Kelajuan latihan latihan tangga – jenis dan kepentingan mereka

Kelajuan latihan latihan tangga – jenis dan kepentingan mereka

Ini adalah kaedah yang baru di blok. Ia membantu pelatih dalam bertindak balas dengan cepat. Pelatih akan diajar untuk menggunakan kuasa dengan cara yang cepat. Ia juga menjadikan pemain lincah. Mereka dengan mudah boleh menukar arah, menendang atau melompat. Tangga latihan digunakan untuk latihan kuasa. Ini yang besar untuk meningkatkan stamina, kerja-kerja berjalan kaki dan kecergasan. Mereka juga sangat berguna dalam sukan yang memerlukan perbelanjaan yang banyak tenaga. Latihan ini menjaga badan dalam bentuk, dan membantu dalam membuat pelatih yang bertindak balas pantas. Anda perlu mulakan dengan memanaskan diri anda pertama. Ini akan membuat otot-otot anda yang fleksibel. Berikut adalah senarai latihan tangga yang anda boleh lakukan dengan ketangkasan tangga. Perkara yang terbaik tentang ini adalah bahawa mereka tidak meninggalkan anda semua letih dan penat.

Hop-Scotch gerudi:
Jika anda ingat hop-scotch, kemudian gerudi ini memerlukan penjelasan tiada. Walau bagaimanapun, walaupun anda tidak mempunyai pengalaman bermain permainan ini, gerudi adalah agak mudah. Pertama, anda mula berdiri di kedua-dua kaki anda pada jarak hip-lebar. Kemudian, anda melompat dari kedua-dua kaki, dan tanah atas kaki kiri anda di anak tangga pertama. Anda sekarang sedang berdiri atas satu kaki. Anda lompat kaki anda sekali lagi, mendarat di kedua-duanya di ruang tangga yang kedua. Kemudian, anda sekali lagi, lompat sahaja ke tanah di kaki kanan anda di ruang tangga yang seterusnya.

Gerudi Masuk Keluar:
Gerudi tangga ini adalah sangat serupa dengan yang pertama. Anda melompat dan mendarat dengan kedua-dua kaki anda di dalam ruang tangga. Kemudian, anda melebarkan jarak antara kaki anda melompat dan mendarat dengan setiap kaki di luar sempadan Ruang tangga seterusnya. Anda terus turutan ini bagi keseluruhan panjang tangga.

Gerudi boleh:
Gerudi tangga ini mengikuti teknik ini bentuk tarian yang terkenal. Anda bermula dengan kedua-dua kaki anda di sebelah kiri tangga. Anda perlu merentasi anda kaki kiri di kaki kanan, dan membawanya di tengah-tengah Ruang tangga. Anda perlu membawa kaki kanan anda di sebelah kanan Ruang tangga, diikuti dengan kaki kiri anda. Kini, mengulangi proses ini bagi keseluruhan panjang tangga.

Gerudi kiraan lima:
Sekarang ini yang sukar. Gerudi tangga ini boleh mencabar walaupun kepada yang terbaik dalam perniagaan. Anda letakkan kaki kanan anda di sebelah kanan Ruang tangga. Maka dengan serta-merta, anda membawa kaki kiri anda ke dalam ruangan tangga. Ke ruang tangga yang seterusnya, anda terlebih dahulu meletakkan kaki kiri anda, dan kemudian anda salah. Kemudian, anda letakkan kaki kiri anda di sebelah kiri Ruang tangga – di luar. Letakkan kaki kanan anda ke dalam ruang tangga yang ketiga, dan diikuti dengan satu kiri anda. Ulangi proses ini untuk turun tangga. Selain itu, latihan pliometrik akan membuat anda pergerakan pantas.

Bersenam adalah sangat penting. Melalui latihan kuasa, anda dapat membina kekuatan dan kelajuan anda dalam sedikit masa. Latihan tangga, seperti banyak latihan kelajuan lain akan berkesan hanya jika dijalankan dan dilakukan dengan betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *