Kelebihan rumah penjagaan warga tua

Kelebihan rumah penjagaan warga tua

Sebagai ibu bapa dan Datuk dan nenek anda semakin tua, anda mungkin bimbang tentang keselamatan mereka di rumah. Meletakkan mereka dalam kemudahan hidup bantuan yang sering dianggap sebagai pilihan. Walau bagaimanapun, homecare adalah satu alternatif yang mempunyai banyak faedah.

1. Warga tua yang tinggal di rumah berasa lebih bebas daripada orang-orang yang tinggal di rumah-rumah persaraan. Erti kemerdekaan ini penting kerana ia membantu warga tua yang mengekalkan maruah mereka, yang merupakan sesuatu yang mereka sering takut kalah. Kebebasan hidup di rumah membolehkan warga tua untuk datang dan pergi bila-bila masa mereka sila; dan masa makan juga pilihan mereka.

2. Warga tua individu tidak perlu berpisah dengan mana-mana harta-benda Kekasih mereka jika mereka terus tinggal di rumah. Mempunyai perkara-perkara yang mereka suka fizikal mudah dicapai boleh membantu menjaga tahap tekanan minimum, kerana harta-benda mereka akan terikat dengan kenangan yang tidak ternilai. Warga tua juga boleh menyimpan haiwan peliharaan mereka semasa tinggal di rumah dan menjaga haiwan secara saintifik terbukti mempunyai manfaat kesihatan yang positif.

3. Waktu Lawatan adalah tidak terhad di rumah, jadi kawan-kawan dan keluarga boleh melawat mengikut Jadual masa yang bekerja untuk mereka. Kekurangan sekatan sering membawa kepada lawatan lebih kerap, yang membantu warga tua yang terus berhubung dengan keluarga mereka.

4. Tinggal di rumah mempunyai manfaat kesihatan fizikal, kerana ianya lebih mudah untuk mengelakkan orang-orang yang sakit. Apabila tinggal di satu tempat yang mempunyai ramai orang, seperti satu kemudahan hidup dibantu, orang satu penyakit merebak cepat sekali. Di rumah adalah juga mungkin untuk meminta bahawa orang sakit melawat hanya selepas mereka akan pulih sepenuhnya.

5. Dengan penjagaan rumah, warga tua tidak perlu untuk menangani tekanan emosi menambah pelbagai unsur-unsur baru dalam hidup mereka. Mereka tidak perlu menyesuaikan diri dengan rutin baru di tempat baru, yang dikelilingi oleh orang-orang baru.
6. Banyak senior telah bayar menyelesaikan gadai janji mereka, yang membantu mengurangkan kos penjagaan rumah. Selain itu, Kemudahan hidup dibantu cenderung untuk menjadi sangat mahal.

7. Sebagai titik akhir, mereka yang tinggal di rumah adalah sering lebih bahagia daripada mereka akan tinggal di rumah yang persaraan. Kebiasaan dan keselesaan rumah akan menjana.

Dalam kebanyakan situasi, homecare adalah alternatif yang paling sesuai untuk kemudahan hidup dibantu. Produk-produk seperti sistem keselamatan video, dan perkhidmatan seperti makanan dihantar rumah, membuat homecare pilihan yang berdaya maju, dengan harga yang berpatutan. Jika anda tua ahli keluarga dan keinginan untuk kekal tinggal di rumah, ianya kini lebih mudah dari sebelumnya untuk menghormati hasrat itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *