Kek ketam – baik untuk kesihatan dan hebat untuk lidah

Kek ketam – baik untuk kesihatan dan hebat untuk lidah

Saya yakin bahawa disebutkan semata-mata makanan laut membuatkan wag lidah dan mulut air anda. Mereka yang kaya dengan nutrien dan ketuhanan dalam rasa serta rasa. Tidak hairanlah, mereka akan hit dan panas kegemaran dengan foodies di seluruh dunia. Yang hampir tidak terhad jenis hidangan makanan laut, ketam kek permintaan sebutan yang khas untuk melihat pedas, rasa lelangit-murahan dan rasa Diraja. Seperti makanan laut yang lain, ketam kek adalah tinggi vitamin, protein dan fosforus. Tahap nutrien yang berbeza-beza oleh margin kecil atau besar bergantung pada berat dan di rantau ini di mana ketam yang diperoleh. Yang satunya downside adalah bahawa ini makanan laut yang kaya dengan kolesterol yang merupakan seorang ejen untuk menyebabkan masalah jantung. Tetapi setelah mereka pada pinggan sekali dalam seminggu akan tidak merasakan kesan yang berbahaya jika anda sentiasa mengamalkan senaman tangan bebas untuk mengekalkan paras kolesterol anda dalam kawalan.

Kek ketam adalah kaya dengan pelbagai bahan-bahan yang bermanfaat. Mereka adalah sangat tinggi dengan kalori. Kek ini juga kaya dengan pelbagai jenis lemak seperti lemak tepu, lemak monounsaturated dan lemak politaktepu dan lemak trans. Kita mesti memastikan untuk mendapatkan jumlah lemak daripada diet harian kita kerana ianya merupakan ramuan penting untuk membekalkan kita dengan tenaga yang mencukupi. Beberapa Galian seperti sodium, kalsium dan ferum memainkan peranan yang penting dalam bina badan. Kek ketam mempunyai cukup mineral ini dan itulah sebabnya mengapa baik untuk kesihatan kita. Yang sama boleh dikatakan tentang vitamin A dan vitamin C. adalah satu keperluan yang penting untuk badan kita. Kekurangan vitamin A dan C boleh menyebabkan kepada kebanyakan penyakit rabun malam, scurvy dan lain-lain. Jadi, pengambilan vitamin dalam kuantiti yang mencukupi adalah satu kemestian bagi setiap orang tidak kira umur mereka. Kek ketam mempunyai kandungan yang tinggi dari kedua-dua vitamin ini.

Ketam yang juga adalah sumber asid lemak omega 3 yang besar. Asid ini mengawal tekanan darah kita dan mengurangkan paras triglycerides. Ia juga merendahkan tahap keradangan dan luka kemungkinan serangan jantung ke tahap yang agak besar. Bagi sebuah kuasa imuniti yang dipertingkatkan, asid ini adalah yang mesti pengambilan untuk kami. Kek ketam adalah sumber protein tanpa lemak yang baik. Kandungan kromium yang tinggi bagi ketam meningkatkan metabolisme gula di dalam darah dan seterusnya mengekalkan aras glukosa badan pada terjungkir di. Percuma kandungan karbohidrat, kuih ketam adalah baik untuk pesakit kencing manis.

Kaya dengan selenium, ketam yang membaiki kerosakan oksidatif kepada sel-sel dan tisu-tisu. Bagi memastikan betul fungsi tisu-tisu dan sel-sel, cukup pengambilan selenium adalah satu kemestian. Kek ketam mengandungi kuantiti sodium semulajadi yang baik tetapi tidak mempunyai cukup jumlah merkuri. Sudah pasti, ketam yang sihat untuk anda dan anda yang tertutup. udang juga makanan laut yang popular bagi penggemar makanan dan ia juga merupakan sumber protein dan vitamin 12 yang baik. Udang ini adalah alternatif yang baik untuk protein daging walaupun tidak seperti kek ketam yang rendah lemak serta kalori. Yang tinggi dalam ciri-ciri anti-radang, udang mengurangkan pada gusi yang bengkak (akibat kekurangan vitamin C). Ia juga memberi perlindungan terhadap kanser maut dan penyakit-penyakit degeneratif yang lain. Seperti ketam, udang akan juga kaya dengan asid omega 3.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *