Kehilangan rasa zakar adalah satu kejadian yang biasa

Kehilangan rasa zakar adalah satu kejadian yang biasa

Mendapatkan membangkitkan adalah satu proses yang rumit, dan beberapa faktor lain yang terlibat. Ada orang berpendapat, walaupun, bahawa salah satu aspek yang paling penting – dan menyeronokkan – rangsangan sensasi yang dirasai pada zakar. Kerana ia selalu terdedah kepada geseran, chafing dan rawatan am kasar, kehilangan rasa zakar adalah satu kejadian yang biasa. Mujurlah, dengan penjagaan yang betul zakar, lelaki semua peringkat umur boleh untuk mengelakkan masalah-masalah yang berkaitan dengan kehilangan rasa zakar. Memahami apa yang menyebabkan ia dan bagaimana untuk mengelakkan ia adalah langkah pertama dalam proses ini.

Apa yang menyebabkan kehilangan rasa zakar?
Sensasi zakar boleh dipengaruhi dengan beberapa cara yang berbeza:

• Penebalan lapisan derma luar – seperti kulit di seluruh tubuh, fungsi utama tisu derma yang meliputi zakar adalah untuk melindunginya daripada persekitaran luar. Sel-sel kulit zakar membalas kepada geseran, chafing, mengusap manual dan kerengsaan walaupun dari sabun dan bahan kimia lain pengeringan dengan membentuk lapisan tebal, perlindungan. Tisu callus seperti ini adalah satu mekanisme perlindungan, tetapi ia mempunyai kesan rangsangan sentuhan dari sampai ke saraf yang Bersatu kulit zakar menyekat.

Mengekalkan kelembapan kulit dan merawat dengan penyembuhan vitamin, serta menggunakan boleh Pelincir, peribadi yang membantu untuk mengelakkan penebalan kulit dan boleh juga membantu untuk mencipta kulit lebih lembut, licin pada zakar.

• Kerosakan saraf periferi – walaupun aktiviti seksual yang biasa boleh menyebabkan kerosakan kecil kepada sel-sel saraf yang menghantar sensasi ke otak, menyebabkan perasaan keseronokan seksual. Walaupun tisu saraf ini biasanya regenerates dari semasa ke semasa, jika ia tidak dibenarkan untuk sembuh kerana puasa sebagai tambahan kerosakan berlaku, kesan adalah kehilangan sensasi zakar.

Menyokong pembentukan sel-sel saraf yang baru menggunakan nutrien seperti acetyl-L-carnitine boleh meningkatkan kadar di mana tisu yang baru ditubuhkan, mengurangkan berlakunya zakar hilang perasaan. Di samping itu, pelembab dengan kerap untuk mengelakkan dehidrasi dan menggunakan suatu pelincir peribadi sewaktu seks yang disyorkan bagi mengurangkan geseran yang kulit terdedah.

• Penglihatan edaran – semua orang telah mengalami kehilangan sensasi di extremities di-tangan dan kaki – yang berlaku apabila edaran itu dikurangkan atau terganggu, menyebabkan kebas atau rasa PIN dan jarum itu. Perkara yang sama boleh berlaku kepada zakar, terutamanya jika aliran darah terhad bagi suatu tempoh masa. Memakai pakaian yang ketat, berat badan yang berlebihan dan juga Berbasikal boleh menghadkan pengedaran dan membawa kepada kehilangan sensasi zakar.

Membenarkan edaran percuma dengan memakai pakaian longgar-pemasangan; Kerap bersenam untuk meningkatkan kardiovaskular kesihatan dan kawalan berat badan; dan memilih untuk menggunakan tempat duduk basikal yang lebih luas boleh membantu untuk mengelakkan kehilangan deria rasa pada zakar disebabkan oleh aliran darah yang terhad. Di samping itu, menyokong Kesihatan peredaran darah dengan vitamin C (diperlukan untuk pembentukan tisu peredaran darah yang sihat) dan L-arginine (diperlukan untuk mengembangkan, atau mengembangkan, saluran darah) boleh membantu untuk mencegah atau mengurangkan kehilangan sensasi.

Bagaimana untuk mengawal kehilangan rasa zakar dan meremajakan diri tisu zakar
Kunci untuk mengekalkan kesihatan zakar terletak dalam membuat pilihan gaya hidup yang betul. Berpegang kepada diet yang sihat, tinggal satu well-hydrated, dan merangsang kesihatan melalui senaman kardiovaskular adalah perlu untuk fungsi keseluruhan zakar. Memastikan kawasan tersebut bersih dan well-moisturized dan menyihatkan kulit dengan nutrien penting zakar mungkin juga meningkatkan rasa zakar dan mengurangkan risiko kehilangan sensasi zakar. Menggunakan zakar berkualiti tinggi vitamin krim yang mengandungi bahan-bahan semulajadi sahaja sahaja (kebanyakan Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) memastikan bahawa nutrien ini boleh diserap terus ke dalam kulit zakar di mana mereka boleh mendapatkan kerja di mana hak mereka diperlukan tempahan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *