Kehidupan seharian bergantung kepada rumah kelima Vedic Astrologi

Kehidupan seharian bergantung kepada rumah kelima Vedic Astrologi

Rumah yang kelima
Rajanka (pemerintah di mark); Kara (cukai atau tol); Buddhi (berlebih-lebihan). Tanaya(Children); Putra (anak); jartara(belly); Smriti (undang-undang tradisional) poorvapunya (juga bertindak preciously sone).

House of keturunan adalah rumah kelima Astrologi Weda. Ia menandakan sama ada seseorang akan mempunyai kanak-kanak atau tidak. Benefic atau bulan di rumah kelima meningkatkan kekuatan dan bilangan keturunan. Berhasil tanda (kanser-Kataka, Scorpio-vrischika dan pisces-Meena) pada titik puncak 5 atau 11 janji anak, jika itu Testimoni yang lain juga memberi sokongan. Tanda tandus (Aries – Mesha, Leo-simha dan Virgo-Kanya) pada cusps di rumah 11 5or (11 rumah yang ke-5 untuk 7, mewakili isteri) dan Dewan Pertuanan 5 dan 11 tidak di tanda-tanda yang berhasil, bulan tidak di tanda-tanda yang berhasil, Tuhan lagna yang tidak menduduki tanda berhasil dan planet ke-5 atau 11 rumah tidak berhasil, adalah tanda-tanda anak-anak tiada, rumah kelima melambangkan perwatakan yang pertama atau kehamilan; ketujuh menunjukkan kedua; Kesembilan yang ketiga dan terakhir.Rumah kelima mempengerusikan keseronokan, kenikmatan, masyarakat dan sosial kecenderungannya. Ia berkaitan dengan rasa dan bakat seni fancies dan harta yang diperolehi melalui isteri atau nasib rakan kongsi perniagaan. Jenis rekreasi, Hiburan, Hiburan, sukan, nasib, jenis rekreasi, Hiburan, Hiburan, sukan, Romantik dan kepentingan yang sama bahawa rayuan kepada seorang yang dilambangkan oleh rumah ini. Ia berkaitan dengan semua bahan dan keseronokan fizikal, merriment dan hiburan bermacam-macam. . Ia menunjukkan tempat-tempat hiburan.

Rumah kelima Astrologi Weda menjadi sebuah rumah trine, menunjukkan ‘poorva punya sthana’ menunjukkan perbuatan berpahala apa salah satu dapat melakukan kelahiran terdahulu. Ia juga berkenaan dengan hal-ehwal spekulatif dan perkara-perkara yang semua syarikat digesa oleh sifat keinginan. Nasib semua permainan seperti kad, teka silang kata Kuda dadu, saham dll, loteri, perjudian rumah kelima.Hal Ehwal orang asli dalam cinta, mencapai tahap kejayaan atau kegagalan dalam hal-ehwal cinta, courtship, courtship dan licentiousness, sah nikah tarikan dan hubungan sosial antara jantina sebelum nikah selepas, perkahwinan datang di bawah rumah ini; juga Mesin, rogol, dan apa yang tidak ia boleh dikatakan mewakili kerusi tarikan-tarikan fizikal dan magnet antara jantina berlawanan.Dalam soalan-soalan yang berkaitan dengan hal ehwal negara, rumah 5 menunjukkan Utusan, Duta, bankuet, dan sebagainya.Perkara-perkara berikut mengikut Uttara kalamritam, perlu juga akan ditentukan dari rumah lima (5) dalam Astrologi Weda.

Akhlak yang baik, mekanikal seni, bicara (seberat merit dan kekurangan sesuatu), diskriminasi antara kebaikan dan dosa, doanya dimakbulkan incantations, melaungkan pujian Veda, mindedness agama mendalam pondering mendalam pembelajaran dan kebijaksanaan, jawatan keturunan kaya besar, perayaan Majlis Tindakan sengit sebelah harta, dari luar negara dengan courtesans dan Hadiah masak nasi.Bhattotpala telah disebutkan bahawa melaungkan daripada mantras pujian yang Suci, amalan kerohanian, perisikan dan komposisi Sastera dipengaruhi oleh rumah ini.Pengarang Jataka parijatham menjadikan jelas bahawa seseorang tutelary dewa, perisikan, anak, merit agama dan pemerintah atau pemerintah akan dapat dipastikan dari rumah 5t. Menurut beliau Haji telah dapat diramalkan mengambil dalam 2-5, ke-7 dan ke-11 bhavas, lawatan ke far-off pllaces yang mendapati merujuk kepada bhava 12.(Yg mencelakakan di rumah kedua menunjukkan pengasingan daripada keluarga. Ia mungkin merangkumi, oleh itu, rumah .5th perjalanan yang berkaitan dengan yg mencelakakan akan membawa pemisahan dari kanak-kanak dan benefices dalam 5 menunjukkan Lawatan ke tempat-tempat suci untuk memenuhi salah satu; rumah itu untuk membuat satu perjalanan dan perlu rehat beberapa perjalanan semasa prosiding atau semasa pulang ke rumah. Rumah 10 menunjukkan Ziarah ke tempat-tempat suci atau perjalanan bertugas).

Dalam Weda Astrologi 5 rumah menunjukkan bahawa salah satu akan cenderung untuk mengambil risiko dan spekulasi. Mungkin salah satu spekulasi. Keuntungan atau kerugian adalah ditunjukkan oleh planet itu dengan Tuhan yang 5 conjoined atau yang dijangka. Juga aspek-aspek buruk ke puncak 5 dari Tuhan 5 atau 8 atau 12 menunjukkan keuntungan dalam spekulasi. (Ini adalah dapatan saya setia. Penyelidikan pelajar boleh mengesahkan.) rumah 5 menunjukkan perjalanan pendek. Penerbitan lf sarang adik, ibu kedudukan bank, sendiri anak atau adik yang kedua ini (muda untuk adik seterusnya) Kesihatan, kejayaan atau kegagalan mereka ciri-ciri, kekayaan dan sebagainya, perubahan dalam kedudukan ibu bapa saudara, beliau kehilangan atau Hospital haiwan kesayangan. 6 rumah adalah ke-12 ke-6). Keuntungan rakan kongsi, keuntungan kepada lawan, kawan kepada rakan kongsi, bapa bapa, perjalanan panjang yang dibuat oleh bapa, memperolehi kelayakan akademik lebih tinggi, hubungan beliau dengan orang asing dan orang asing, berkahwin dengan abang atau kakak, abang dan rakan kongsi dalam perniagaan atau maraca (kematian).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *