Kelebihan Kesihatan makan tanpa gula

Kelebihan Kesihatan makan tanpa gula

Kerana kebanyakan makanan mempunyai beberapa bentuk gula di dalamnya, ia adalah hampir mustahil untuk makan diet yang benar-benar bebas gula. Walau bagaimanapun, pasti dapat “cut” luar tabii, buruk bentuk gula, yang boleh didapati dalam makanan yang diproses, minuman ringan, pencuci mulut, dan lain sweet treats. Jika anda berbuat demikian, Terdapat beberapa kelebihan kesihatan. Walaupun sesetengah orang hanya berputus asa gula selepas didiagnos dengan diabetes atau keadaan perubatan serius yang lain, ini cara baru untuk berfikir tentang makanan yang boleh mendapat manfaat hampir sesiapa sahaja.

Pertama- tamanya, perlu diingat bahawa terdapat bentuk-bentuk yang baik gula, walaupun anda kencing manis. Secara semula jadi berlaku gula, seperti yang ditemui dalam buah-buahan atau madu, membantu memberi tenaga badan, dan dalam kes buah-buahan, dibungkus dalam makanan dengan banyak serat, yang membantu melambatkan pembebasan gula semasa penghadaman. Manakala beberapa keadaan perubatan menuntut bahawa bentuk-bentuk yang lebih semula jadi gula dikawal selia, bagi orang yang purata, jenis gula yang baik secara sederhana. Masalah itu datang dengan gula pekat, yang biasanya akan diproses. Sirap jagung, glukosa dan anda biasa granulated Jadual gula putih adalah contoh-contoh gula “buruk”. Mereka adalah jenis-jenis gula yang anda perlu berputus asa! Perlu diingat bahawa kadang-kadang makanan yang dipenuhi dengan gula yang buruk walaupun mereka tidak rasa manis. Contohnya, roti putih dan karbohidrat lain ditapis benar-benar boleh menyebabkan tahap gula dalam darah anda untuk merejam.

Salah satu keputusan Tempahan bermanfaat mengurangkan gula daripada diet anda adalah mengawal berat badan. Ini bukanlah cara kursus kemalangan untuk diet, tetapi dari masa ke masa, mengurangkan gula dalam buruk hidup anda akan membantu anda menstabilkan paras gula darah secara harian. Gula, atau lebih khusus lagi, glukosa, bertujuan untuk memberikan anda tenaga. Sebahagian besar daripada tenaga yang sepatutnya datang dari karbohidrat kompleks, yang memberi tenaga badan sepanjang tempoh yang lebih lama daripada masa (Sarapan Pagi itu sebab kebanyakan pakar pemakanan menyarankan tinggi-karbohidrat di untuk memulakan hari). Gula ringkas, di sisi lain, bertujuan untuk memberikan badan yang pecah tenaga yang lebih pendek. Apabila anda makan gula dan tidak memerlukan tenaga yang, naik mendadak paras gula darah badan. Badan cuba untuk memberikan pampasan dengan menyimpan glukosa tambahan kemudian, sebagai lemak. Makan gula bukanlah, setakat ini, satu-satunya alasan mengapa anda mungkin berat badan berlebihan atau obes, tetapi ia adalah penyumbang.

Satu lagi kelebihan yang utama untuk menahan diri daripada makan terlalu banyak gula adalah bahawa ia boleh membantu anda mengelakkan masalah kesihatan yang serius yang berpotensi. Jika anda telah mengidap kencing manis, maka anda tahu berapa keras ia boleh hidup anda. Kencing manis, walaupun biasa dalam dunia Barat (terutama Amerika), boleh menjadi sangat bahaya jika kiri unregulated. Jika gula darah anda peringkat spike atau jatuh, anda boleh jatuh ke dalam koma kencing manis dan mati. Keengganan untuk mengawal pengambilan gula anda juga boleh membawa kepada masalah penglihatan dan lain-lain komplikasi jika anda menghidap diabetes. Dengan mengawal gula dalam diet anda sekarang, anda akan mengurangkan kemungkinan bahawa anda akan membangunkan masalah insulin yang berkaitan pada masa akan datang. Kebanyakan kes diabetes di Amerika Syarikat yang boleh dielakkan!

Diet tanpa gula juga membantu anda makan diet yang lebih sihat, lebih sempurna keseluruhannya. Banyak makanan yang kita makan yang dipenuhi dengan gula juga akan kekurangan khasiat dan diisi dengan kalori kosong. Dengan mengetepikan diet anda gula, anda akan memotong keluar makanan adalah bahawa, secara umum, buruk bagi kamu. Sudah tentu, ada pengecualian kepada peraturan ini, tetapi apabila anda memberi tumpuan kepada makanan yang bebas gula, anda secara automatik menyediakan makanan yang sihat untuk anda dan diisi dengan vitamin, mineral dan protein badan anda benar-benar memerlukan. Makanan manis cenderung untuk mengisi anda tanpa memberi anda banyak sebagai balasan, manakala jika anda makan makanan berkualiti tinggi, anda berasa kenyang tanpa pembungkusan berat badan atau meninggalkan tubuh kekurangan nutrien utama.

Akhir sekali, Makan diet tanpa gula yang mempunyai kesan positif kepada badan yang kebanyakan orang tidak fikir terlalu banyak tentang – ia membantu dengan kesihatan mulut. Kita semua tahu bahawa doktor gigi beri amaran kepada kanak-kanak terhadap makan gula-gula yang terlalu banyak, tetapi ada tujuh atau tujuh puluh, gula adalah baik untuk gigi anda. Mengapa? Sesetengah bakteria yang bertanggungjawab ke atas gigi reput, penyakit gusi, dan lain-lain masalah berkaitan dengan mulut akan ditendang ke gear apabila mereka datang ke dalam kenalan dengan gula. Jadi, melainkan anda berus gigi dan serunding anda setiap kali anda makan sesuatu, tidak makan gula adalah salah satu perkara terbaik yang anda boleh lakukan untuk kesihatan mulut anda.

Menghapuskan gula dari diet anda bukanlah mudah. Bukan sahaja ia ditemui dalam hampir semua makanan, tetapi juga dalam senarai bahan-bahan yang boleh mengelirukan pada label makanan. Jika anda bercadang untuk pergi tanpa gula dengan diet anda, pastikan anda berbincang dengan doktor anda tentang berbuat demikian dengan cara yang selamat dan sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *