Kelebihan Kesihatan teh Kombucha sebagai Trend tumbuh

Kelebihan Kesihatan teh Kombucha sebagai Trend tumbuh

Adakah anda melihat terbaru penggunaan kombucha dalam tempoh beberapa bulan yang lalu. Ia semakin banyak momentum dari orang awam, terutamanya apabila selebriti seperti Barbara Streisand, dan Halle Berry, dilihat toting sebotol kombucha semasa mereka sedang membeli-belah di New York, Dubai atau Las Vegas.

Kombucha tidak sentiasa popular seperti hari ini. Pasti, ianya kini menjadi perkara yang sensasi untuk chug menjadi sejuk, tetapi ada era, sebelum ia dikeluarkan oleh nama-nama besar dan stok di kedai makanan kesihatan tempatan anda. Tidak pernah terdapat 8 jenama yang berbeza dan brews untuk dipilih. Saya Tempahan dikira 10 versi yang berbeza di kawasan kejiranan saya makanan keseluruhan.

Semua minuman kombucha ini, saya perlu mengatakan bahawa saya jenama kegemaran, kedai membeli, setakat di GTC sinergi Kumpulan. GingerBerry mereka adalah untuk hidup! Saya telah merasai hampir setiap versi di pasaran, atau sekurang-kurangnya tiap-tiap jenis yang pernah saya lihat. Di samping itu, saya peminat ginger ale pelbagai apa-apa, kecuali jenama Schweppes. Remeh yang tidak lebih daripada cola pada pendapat saya profesional. Berikan saya minuman halia nyata-perjanjian yang bila-bila masa! Bahawa yang berkata, anda hanya perlu mengalami GingerBerry dari GTC.

Apabila ibu saya mula membuat dan menikmati kombucha sendiri, ianya pada akhir tahun 70-an dan dia telah mempunyai budaya yang sama masa keseluruhan. Beberapa tahun kemudian, apabila saya berada hanya kanak-kanak, ia seolah-olah bazaar dan kadang-kadang menghina untuk mempunyai rakan-rakan saya yang melihat segelen balang berdiri di dapur. Ia kelihatan seperti kelas Sains. Yang besar, gelen balang fermenting jus yang gelap.

Sebagai Nicol, saya pun sudah salah kombucha bagi teh ais yang sejuk di dalam peti sejuk kerana dia sentiasa kombucha beliau teh di sebuah kaca mewah mencurah-Kera. Sebagai yang 13 tahun, selepas bekerja sehingga peluh, yang bermain di kawasan kejiranan, saya akan mengetuai dalam dengan seorang bangsawan yang memerlukan untuk menjadi re-hydrated. Mencapai chugs besar sedikit daripada kombucha teh apabila mulut anda jangkakan teh ais boleh benar-benar menangkap anda tidak bersedia.

Sekarang saya perlu beritahu anda bahawa rumah saya tidak pernah, pernah dipenuhi Gatorade atau Sprite, dan lain-lain. Sebaliknya, atas permintaan, kami dipenuhi banyak jus oren dari menumpukan perhatian, sentiasa bercampur, dan pilihan lain adalah H2O, teh unsweetened atau kombucha.

Orang sejuk minum kerana Sedapnya. Dan perlu. Manakala orang-orang terkenal membuat banyak doh dan dengan mudah mampu $4 satu botol yang berharga di sini di Seattle. Saya, saya lebih suka untuk membuatnya di rumah saya dalam kelompok yang kecil, untuk semata-mata sebahagian kecil daripada kos. Dan bagi yang newby, Terdapat banyak laman web yang mengedarkan arahan percuma menggelegak tonik ini benar-benar mengagumkan.

Kebanyakan daripada kita purata orang sip pada kombucha untuk kebaikan kesihatan. Senarai cerita-cerita yang sihat amat panjang dan hal-hal seperti membantu pencernaan, meningkatkan tindak balas sistem imun, menguatkan sistem darah badan, kemurungan, spiking kesedaran mental, menterbalikkan dan senarai ini berterusan. Saya lebih suka untuk minum bagi kejelasan pemikiran ia menyediakan untuk saya. Saya juga telah digantikan saya pagi secawan kopi dengan perjalanan-cawan teh kombucha yang sejuk, semi-sweetened.

Jika anda suka rasa besar, saya cadangkan cuba “hairan minuman ini.” Afterall, ia tidak boleh sakit. Tetapi ingat bahawa jika anda mengalami penyakit yang mengancam nyawa, anda perlu sentiasa berbincang dengan pembekal penjagaan kesihatan. Dan biarkan dia atau dia tahu bahawa anda sedang minum kombucha. Mengetahui apa yang dia katakan tentang hal itu.

Jadi, jangan lupa bahawa anda tidak perlu menjadi nadi berdenyut dengan mega-wang untuk benar-benar menikmati kombucha. Semua yang anda perlukan adalah beberapa bekalan mudah, daripada keinginan, dan yang scoby. Anda juga boleh mengekalkan stok teh kombucha tanpa had. Berikut adalah pecahan daripada apa yang anda akan perlukan untuk minum seperti bintang.

Keluli tahan karat, kaca atau seramik tanpa-plumbum periuk (seperti Corningware) hingga mendidih air
Balang kaca untuk menampung jumlah Kombucha yang anda mahu untuk membuat
Panjang kayu atau logam dikendalikan sudu untuk dikacau
Cawan pengukur
Kain yang poros, tuala kertas atau penapis kertas kopi
Teh
Kombucha scoby

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *