Kelebihan menggunakan pemerah jus Wheatgrass yang Manual

Kelebihan menggunakan pemerah jus Wheatgrass yang Manual

Pemerah wheatgrass adalah alat dapur yang berguna yang membolehkan anda untuk membuat jus rumput sendiri. Ekstrak rumput, khususnya orang-orang gandum, yang sangat popular hari ini, terima kasih kepada janji mereka untuk detoksifikasi, kesihatan yang baik dan penyembuhan. Seperti dengan mana-mana jenis lain pemerah jus atau peralatan dapur, pemerah jus rumput yang datang dalam dua jenis: pemerah jus wheatgrass elektrik dan pemerah jus manual wheatgrass. Walaupun alat-alat elektronik yang lebih cepat dan lebih mudah, alat-alat yang dikendalikan secara manual mempunyai kelebihan mereka sendiri.

Satu, peralatan yang dikendalikan secara manual memberi pengendali kawalan penuh. Mengambil kereta sebagai contoh. Bangsa pemandu berlumba dengan kereta transmisi manual. Beralih gear manual membolehkan mereka membuat gerakan penting sepanjang giliran, kelajuan sehingga dan lambat turun bila-bila masa yang mereka fikirkan perlu. Terdapat kawalan penuh kereta. Automatik memandu meninggalkan semua keputusan untuk kereta apa difikirkan; pemandu hanya langkah terakhir gas dan pelayaran di sepanjang.

Manual juicers membenarkan pengguna untuk mempercepatkan atau melambatkan apabila perlu. Apabila jus wheatgrass, ia adalah penting untuk menjadi perlahan dan terancang untuk memastikan bahawa tidak ada enzim ini akan rosak. Jus kepersisan dan putaran perlahan tuil adalah penting.

Tidak seperti lemon pemerah yang fungsi utama adalah untuk memerah di citrus, pemerah jus wheatgrass yang melibatkan satu proses mengubah perlahan untuk pastikan setiap inci bilah rumput juiced. Buah-buahan sitrus seperti oren atau lemon malah akan dihimpit tanpa squeezer atau pemerah jus. Wheatgrass, di sisi lain, memerlukan pemerah mekanikal.

Pemerah jus wheatgrass elektrik yang beroperasi pada automatik dan terdapat tidak melambatkan ia. Semasa ianya memang cepat dan mudah, ia boleh membahayakan wheatgrass dan menyebabkan kehilangan beberapa nutrien yang berharga.

Dua, pemerah secara manual adalah kurang mahal harga dan penyelenggaraan. Tidak bermakna tiada bil elektrik untuk membayar. Terdapat kemudahan lain apabila tidak menggunakan kuasa elektrik. Alat-alat manual yang mudah alih kerana mereka tidak perlu dipasang, mereka tidak membuat apa-apa yang kuat atau mengganggu whirring bunyi yang biasanya menemani alat elektrik, dan mereka tidak melepaskan apa-apa bahan karbon ke atmosfera. Kemudahan lain adalah mudah kering dan penyelenggaraan kerana satu mudah boleh keluarkan bahagian-bahagian dan meletakkannya kembali selepas kering. Selain itu, manual alat tidak Rawa kerana masalah kegagalan atau litar kuasa.

Tiga, jus secara manual lebih baik boleh mengekalkan kualiti jus kerana terdapat pengoksidaan tidak terlibat. Apabila jus wheatgrass khusus untuk tujuan Penyembuhan, masticating rumput secara manual adalah sangat penting.

Ini adalah kelebihan hanya tiga secara manual pengisaran turun nutrien penting wheatgrass. Terdapat kelemahan yang ketara, walaupun, apabila menggunakan pemerah manual. Satu, ia adalah jauh lebih perlahan daripada model elektronik; dua, ia boleh jus kurang kerana lebih banyak masa dan usaha yang diperlukan; dan tiga, ia boleh membawa kepada ramai pengguna terutama orang-orang yang sentiasa di gesa atau sakit.

Namun, menggunakan pemerah jus manual wheatgrass ini adalah tidak sukar atau rumit. Ia tidak memerlukan sebarang kemahiran istimewa kerana semua orang perlu lakukan benar-benar adalah, salah satu, pastikan bilah rumput dengan betul kedudukan sebelum mengisar, dan dua, memasang tuil sehingga semua bilah-bilah ini akan juiced dari bawah ke atas. Ini adalah ketidakselesaan yang kecil berbanding dengan kesihatan yang banyak dan manfaat perubatan yang diperolehi daripada jus wheatgrass betul bersedia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *