Keindahan semulajadi makanan. Limau gedang dan Delima.

Keindahan semulajadi makanan. Limau gedang dan Delima.

Saya suka resipi, makanan dan menikmati hasil yang berjaya menggabungkan bahan-bahan. Resipi yang menarik dan menyeronokkan dan mencetuskan idea-idea baru dan cara-cara untuk menggabungkan makanan untuk meningkatkan rasa semulajadi mereka. Bagaimana pula dengan kesederhanaan makanan yang sama seperti mereka datang? Terlalu kerap kita terperangkap dalam keperluan untuk menambah lebih banyak resipi untuk membuat rasa baik. Grapefruits mengambil dan pomegranates. Pagi ini saya dibersihkan arils benih dari Delima satu. Itu sangat manis. Saya bercadang untuk makan limau gedang seorang untuk Sarapan Pagi. Limau gedang adalah indah dan berkhasiat. Saya memotong limau gedang saya, saya terus berfikir arils Delima dan berakhir dengan makan pinggan mereka bersama-sama. Berair dan manis, mereka telah sempurna, dan unadorned dengan sempurna.

Grapefruits akan sihat dan lazat

Grapefruits seolah-olah mereka makanan yang menjana cinta atau benci hubungan yang lain. Saya jatuh di sebelah cinta persamaan itu. Saya sentiasa menyayangi kemanisan Tat, masam limau gedang yang berair. Ruby Varieti merah kelihatan juicier dan manis. Limau gedang, Citrus paradisi, adalah yang citrus besar yang berkaitan dengan oren, lemon dan pomelo. Apabila membeli, mencari kulit agak jati dan berat badan yang baik, yang menunjukkan juiciness.

Mereka yang tinggi vitamin C, seperti dengan kebanyakan citrus juga adalah tinggi dengan Vitamin A. limau gedang jus kedudukan antara yang tertinggi dalam anti oxidants, di syarikat tersebut sebagai jus anggur Concord, jus epal dan jus kranberi. Pelbagai khasiat pemakanan beberapa dalam limau gedang boleh membantu mencegah beberapa jenis kanser. Merah dan putih grapefruits positif mempengaruhi paras kolesterol, dengan limau gedang merah yang lebih daripada dua kali sebagai berkesan. Ia boleh mengurangkan risiko sesetengah batu buah pinggang dan membantu dalam penghasilan sel-sel usus yang sihat.

Pomegranates mempunyai kualiti-kualiti kesihatan yang serupa

Delima, Punica granatum, merupakan pokok tropika yang ditanam untuk eksport dalam jumlah yang besar di kawasan India, Iran, Presiden Amerika dan Mediterranean. Buah-buahan yang mempunyai kulit mempunyai tekstur yang leathery dalam warna oren merah, ungu atau kuning yang terang dan boleh kira-kira saiz grapefruits. Mereka adalah secara meluas ditanam untuk makanan, jus, flavoring dan mewarna dan pihak berkuasa kini mempertimbangkan buah-buahan yang super.

Pomegranates adalah sumber serat diet larut dan tidak larut. Kira-kira 100 gram satu hidangan menyediakan kira-kira 17 peratus daripada keperluan harian vitamin C. Beberapa kajian mencadangkan pengambilan kerap telah didapati berkesan terhadap sesetengah kanser prostat, kencing manis dan lymphoma, serta mengekalkan kolesterol darah yang sihat dan meningkatkan fungsi imun.

Berkhidmat limau gedang atau Delima

Okay, cukup semua Kesihatan sebab makan buah-buahan ini. Bagaimana pula dengan fakta bahawa mereka adalah lazat semua pada mereka sendiri? Tiada rempah, herba atau sos yang diperlukan. Mereka boleh digabungkan dengan pelbagai cara dengan lain-lain buah-buahan atau sayur-sayuran untuk membuat hidangan yang berkhasiat atau hidangan sampingan, serta yang indah untuk mata.

Semua orang tahu buah-buahan citrus, jadi dalam limau gedang misteri tiada. Segmen limau gedang yang boleh dimakan dalam mana-mana cara. Segmen yang boleh dipotong daripada keseluruhan, satu istilah yang dipanggil suPREHM yang Agung, diucapkan. Keseluruhan buah-buahan boleh dipotong dua dan berkhidmat dengan limau gedang sudu untuk membuang bahagian-bahagian yang individu. Grapefruits, dengan gabungan citarasa Tat dan manis, mereka pergi cemerlang berpasangan dengan salad dan salsas di sebaliknya menyelerakan resipi. Segmen boleh dipasangkan dengan arugula dan beberapa biji Delima sebagai salad, cantik dan lazat.

Pomegranates adalah sukar dan leathery di luar. Mendapat dalam mungkin menjadi suatu cabaran, jika salah satu tidak pernah mencuba buah ini. Ruby permata seperti bit di dalam buah-buahan apa yang dimakan. Ini dipanggil arils, kerana mereka adalah lapisan yang berair untuk benih sebenar yang terkandung di dalam. Memotong bahagian atas dan bawah buah keseluruhan dan kemudian hanya tarik selain komponen semula jadi, maka memisahkan arils benih. Ini mudah dilakukan dalam mangkuk air, sebagai sink arils biji ke bawah. Membran memisahkan segmen yang akan mampung dan terapung, menjadikan ia mudah untuk mengalirkan bahagian-bahagian yang tidak diperlukan. Pomegranates boleh menjadi sangat berair, berhati-hati begitu. Ini sesuai dilakukan di singki.

Arils Delima akan jadi indah dengan warna ruby yang kaya dan aspek yang menyerupai permata. Ketulan kecil permata ini membuat apa-apa hidangan yang kelihatan cantik, hanya dengan kehadiran mereka semata-mata. Menggabungkan mereka dengan warna yang sama seperti dengan beets diced kecil bagi satu perbezaan tekstur. Mereka boleh berpasangan dengan pistachios akan rahmat hidangan nasi. Atau mereka boleh dipasangkan hanya dengan buah-buahan yang lain, seperti limau gedang, dan boleh dinikmati di semua mentah kecantikan dan keindahan, semata-mata, mereka sebagai sifat yang dimaksudkan.

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca artikel saya. Saya berharap ini berinformasi dan membantu anda di sepanjang perjalanan anda sendiri masakan. Anda akan menemui lebih banyak resipi dan tips yang berguna di laman web saya. Saya di Facebook pada keharmonian A perisa dan berkongsi resipi atau Petua setiap hari kepada peminat yang telah suka laman saya. Saya berharap untuk jumpa anda di sana tidak lama lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *