Kehilangan sensitiviti zakar – sebab rawatan dan apa yang anda perlu tahu

Kehilangan sensitiviti zakar – sebab rawatan dan apa yang anda perlu tahu

Walaupun ramai lelaki berfikir bahawa kehilangan sensitiviti zakar bukanlah sesuatu yang boleh berlaku sehingga usia lebih tua, ia adalah masalah yang semakin besar pada lelaki muda. Malah, hampir 87% lelaki melaporkan kehilangan tahap sensitiviti zakar dengan masa mereka berada dalam 30-an lewat mereka. Walaupun sensitiviti zakar boleh dikekalkan, dan kes-kes sensitiviti zakar berkurang dirawat, dengan menggunakan a crème Kesihatan zakar adalah penting untuk memahami dengan tepat Apakah sebab-sebab utama yang menyumbang kepada kehilangan sensasi zakar.

Utama yang menyebabkan kehilangan atau berkurangan, sensitiviti zakar

• Agresif seks – seks terlalu agresif adalah salah satu punca utama kehilangan sensitiviti zakar. Ini boleh mengambil bentuk persetubuhan yang kering atau hanya kerap seks yang bertenaga dan terlalu fizikal. Walaupun halus dalam jangka pendek, dari semasa ke semasa perbuatan seks ini boleh mula “toughen” kulit zakar, menyebabkan kehilangan sensitiviti

• Melancap berlebihan – begitu juga melancap berlebihan boleh menyebabkan kerosakan kepada saraf sel kulit zakar. Ini akan membawa kepada sensitiviti berkurang dan akhirnya, rasa berkurang keseronokan semasa pengalaman seksual.

• Sesetengah sukan – senaman seperti menunggang motosikal boleh meninggalkan perineum yang rosak dan, dari semasa ke semasa, menjejaskan sensasi zakar. Malah, satu kajian mendapati bahawa 61% lelaki yang menunggang basikal yang kerap mengalami beberapa bentuk kebas di kawasan zakar. Sudah tentu, tiada siapa yang mencadangkan penghapusan senaman, tetapi ia adalah satu idea yang baik untuk mengubah rutin yang kerap dan mengelakkan tempoh menunggang basikal

• Otak kimia – sesetengah lelaki, ketidakseimbangan kimia di dalam otak boleh menyebabkan kesan yang buruk termasuk kebas di kawasan zakar. Sebagai contoh, berlebihan serotonin dalam otak yang boleh menyebabkan ramai lelaki mengalami kehilangan sensitiviti dalam zakar mereka. Gejala tertentu ini boleh ditangani dengan mengubah tahap bahan kimia tertentu di dalam otak dengan ubat-ubatan (dengan mengambil suplemen daripada dopamine, sebagai contoh), tetapi ini hendaklah sentiasa diperiksa dengan doktor terlebih dahulu

• Ketat Seluar – dengan cara yang sama bahawa Cucian persetubuhan atau Pelancapan kering boleh merosakkan sel neuron zakar, wearing pakaian yang ketat boleh menyebabkan sekatan pada aliran darah yang akhirnya merosakkan sel-sel zakar. Lelaki harus mempertimbangkan jenis Seluar yang mereka pakai untuk mengelakkan masalah ini, yang adalah mengapa kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Berdan Seluar pendek.

• Berlebihan rokok dan minum – alkohol dan tembakau juga telah terbukti mempunyai kesan ketat pada kapilari dan pembuluh darah yang membawa darah ke pelbagai bahagian badan, termasuk zakar. Sekatan ini boleh membawa kepada kehilangan sensitiviti zakar, jadi jimat tabiat buruk ini akan meningkatkan sensitiviti keseluruhan zakar.

Bagaimana anda boleh melawan kehilangan sensitiviti zakar?

Paling penting, untuk meningkatkan sensitiviti zakar, ia adalah perlu untuk menukar tabiat seksual. Menghapuskan melancap “kering” dan “kering” persetubuhan, seks yang agresif dan faktor-faktor lain yang boleh membawa kepada sensitiviti zakar yang berkurang. Sebaik sahaja punca kehilangan sensitiviti zakar telah dibuang terdapat beberapa cara yang lelaki boleh meningkatkan sensitiviti zakar mereka. Ia boleh menjadi berguna untuk menggunakan alat-alat sentuhan yang baru untuk meningkatkan sensitiviti zakar, seperti bulu. Yang mudah mengusap kawasan zakar dengan bulu yang akan, dari masa ke masa, membawa respons zakar kepada sentuhan ringan, lebih sensitif dan secara dramatik meningkatkan sensitiviti zakar dalam masa yang cepat pada lima atau enam bulan. Menyentuh kawasan-kawasan lain badan sebelum persetubuhan juga adalah satu teknik yang hebat – bukan sahaja akan membuat zakar yang menjadi lebih sensitif tetapi ia juga akan menyebabkan keseluruhan cinta yang membuat pengalaman lebih erotik dan memenuhi. Juga penggunaan crème Kesihatan zakar yang bukan sahaja boleh memulihkan zakar hilang sensasi tetapi, jika digunakan secara kerap, boleh mengelakkan kehilangan sensasi bermula dengan. Walaupun terdapat pelbagai penghawa kulit di pasaran (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) adalah penting untuk menggunakan crème yang mengandungi mineral dan vitamin tertentu zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *