Kekejangan dan Twinges: Amaran tanda-tanda buruk untuk datang?. Sklerosis berbilang.

Kekejangan dan Twinges: Amaran tanda-tanda buruk untuk datang?. Sklerosis berbilang.

Untuk kira-kira beberapa bulan sebelum serangan saya diagnosing, saya meminati dinyatakan bahawa aku kekejangan otot di kaki saya. Saya tidak melihat mereka, tidak dapat berasa mereka dan Bilakah saya melihat untuk melihat apa yang dia telah menuding, ia seolah-olah semacam lucu dan menarik. Tidak pula saya tahu, betul?

Dua hari dari exacerbation itu, apabila saya pergi untuk melihat dia kerana saya fikir saya telah pinched saraf menyebabkan pergerakan saya menurun, beliau menegaskan bahawa kekejangan yang telah berhenti. Saya fikir itu adalah sesuatu yang baik. Sekali lagi, sedikit pula saya tahu, betul?

Mencatatkan perkara saraf pinched itu, saya telah sentiasa dibawa saya tekanan otot trapezius kiri saya. Ada simpulan tiada untuk beberapa hari, dan saya fikir itu adalah mungkin punca kecelakaan saya. (Saya sedang melihat tema di sini.) Tidak pula saya tahu, betul?

Pada tahun-tahun sejak April seksa yang amat besar itu, saya telah belajar untuk “‘ tahu”‘ lebih baik. Saya telah menjadi lebih sedar tentang badan saya dan fikiran saya. Saya telah datang untuk melihat apabila perkara-perkara yang akan berlaku yang belum sebelum atau, lebih penting lagi untuk kes ini, mempunyai sebelum.

Simpulan yang menyakitkan di atas kiri saya kembali datang hari sebelum semua enam saya relapses yang berikutnya dalam tempoh 18 bulan akan datang. Saya mula memberi perhatian kepada satu yang sebaik saya merasakan ia akan datang! Perkara yang kaki, Walau bagaimanapun, telah sedikit kurang dipercayai Kenari di mineshaft ms saya.

Tetap mereka, apabila mereka datang, kekejangan ini termasuk seluruh kaki saya dan terus-menerus. Saya memanggil ia “popcorn pusingan” kerana ia kelihatan seolah-olah, menembak ke arah hanya di bawah kulit saya, isirong daripada kenalan jagung akan sasaran sekali. Hanya di bawah permukaan, tisu otot buih dan tertakluk kepada point yang saya juga berfikir iklan Ballpark Frank yang lama di mana di sisi bekas memasak bulge dengan memperluaskan anjing panas. Anda masih ingat, “Mereka plump apabila anda memasak ’em.”

Anyway… gejala itu mula menjadi lebih bellwether apabila penyakit saya mula memburukkan/kemajuan. Dalam sesetengah keadaan, popcorn kaki akan menjadi pendahulu dalam hilang upaya. Masa yang lain, ia datang dan pergi tanpa mengambil apa-apa yang baru jauh dengannya.

Untuk beberapa hari, mungkin seminggu sekarang, ia telah kembali.

Saya tidak tahu apa yang akan ia membawa atau mengambil masa, saya tidak tahu berapa lama ia akan bertahan – kita tidak pernah tahu jika sesuatu seperti ini hanya akan menjadi sebahagian daripada MS portfolio. Saya tahu bahawa ia frightens saya sedikit dan bahawa saya telah pinggir mengenainya sejak ia dimulakan.

Adakah anda mempunyai banyak – tanda-tanda amaran – seperti yang anda lihat kembali perkembangan penyakit anda? Lebih baik seolah-olah dilakukan di sini apabila kita berkongsi maklumat tentang gejala-gejala. Mari kita lihat jika kita tidak boleh membawa beberapa kemudahan kepada orang lain dengan perkongsian ini.

Ingin anda dan keluarga anda yang terbaik untuk kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *