Kehilangan zakar sensasi – sebab-sebab, gejala, rawatan | Bagaimana untuk memulihkan sensitiviti zakar

Kehilangan zakar sensasi – sebab-sebab, gejala, rawatan | Bagaimana untuk memulihkan sensitiviti zakar

Sensitiviti zakar berkurang itu bukan sesuatu yang luar biasa dan mungkin disebabkan oleh beberapa situasi yang berbeza, termasuk trauma, ubat-ubatan, anhedonia seksual dan/atau lain-lain faktor kesihatan.

Trauma– zakar yang terdiri daripada rangkaian urat-urat dan saraf hujung, yang, jika rosak, boleh mengurangkan kepekaan seseorang individu. Salah satu sumber-sumber biasa yang banyak trauma yang boleh menjejaskan sensitiviti zakar adalah kerap melancap. Melancap yang kerap, terutamanya “Cucian” melancap, boleh menyebabkan kerosakan pada zakar sel neuron dan kehilangan sensitiviti. Trauma yang lain termasuk kecederaan pangkal paha atau zakar yang boleh menyebabkan aliran darah yang berkurangan ke kawasan.
Gejala – kesukaran mencapai puncak syahwat walaupun selepas tempoh aktiviti seksual. Kegagalan untuk klimaks atau ejaculate. Berkurang keseronokan.
Rawatan-bergantung pada jenis trauma, anda mungkin mendapati bahawa hanya berhenti aktiviti seksual bagi tempoh masa yang boleh membantu memulihkan sebahagian atau sebahagian daripada sensasi pada zakar. Meningkatkan aliran darah ke kawasan ini juga boleh membantu meningkatkan sensasi. Penggunaan pelincir semasa terlibat dalam aktiviti seksual boleh membantu mengelakkan kehilangan sensasi di masa hadapan.

A Medication– pelbagai ubat-ubatan ini boleh menghalang keupayaan seseorang individu untuk mencapai ereksi dan/atau mencapai klimaks. Antara ubat-ubatan yang mungkin memberi kesan kepada zakar sensasi ialah ubat-ubatan yang digunakan untuk merawat kemurungan, kebimbangan dan/atau penyakit jantung.
Gejala – kehilangan sensasi mungkin serentak dengan penggunaan ubat-ubatan baru. Kegagalan mencapai klimaks, hilang sensitiviti dan keseronokan berkurang mungkin gejala-gejala ini. Ubat-ubatan yang banyak juga boleh menjejaskan keupayaan seseorang individu untuk mempunyai atau mengekalkan ereksi.
Rawatan – berunding dengan doktor anda mengenai ubat-ubatan yang berubah-ubah, kesan-kesan sampingan rawatan ubat-ubatan dan/atau alternatif yang semasa.

Kesihatan berkaitan – lain-lain masalah kesihatan boleh memainkan peranan dalam sensitiviti zakar yang berkurang. Kencing manis, penyakit jantung, obesiti dan beberapa faktor lain boleh menyebabkan sensitiviti zakar yang berkurang.
Gejala-gejala – jika anda mengetahui tentang masalah kesihatan lain yang boleh menjejaskan prestasi seksual anda, anda mungkin mengalami kerugian am sensasi di zakar; sensitiviti berkurang; dan/atau mempunyai kesukaran atau mengekalkan ereksi.
Rawatan – berunding doktor bagi ubat-ubatan alternatif. Senaman dan diet boleh memainkan peranan dalam kesihatan anda secara keseluruhan dan, akhirnya, sensitiviti zakar.

Anhedonia seksual – juga kadangkala dirujuk sebagai Anhedonia Ejaculatory, Anhedonia seksual adalah keadaan sensasi zakar yang berkurangan. Sebab-sebab yang mungkin termasuk libido yang rendah, tahap testosterone rendah, kecederaan saraf tunjang, sklerosis berbilang dan keletihan.
Gejala-gejala – ramai lelaki mengalami anhedonia seksual, gejala-gejala yang mungkin kelihatan hanya seperti sebahagian daripada kehidupan yang biasa. Sesetengah lelaki boleh membangunkan anhedonia disebabkan oleh penyakit fizikal atau diagnosis perubatan lain.
Gejala-gejala – termasuk keupayaan untuk ejaculate tanpa iringan keseronokan.
Rawatan – sesetengah pakar perubatan boleh menetapkan bupropion, yang digunakan sebagai anti-depressant satu dan untuk bantuan berhenti merokok. Seorang doktor atau psychotherapist boleh menetapkan rawatan tambahan.

Terdapat crème Kesihatan zakar yang membantu ramai lelaki yang mengalami masalah kulit dan saraf zakar. Ia mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral untuk mengimbangi urat zakar dan kerosakan saraf dan kerosakan tisu zakar dan boleh membantu memulihkan kesihatan zakar secara keseluruhan dan kepekaan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *