Kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi

Kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi

Apa yang boleh saya lakukan dengan kelayakan ini?

Graduan kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi adalah lambang kecergasan tenaga pengajar dan pelatih peribadi dan boleh bekerja dalam industri kecergasan kesihatan di rumah dan di luar negara atau dalam sendiri yang bekerja sebagai jurulatih peribadi.

Sempurnanya membolehkan graduan untuk mendapatkan perlindungan insurans tanggung rugi profesional kepada preskripsi senaman faciliate kepada orang ramai.

Gambaran keseluruhan program

Kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi akan menawarkan graduan yang berjaya peluang untuk menetapkan pelaksanaan, selamat dan berkesan untuk masyarakat umum dalam situasi kecergasan sama ada Kumpulan atau secara individu latihan peribadi yang satu-satu.

Kelayakan ini, yang dihantar oleh National College untuk bersenam dan kajian Kesihatan (NCEHS), menawarkan individu peluang untuk belajar kemahiran-kemahiran yang diperlukan untuk mengajar senaman selamat dan berkesan kepada masyarakat umum. Preskripsi latihan yang ditawarkan oleh tenaga pengajar kecergasan kesihatan NCEHS termasuk kelas-kelas latihan rintangan yang menggunakan pelbagai jenis berat Mesin latihan di kelab-kelab kesihatan dan pusat kecergasan. Graduan juga memberi latihan Kumpulan kepada kelas-kelas muzik, sama ada di kelab-kelab kesihatan dan pusat kecergasan yang bekerja, atau di komuniti Pusat, Dewan-Dewan paroki dan sebagainya sebagai individu bekerja sendiri. Bilik-bilik ini juga mempunyai peluang untuk menyampaikan satu-satu latihan peribadi kerana program ini sangat baik juga termasuk kelayakan Kebangsaan dalam latihan peribadi.

Hasil berkualiti pengajaran kemahiran dan kelayakan yang diterima di peringkat antarabangsa, pengajar kecergasan kesihatan NCEHS boleh mendapatkan polisi insurans indemniti profesional sangat ditetapkan yang boleh didapati secara eksklusif untuk graduan kita.

NCEHS graduan akan mendapati diri mereka dengan serta-merta menunjukkan dan permintaan yang kukuh dalam profesion kecergasan kesihatan. Peluang juga wujud untuk NCEHS layak pengajar kecergasan kesihatan untuk bekerja atas liner pelayaran mewah menerusi hubungan profesional dengan Steiner, Syarikat yang bertanggungjawab untuk penempatan kakitangan di kawasan ini.

Syarat-syarat kemasukan

Kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi ini terbuka kepada sesiapa sahaja dengan minat yang kuat dalam senaman dan kecergasan kesihatan dan keinginan untuk lulus semangat kepada umum sebagai sebahagian daripada rutin kerja harian mereka sebagai pengajar kecergasan kesihatan sama ada sepenuh masa atau separuh masa.

Kandungan Kursus ini merangkumi anatomi dan fisiologi, bersenam untuk muzik, latihan rintangan, pemakanan, diet dan sukan, pertolongan cemas, pencegahan kecederaan dan lain-lain bidang penyelidikan. Kandungan disampaikan untuk memudahkan pelajar dewasa keupayaan yang bercampur-campur.

Sukatan SINOPTIK

Kelayakan Kebangsaan dalam latihan, kajian kesihatan dan latihan peribadi meliputi semua bidang yang relevan, termasuk:

# Fungsi anatomi & Kinesiology, fisiologi senaman asas
# Konsep dan komponen Kecergasan
# Bersenam prinsipal & sistem tenaga
# Perancangan pengajaran & struktur kelas
# Tindakan otot & menjalankan analisis
# Rintangan & latihan fleksibiliti
# Bersenam untuk muzik, koreografi & penghargaan muzik
# NCEHS elemen-elemen penting untuk berjaya arahan dan latihan peribadi
# Keselamatan dan kontra – ditunjukkan senaman
# Peribadi latihan & pengajaran pengajaran kemahiran
# Diet & pemakanan sukan
# Pencegahan kecederaan dalam sukan
# Pengenalan kepada Urutan Sukan
# Perniagaan aspek
# Kod Etika

Tutor

Semua tutor Kolej Kebangsaan senaman dan kajian Kesihatan adalah pakar dalam bidang pilihan mereka dengan beberapa mempunyai mewakili Ireland di peringkat antarabangsa dalam pertandingan kecergasan kesihatan.

Semua tutor kanan telah bertahun-tahun pengalaman bekerja dalam profesion kecergasan kesihatan dan, setelah memperolehi H. berenang. dalam pendidikan telah belajar kemahiran yang diperlukan untuk menyampaikan maklumat yang kompleks kepada pelajar keupayaan yang bercampur-campur.

Semua tutor telah mendedikasikan bidang kepakaran untuk meningkatkan pengalaman pembelajaran bagi pelajar-pelajar NCEHS.

CPD

NCEHS graduan yang mempunyai tanggungjawab untuk memastikan bahawa preskripsi senaman yang mereka menawarkan orang ramai semasa, selamat dan berkesan. Untuk mencapai matlamat ini graduan mesti mengambil bahagian dalam pembangunan profesional berterusan (CPD) yang memastikan bahawa mereka sentiasa beroperasi mengikut piawaian ‘amalan terbaik’.

CPD dapat dicapai melalui kehadiran pada Kesihatan kecergasan Konvensyen dan persidangan atau melalui penyertaan dalam program-program pendidikan lanjutan yang membawa graduan yang up to date dengan perubahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *