun, adalah cara terbaik untuk melatih. Bukan sahaja mereka membuat dia lebih kuat, tetapi ia memberinya ketahanan semulajadi dan fleksibiliti yang memiliki sedikit. Pada fikirannya adalah sekarang tidak syak lagi. Bodyweight udara adalah cara untuk pergi.

Ini membawa saya kini Karl Gotch. Wrestling sebenar, sama ada amatur atau profesional (sekali lagi, tidak WWE), memerlukan haiwan seperti kekuatan, kelajuan, ketahanan dan fleksibiliti. Sepanjang tempoh kerjaya beliau, Karl telah ini SPED. Bagaimana pula dia sembuh dengan cara ini? Tidak dengan mengangkat berat yang tradisional, that’s for sure. Beliau menumpukan bodyweight senaman dan latihan bodyweight. Ini adalah bagaimana beliau meletakkan:

“Saya tidak suka angkat berat untuk gusti”, kata Karl. “Saya percaya anda harus melakukan senaman jenis Gimnastik yang menggunakan bodyweight sendiri. Mengambil satu anjuran, sebagai contoh. Beliau merupakan atlet sahaja, yang, tanpa latihan, apabila diberikan berat badan beliau sendiri dan meminta untuk menekan overhed, berat badan akan pergi BANG dan menekan butang tersebut tanpa sebarang masalah. Anda telah berpeluang untuk melihat haiwan-haiwan di hutan. Itulah apa yang saya lakukan. Saya menyaksikan bagaimana mereka bergerak di seluruh dan tahu bagaimana untuk melakukan pergerakan yang sama. Ketika aku tumbuh di Belgium, seorang rakan doktor saya membawa saya ke zoo untuk melihat haiwan-haiwan. Beliau berkata bahawa mereka itu orang-orang yang tahu bagaimana untuk melatih. Dia adalah betul. Jadi saya mula meletakkan bersama-sama cara latihan… tetapi saya tidak mahu memuat kredit untuk itu. Bagaimana anda boleh mengambil kredit untuk latihan dan idea-idea yang lama sekurang-kurangnya 3000 tahun?”

Latihan bodyweight Karl bicarakan adalah senaman seperti Hindu squats dan Hindu Pushups. Ini adalah senaman yang wrestlers India telah melakukan beribu tahun. Beliau mungkin juga telah bercakap tentang beberapa menimbulkan Yoga. Yoga adalah sebenarnya berasal dari gusti, percaya atau tidak.

Karl tidak datang ke kesimpulan ini dengan hanya membaca tentang mereka. Selama setahun, beliau mengangkat berat untuk melihat jika terdapat apa-apa kelebihan dalam berbuat demikian. Hasil? Beliau mendapat lebih kuat apabila ia datang untuk mengangkat berat. Pada satu ketika dia boleh Bangku dgn tpt tekan 400 pound dan mencangkung 700. Walau bagaimanapun, beliau belajar bahawa keupayaannya Olahraga semulajadi meninggalkannya. Beliau tidak lagi menjadi lebih fleksibel dan kekuatan beliau akan meninggalkan dia selepas 10 minit. Dalam satu perlawanan gusti sebenar ini boleh membuktikan untuk menjadi bencana. Karl kembali kepada beliau bodyweight semulajadi udara kaedah dan Jangan sekali-kali menoleh ke belakang.

Kini, anda tidak boleh ahli gusti atau anjuran sebuah, tetapi kelas-kelas ini di atas masih memohon. Memikirkan sebab-sebab yang anda ingin sentiasa sihat. Anda mungkin mahu untuk menurunkan berat badan, menjadi lebih kuat, kelihatan baik dan prestasi yang lebih baik di mana-mana sukan yang anda mungkin bermain. Jika ini berlaku, anda mahu kekuatan Conditoned yang bodyweight senaman boleh memberi anda. Berat boleh memberi pandangan tertentu, tetapi mereka tidak akan memberi anda keupayaan Olahraga berfungsi yang anda mungkin mahu. Jika anda berminat untuk cuba ini, Hindu Pushups dan Squats adalah dua latihan terbaik yang anda boleh cuba. Apabila anda melakukan ini bodyweight latihan udara, anda akan mempelajari dengan pantas mengapa mereka adalah satu cara yang unggul untuk melatih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *