Kelebihan penggalak testosteron

Kelebihan penggalak testosteron

Testosteron, hormon steroid yang berlaku secara semulajadi dalam badan kita, bertanggungjawab terutamanya spermatogenesis, pengeluaran dan pembentukan kemaluan, salur reproduktif dan kelenjar pada lelaki. Begitu juga, berlakunya sekunder ciri lelaki yang ketara semasa baligh adalah disebabkan oleh peningkatan tahap testosteron pada seorang lelaki pre-pubescent. Ciri-ciri ini termasuklah penampilan rambut muka dan bulu Ari-Ari, penebalan pertumbuhan rambut pada dada, axillae dan kawasan-kawasan badan yang lain dan daripada suara sebagai larynx ini menjadi lebih parah dan membangunkan chords vokal. . Walau bagaimanapun, selain daripada kesan masculinization ia mengenakan kesan pada penampilan fizikal lelaki, testosteron begitu juga dikreditkan untuk fungsinya activating anabolik yang sebab utama mengapa penggalak testosteron adalah salah satu kepentingan utama masyarakat bina badan serta industri sukan.

Penggalak testosteron adalah salah satu golongan yang paling popular dan mujarab makanan tambahan bina badan yang direka khas untuk meningkatkan tahap testosterone dalam badan kita. Biasanya, anak-anak muda tidak perlu booster kerana ia mengandungi jumlah testosteron dalam sistem mereka.

Sebagai tambahan untuk sukan anabolik, penggalak menaikkan tahap hormon testosteron yang seterusnya membawa kepada peningkatan jisim otot. Di samping itu, selain daripada pembangunan dalam jisim tanpa lemak, kekuatan otot juga diperhatikan dalam Kumpulan yang mengambil testosteron yang meningkatkan tambahan. Selain itu, faedah-faedah berkenaan tubuh badan hormon ini menambah sehingga akan peningkatan pertumbuhan tulang, rangka jisim dan ketumpatan. Itulah perkembangan otot dan tulang yang dibungkus dalam sebuah kapsul untuk semua peminat bangunan otot dan berintensiti tinggi terlatih atlet luar sana itu.

Cukup menarik, kerana testosteron meningkatkan kadar metabolic basal, penggalak ini tambahan boleh menjadi penyelesaian yang berpotensi untuk badan anda masalah lemak. Jurnal endokrinologi klinikal dan metabolisme diterbitkan tinjauan memetik kesan tambahan testosteron pada seluruh badan dan jisim lemak serantau dan pengedaran. Menurut bukti-bukti saintifik, peningkatan tahap hormon ini kemudiannya membawa kepada pengurangan keseluruhan badan serantau dan jumlah lemak dalam matapelajaran yang terjejas dengan pinggang yang ketara.

Kelebihan lain yang patut diberi perhatian yang dinyatakan dengan penggunaan penggalak tambahan termasuk peningkatan dalam kesihatan seksual, pertumbuhan rambut dan meningkatkan mood. Kepekatan testosterone yang rendah biasanya menyebabkan disfungsi seksual dengan iringan nafsu berahi semakin berkurangan pada lelaki. Untuk memulihkan keadaan ini, rangsangan yang atas hormon ini adalah perlu untuk merawat mati pucuk dan meningkatkan keinginan seksual dan Kesihatan lelaki. Selain itu, penggunaan tambahan ini telah dilihat dan dikaji sebagai mungkin cara pengurusan bagi orang-orang yang terjejas dengan kemurungan, kerana mereka akan digunakan untuk meningkatkan mood.

Atas penubuhan Akta Kawalan Steroid anabolik 2004, kebanyakan produk yang berkaitan dengan struktur atau mempunyai kesan yang meniru testosteron telah ditangkap dari pasaran. Pembuangan prohormones dalam pasaran merintis jalan ke arah berlakunya daripada penggalak testosteron yang selamat dan mengikut undang-undang disediakan. Dengan ini, produk-produk seperti creatine tambahan dan lain-lain jenis penggalak semulajadi telah menjadi semakin popular, menawarkan janji-janji dan mencapai matlamat bina badan anda mencapai usaha Olahraga anda dengan cara yang sempurna selamat dan dibenarkan secara rasmi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *