Kelebihan pemakanan tambahan untuk kesihatan yang Optimum dan kesejahteraan

Kelebihan pemakanan tambahan untuk kesihatan yang Optimum dan kesejahteraan

“Anda adalah apa yang anda makan” kata pakar pemakanan. Dalam dunia hari ini, terdapat kesedaran yang semakin meningkat tentang kesihatan dan kecergasan kanak-kanak, belia, dewasa dan golongan tua yang sama-sama. Ia menjadi semakin penting untuk memilih diet dengan berhati-hati dan mengambil makanan yang sebenar ke atas makanan sintetik.
Tentang pemakanan tambahan:
Rasional di sebalik Kesihatan/pemakanan/pemakanan tambahan adalah penggunaan produk-produk untuk meningkatkan kesihatan dan diet. Pemakanan tambahan adalah makanan yang memenuhi keperluan karbohidrat, protein, lipid, vitamin, mineral dan lain-lain yang diperlukan oleh badan. Suplemen pemakanan yang terbaik perlu terdiri daripada asid amino, bioflavonoids, neuronutrients, oksida, enzim, vitamin, mineral, ekstrak makanan dan herba yang berguna. Nutritional tambahan overcome kekurangan, membantu dalam meningkatkan sistem imun dan membantu dalam pembersihan toksin dari badan. Produk-produk ini tidak digunakan untuk menyembuhkan penyakit dan akan biasanya berisiko rendah dalam alam semula jadi; Walaupun overdos satu Kesihatan makanan tambahan atau dengan lain-lain ubat tanpa kebenaran doktor boleh memudaratkan.

Suplemen kesihatan wanita:
Untuk menyokong kepelbagaian isu-isu kesihatan seperti kegemukan, kanser payudara, menopaus, osteoporosis, penjagaan kulit dan lain-lain wanita mengambil pemakanan tambahan dalam bentuk vitamin, mineral dan herba. Bersama-sama dengan diet seimbang setiap hari, wanita boleh mengambil shake protein yang dan sebuah kapsul ikan. Walau bagaimanapun, wanita hamil harus mengelak daripada apa-apa jenis suplemen kesihatan melainkan jika ditetapkan oleh doktor. Sesetengah doktor mengesyorkan vitamin pranatal yang sesuai untuk hamil. Vitamin seperti A, B, C, D, E dan K; Galian seperti kalsium, seterika; bahan-bahan herba seperti black cohosh, wild yam extract; anti-oksidan Zeaxanthin sangat penting, Bilberi, Selenium, teh hijau, dan lain-lain adalah semua variasi baik Formula mutli-vitamin. Wanita juga boleh mengambil ekstrak biji anggur, Koenzim Q-10, dan kulit kayu manis untuk penjagaan kulit, mencegah Migrain dan boot tenaga masing-masing.

Suplemen kesihatan lelaki:
80% lelaki tidak mendapat buah-buahan dan sayur-sayuran yang mencukupi, maka timbul keperluan bagi Multivitamin. Lelaki boleh mengambil serbuk protein dan creatin bagi pemulihan otot selepas senaman dan asid amino untuk pertumbuhan otot.
Teh hijau dan minyak ikan boleh dimakan untuk memerangi lemak dan perlindungan terhadap masalah jantung masing-masing. Sesetengah lelaki mengambil herba untuk keperluan-keperluan lelaki seperti pembesaran tersungkur, tersungkur kanser, mati pucuk dan rendah libido lelaki. Herba dan nutrien untuk menggalakkan kesihatan yang baik di kalangan lelaki adalah saw palmetto, clover merah, zink, vitamin B6 dan likopena. Lelaki menggunakan herba untuk menenangkan fikiran, menggalakkan peredaran dalam badan dan penstabilan skala seksual hormon badan.

Dengan gaya hidup yang sibuk dan makanan segera mengambil tol dalam kehidupan hari ini, ia adalah penting untuk mengelakkan kekurangan pemakanan dengan mengambil pemakanan tambahan seterusnya menikmati kesihatan yang besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *