Kelebihan Kesihatan belia yang terlibat dalam liga ragbi

Kelebihan Kesihatan belia yang terlibat dalam liga ragbi

Bola sepak ragbi adalah sukan popular di seluruh dunia, terutamanya di negara-negara setelah sebahagian daripada Empayar British. Ragbi memerlukan semata-mata kekuatan, ketahanan dan kecergasan fizikal. Ragbi adalah sangat banyak sukan kenalan, kerana ia melibatkan kedua-dua pasukan untuk menjalankan, menolak, menangani, membaling dan menendang untuk mendapatkan bola di belakang garisan cuba pihak lawan. Mata juga boleh diperolehi oleh menendang bola ke arah matlamat jawatan bagi penukaran, menggugurkan matlamat atau penalti kick.

Ragbi adalah sukan yang boleh dimainkan kompetitif dan sosial. Orang daripada semua peringkat umur dan kebolehan boleh terlibat dalam ragbi melalui klinik sukan dan peraturan permainan diubahsuai. Walaupun ragbi adalah sukan fizikal supaya, menangani adalah biasanya hanya diperkenalkan kepada betul umur. Melalui versi ubahsuai dan bukan sentuhan sukan yang dimainkan oleh kanak-kanak dan remaja-remaja kerana mereka secara beransur-ansur diperkenalkan untuk ragbi.

Ragbi adalah bermanfaat untuk kesihatan dan pembangunan keperibadian, kerana ia melibatkan menendang, menolak, sprinting dan menangani. Kelebihan Kesihatan termasuk meningkatkan ketangkasan, bola-pengendalian dan menendang kemahiran, daya tahan kardiovaskular, kelajuan dan kekuatan bahagian atas dan bawah badan. Pembangunan sahsiah, kemahiran komunikasi, disiplin diri, kemahiran pasukan dan interaksi sosial yang dibina pada delving dalam ragbi.

Pelbagai ragbi klinik menjalankan program-program untuk menggalakkan golongan belia untuk melibatkan diri dalam bermain ragbi. Sesetengah memegang ragbi belia pertandingan Liga, untuk mempromosikan ragbi sebagai sukan yang mencabar yang bermanfaat untuk meneruskan semangat setia kawan, pembangunan sahsiah, kecergasan fizikal dan kesukanan, atas sabar-sabar untuk mengajar aspek fizikal, mental dan sosial ragbi kepada belia bagi memastikan kegiatan, persahabatan, pembangunan, penyertaan dan membunuh, dan untuk membangunkan pertumbuhan ragbi belia kepada dunia.

Biasanya, Kelab-kelab bola sepak ragbi komited menjalankan atur cara aktivit belia ragbi Liga pada musim bunga dan jatuh. Program ini adalah bagi kanak-kanak lelaki dan perempuan, dengan usia lima ke tiga belas. Pemain akan diletakkan dalam kumpulan umur yang berbeza dan tahap keupayaan, dan jurulatih pemain-pemain kelab bola sepak.

Aktiviti-aktiviti lain untuk belia ragbi liga ragbi Liga tryout, klinik sukan, kem kemahiran ragbi dan ragbi profesional sekolah untuk menerima arahan yang betul pada ragbi, peluang untuk bertemu dan belajar dari pemain profesional, dan biasanya banyak hadiah percuma dan barangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *