Kehilangan sensasi zakar – sensitiviti zakar boleh dipulihkan

Kehilangan sensasi zakar – sensitiviti zakar boleh dipulihkan

Apabila kulit zakar sentiasa tertakluk kepada kerengsaan, chafing, menggosok atau lain-lain kecederaan yang kecil, kronik, kulit bertindak balas dengan membentuk satu lapisan luar yang tebal, tahan lebih lama untuk mengelakkan kecederaan. Manakala kesan callusing ini adalah lebih ketara pada tangan dan tapak kaki, perkara yang sama berlaku kepada erogenous kulit zakar. Dengan kerap melancap atau seks, perengsa alam sekitar atau hanya yang berterusan chafing pakaian, lapisan luar zakar menjadi peka, mengakibatkan kehilangan sensasi zakar. Berita baik adalah bahawa melalui penggunaan produk penjagaan peribadi yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral dan berikut beberapa cadangan yang mudah, hilang deria rasa zakar tidak bermakna akhir keseronokan seksual.

Mengapa zakar sensasi kerugian berlaku?

• Penuaan – sebagai lelaki umur, sensitiviti saraf di semua bahagian badan mula berkurangan. Penglihatan, pendengaran dan deria rasa semua dipengaruhi, bermula seawal tahun tiga-puluhan, dan kulit zakar juga tidak terkecuali. Kebanyakan lelaki melaporkan tahap penurunan sensitiviti zakar dari semasa ke semasa.

• Sunat – manakala sesetengah lelaki melaporkan bahawa berkhatan tidak menjejaskan sensitiviti mereka, ia adalah sangat biasa bagi lelaki yang circumcised mengalami sensasi zakar hilang. Ini adalah dipercayai hasil daripada mendedahkan kulit amat sensitif kelenjar (kepala zakar) kepada pergeseran tanpa manfaat pelinciran semulajadi yang disediakan oleh kulup tersebut.

• Melancap – kerap melancap, terutamanya kering menggosok, boleh toughen kulit zakar dan mengurangkan sensitiviti zakar. Selain itu, zakar boleh pada dasarnya menjadi over-accustomed untuk menjadi dia dirangsangkan dengan cara yang “betul”, yang mengakibatkan penurunan respons kepada lain-lain bentuk rangsangan, seperti dengan rakan kongsi.

• Peredaran miskin – pengedaran memainkan peranan yang besar dalam keupayaan untuk mengalami sensasi sentuhan. Contohnya, tertidur dengan lengan di bawah badan boleh menyebabkan kebas sementara di jari. Pakaian yang ketat, obesiti dan Berbasikal juga boleh mengehadkan edaran ke zakar dan menyebabkan kehilangan sensitiviti sentuhan.

• Alkohol dan penggunaan tembakau – alkohol, serta bahan-bahan kimia dalam tembakau, boleh mendatangkan malapetaka dengan sistem saraf dan mengurangkan kemampuan untuk merasa kepuasan seks. Lelaki yang merokok atau minum secara kerap akan berisiko untuk zakar hilang sensasi.

Adakah mungkin untuk memulihkan sensitiviti zakar?

Dengan strategi yang betul, sensasi zakar boleh diambil semula, atau laluan saraf baru boleh dibentuk, membuat seks dengan aktiviti yang menyeronokkan untuk tahun akan datang. Utama adalah untuk menjadi kreatif dan penjagaan kulit zakar dengan nutrien yang direka untuk menyokong fungsi sel saraf dan kulit yang sihat.

• Menggambarkan – rangsangan seksual mempunyai hampir sebanyak kaitan dengan visual rangsangan dengan sentuhan. Penggambaran dalaman imej erotik, menonton rakan kongsi, atau bahkan melihat filem dewasa boleh pergi jauh ke arah heightening sensasi saraf zakar.

• Elakkan melancap sebelum pertemuan seksual-untuk lelaki yang mengalami kehilangan sensitiviti, ganjarannya melancap untuk jangka masa yang boleh memberi sel-sel kulit dan saraf peluang untuk pulih. Menahan diri daripada melancap sebelum satu pertemuan dengan rakan seksual juga boleh meningkatkan rangsangan dan meningkatkan sensitiviti zakar.

• Eksperimen dengan kedudukan yang berbeza – menukar tekanan kepada zakar melalui bereksperimen dengan jawatan baru boleh mewujudkan jenis baru sensasi dan meningkatkan keseronokan nafsu. Menggunakan jawatan-jawatan yang dinyatakan dalam kama sutra, sebagai contoh, boleh meningkatkan sensasi zakar dan meningkatkan kenikmatan seksual.

• Menggunakan –Use crème Kesihatan zakar Formula nutrien yang mengandungi vitamin dan mineral untuk menyokong kulit dan saraf boleh membantu untuk mengelakkan kehilangan sensasi zakar dan memulihkan sensitiviti, serta meningkatkan kesihatan secara keseluruhan zakar.

Memilih sebuah crème Kesihatan zakar

Menjadi berkesan, formula Kesihatan zakar (seperti minyak lelaki Man1) harus mengandungi kombinasi vitamin A, B5, C, D dan E, yang bekerjasama untuk memastikan kulit kelihatan muda, lembut dan menerima rangsangan. Pelembab semulajadi seperti mentega shea mengelakkan pengeringan dan toughening kulit, manakala asid amino seperti acetyl-L-carnitine menyediakan sokongan metabolik dan kerja-kerja untuk mengelakkan kerosakan selular dan penuaan kulit zakar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *