Kehamilan makanan-makanan yang ibu Expectant perlu menumpukan

Kehamilan makanan-makanan yang ibu Expectant perlu menumpukan

Beberapa orang makan oatmeal pagi mereka atau menggali ke waktu makan tengahari mereka sandwic memberi pemikiran kepada vitamin dan mineral yang mereka berada kira-kira untuk menyerap. Tetapi setiap makanan yang kita makan mengandungi beberapa elemen penting ini begitu penting untuk mengekalkan kesihatan dan hidup kami. Semasa mengandung, misi mereka menjadi lebih penting, kerana mereka menjana keperluan badan dua.

Ibu-ibu mengandung perlu mengambil lebih vitamin dan mineral daripada sebelum ini. Walaupun vitamin pranatal boleh menjadi satu sumber yang baik, ibu-ibu yang mengandung boleh mendapat manfaat lebih daripada makanan yang mereka pilih. Makanan kehamilan merujuk kepada mereka makanan yang mengandungi vitamin dan mineral untuk ibu yang mengandung akan mempunyai kebanyakan keperluan semasa kehamilannya.

Di sini anda akan menemui senarai pendek vitamin dan mineral yang biasanya dalam permintaan semasa mengandung, dan makanan yang anda akan menemuinya di. Makanan semasa hamil yang benar;

Vitamin A
Brokoli, lobak merah, bayam, keledek, oatmeal dan bijirin penuh, cantaloupe, aprikot, dan produk tenusu yang tinggi vitamin A. sesungguhnya layak dipanggil makanan semasa hamil. Tidak seperti suplemen, anda tidak boleh terlalu banyak vitamin A daripada diet anda.

Vitamin B
Daging dan tenusu adalah sumber pelbagai vitamin B yang baik. Sumber-sumber yang vegetarian termasuk oatmeal dan bijirin, kacang peas, kacang, beras, kentang dan tomato, bayam, cendawan, cauliflower, asparagus, sayur-sayuran hijau yang berdaun. Selain itu, kebanyakan buah-buahan juga disediakan. Dan avocados, pisang, oren dan grapefruits sumber asid folik juga baik. Makanan baik kehamilan, mereka semua.

Vitamin C dan E
Manakala kepentingan vitamin C dan E tidak akan overstressed, sifat adalah cekap, dan anda secara amnya akan mendapat apa yang anda perlukan daripada kumpulan tersebut yang disenaraikan di atas. Tidak mengira keluar kekacang sebagai makanan baik kehamilan; mereka adalah sumber yang sangat baik daripada vitamin E dan lemak yang penting.

Vitamin D
Mendapatkan beberapa matahari. Anda mungkin tidak terutamanya berasa seperti itu pada masa ini tetapi cuba mendapatkan sedikit matahari setiap hari, jika cuaca membenarkan. Anda akan mengambil penjagaan badan yang lain. Anda juga boleh mencari D berkubu skim susu, telur kuning, dan sardin. Lebih lanjut mengenai ikan sebagai makanan semasa hamil, dalam satu minit.

Kalsium
Badam, buah Ara Kering, brokoli, sardin dan salmon dalam tin dengan tulang adalah sumber kalsium yang baik.

Besi dan zink
Makan daging lembu atau daging gelap Turki boleh menjadi satu sumber yang baik daripada besi dan zink. Oatmeal mengandungi kedua-duanya juga.

Ikan sebagai makanan semasa hamil – yang baik dan yang buruk
Terutamanya makan ikan, minyak jenis kaya seperti ikan salmon, trout dan ikan sardin adalah baik untuk anda, terutamanya semasa mengandung. Minyak ikan lemak mengandungi asid lemak omega3 tertentu yang tidak ditemui secara semula jadi dalam makanan lain yang penting kehamilan makanan untuk perkembangan otak, retina, dan tisu saraf anak anda sihat.
Omega3 dan mesti diperolehi daripada makanan kerana tubuh tidak boleh membuat mereka dari lemak lain.

Walaupun ikan mesti makanan semasa hamil, ia mungkin mengandungi bahan cemar seperti merkuri, antara lain, yang membahayakan bayi anda berkembang. Perkara yang perlu tahu di sini bahawa jenis ikan yang lebih besar adalah orang-orang yang membawa kandungan tertinggi merkuri. Jika anda berpegang kepada ikan salmon, trout penternakan, herring dan sardin, anda adalah selamat Walaupun anda mahu makan ini secara sederhana. Dua, mungkin tiga kali seminggu paling. Anda juga boleh menikmati kerang jika anda inginkan. Mereka dikenali sebagai rendah bahan cemar, tetapi mereka menawarkan omega3 tolak juga.

Ingat makan kecil dan selalunya, ini akan membuat anda tahap gula dalam darah stabil. Jika anda perlu untuk menipu di diet anda untuk kekal waras, cuba kekalkan ke satu hari daripada minggu ini. Melekat pada makanan yang betul-betul mengandung dan mendapat seorang anak yang sihat, gembira. Dan jangan lupa, ia akan menjadikan ia yang lebih mudah untuk kembali ke dalam bentuk selepas bersalin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *