Kelebihan Basikal elektrik untuk

Kelebihan Basikal elektrik untuk

Pernahkah anda terfikir tentang cara untuk mendapatkan yang ekonomikal & meninggalkan wang di poket anda? Basikal elektrik sangat sesuai untuk anda dari A-B tanpa kerumitan caj kesesakan & trafik. Mereka mempunyai banyak kelebihan yang akan memberi manfaat kepada diri anda & alam sekitar.

1. Bukit mendaki – banyak orang mendapati terikan Bukit-bukau yang sukar untuk diatasi namun Basikal elektrik yang boleh membantu anda melalui ini. Basikal elektrik yang baik membantu meratakan Bukit & meningkatkan kelajuan purata anda. Mereka boleh membantu anda menghapuskan faktor “menjerit-jerit” apabila sebuah bukit yang agak besar datang untuk melihat. Basikal elektrik membantu memberikan anda bahawa kerja lebih keras Bukit & anda boleh menjangka untuk mendaki bukit-bukau yang 10% & jelas kecerunan maksimum sebanyak 14%. Apabila berterusan untuk menaiki basikal ia membantu memberikan anda tolak bahawa tambahan atau menjimatkan tenaga.

2. Kecergasan – menunggang basikal adalah cara terbaik untuk dapatkan fit & menyeronokkan! Banyak orang memiliki Basikal Walau bagaimanapun enggan menggunakannya kerana kerja keras. Dalam kaji selidik, 81% rakyat dengan Basikal elektrik untuk menggunakannya sekurang-kurangnya empat kali seminggu. Berbanding 46% tolak Basikal

. Ia terbukti orang menggunakan Basikal elektrik mereka ke atas basikal tolak mereka itu yang bermanfaat untuk kesihatan anda kerana anda lebih cenderung untuk menggunakannya. Menunggang basikal adalah banyak lebih menyeronokkan di negara yang berbukit-bukau di untuk kencang & Basikal elektrik yang sangat ideal untuk ini. Motor memberikan setengah sehingga kerja keras, tetapi lebih kerap digunakan bererti lebih banyak senaman untuk penunggang.

3. Kos – membeli Basikal elektrik untuk berjalan kaki adalah sedikit lebih mahal daripada basikal biasa tolak Walau bagaimanapun manfaat jangka panjang yang agak besar. Apabila membandingkan satu Basikal elektrik untuk kos moped
atau kucing maka terdapat perbezaan yang agak besar. Kereta boleh berharga antara 50-80 pence sebatu & Basikal elektrik yang boleh menjimatkan jumlah dana yang agak besar.

4. Peluh – jika anda akan menunggang basikal untuk bekerja perkara terakhir yang anda perlu lakukan adalah untuk menjadi semua berpeluh. Basikal elektrik boleh mengambil yang ditambah keras bekerja membuat peluh yang pergi! Tidak semua majikan mempunyai pancuran mandian & kemudahan-kemudahan lain yang berlari-lari anak atau mempunyai tujuan untuk berbuat demikian. Basikal elektrik membantu menghapuskan masalah ini.

5. Keselamatan – ia terbukti bahawa Basikal elektrik adalah lebih selamat berbanding standard tolak Basikal. Ini seolah-olah tidak mungkin pada mula-mula namun memikirkan jalan yang curam & sibuk dengan kereta-kereta yang mendaki pada 30 mph. Pada basikal tolak ia akan mengambil masa kira-kira 6mph tetapi anda boleh berganda ini dengan sebuah Basikal elektrik. Anda akan melihat kereta 33% kurang sedikit & mereka akan terlepas dekat mph 18 daripada 24mph. Utama yang sama berlaku di mana terdapat persimpangan Jalan yang anda boleh mempercepatkan lebih cepat dari bahaya.

6. Kemas & hijau – hanya sebilangan kecil daripada tenaga dimakan dengan sebuah Basikal elektrik daripada sebuah basikal berenjin, motosikal atau kereta. Tenaga sahaja yang digunakan adalah elektrik yang lebih murah daripada petrol atau diesel. Terdapat tiada kenderaan komersial lain yang boleh dipadankan dengan angka-angka untuk Basikal elektrik. Mentol 100 watt lampu elektrik yang membakar satu petang adalah tenaga untuk menggerakkan sebuah Basikal elektrik dibantu untuk 20-40 km.

7. Pelancongan cepat – teori automobil yang boleh bergerak pada kelajuan yang lebih tinggi daripada sebuah Basikal elektrik Walau bagaimanapun kelajuan boleh jatuh bawah 10mph di bandar-bandar. Kesesakan adalah masalah yang agak besar di bandar-bandar & Basikal elektrik yang boleh membantu anda secara dramatik. Mereka boleh mengambil kesempatan daripada kemudahan kitaran di mana tidak ada kereta atau motosikal yang lain boleh pergi. Dengan mengambil kesempatan daripada kitaran uncongested Basikal elektrik rangkaian adalah cara yang paling konsisten dalam perjalanan.

8. Tidak mudah – apabila anda mempunyai sebuah kereta MOT yang dijangka, logbook hilang, insurans kos meningkat. Mengapa bersusah payah apabila anda boleh mempunyai sebuah Basikal elektrik. Mereka dilayan seperti basikal biasa untuk tujuan perundangan. Ada yang tiada pendaftaran atau undang-undang untuk bimbang tentang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *