Kehadiran polis di kawasan kejiranan bandar sebab jenayah yang tinggi

Kehadiran polis di kawasan kejiranan bandar sebab jenayah yang tinggi

Kita sentiasa mendengar statistik jenayah suram: kadar pembunuhan yang tinggi, pengedaran dadah dan pelacuran adalah pemalar di dalam kawasan kejiranan.

Ramai melarikan diri ke pinggir-bandar hanya untuk melarikan diri dari bahaya yang menghantui ghettoes seluruh negara ini setiap hari. Beberapa menyalahkan kekurangan pekerjaan dan pendidikan yang berkualiti bagi kadar jenayah di kawasan kejiranan bandar inner, tetapi tidak mungkin satu lagi sebab untuk jurang jenayah di bandar berbanding luar bandar kawasan kejiranan; kekurangan kehadiran polis di kawasan kejiranan yang hitam dan coklat.

Houston, Kawasan kejiranan bandar inner dari rumah ekar ke balai polis mempunyai wad ketiga penting diletakkan di tengah-tengah kawasan kejiranan. Dengan kehadiran polis yang boleh dilihat, seseorang akan berfikir bahawa penjenayah dan bakal penjenayah akan menjauhkan diri daripada aktiviti-aktiviti yang gerun kerana takut mudah diberkas oleh undang-undang.

Walau bagaimanapun, di kawasan kejiranan seperti ekar rumah penduduk sering mengadu mengenai panggilan ke balai polis kejiranan yang diabaikan, bahkan ketika menjawab panggilan mungkin boleh menyelamatkan nyawa.

Seorang penduduk mengadu sekurang-kurangnya satu individu menembak senjata api dalam sebuah taman yang berdekatan, memanggil pihak berkuasa beberapa kali bagi bantuan, tetapi kehadiran polis tidak pernah muncul di tempat kejadian. Penduduk lain dipanggil polis untuk melaporkan rumah seorang jiran yang sedang burglarized tetapi sekali lagi pegawai tidak muncul di tempat kejadian walaupun balai polis yang terletak di pecah-sempadan yang sama.

Selalunya, dalam kawasan kejiranan stereotyped, dan beberapa sepatutnya jadi, untuk menjadi hotbeds bagi penjenayah, tetapi kekurangan polis kehadiran memberikan penjenayah ini percuma pemerintahan untuk terrorize kejiranan ini kerana mereka tahu mereka tidak akan menghadapi akibat apa-apa.

Jika penjenayah tahu mereka boleh menjual ubat-ubatan, memecahkan ke dalam rumah dan mereka tahu Jabatan polis akan mengejar mereka, mereka benar-benar merasa bahawa mereka boleh pergi dengan pembunuhan. Ramai pegawai-pegawai yang ditempatkan di komuniti ini tidak datang daripada komuniti tersebut, memahami komuniti tersebut dan hanya mengambil berat tentang orang-orang dalam komuniti tersebut.

Balai Polis Adakah mungkin kerana penduduk di kawasan kejiranan mewah tidak mahu mereka di halaman rumah mereka. Banyak kaum minoriti yang tinggal di kawasan kejiranan mewah boleh membuktikan bahawa jika seseorang warna secara literal berjalan jalan di sebahagian besarnya merupakan sebuah kejiranan yang putih mereka sering menghadapi gangguan oleh pegawai-pegawai polis. Walau bagaimanapun, jika seseorang di dalam seksyen kurang bandar dimasukkan diserang, kehadiran polis adalah tidak wujud.

Saya tidak naive cukup percaya bahawa faktor-faktor lain seperti kekurangan pekerjaan dan membicarakan pendidikan tidak menyumbang kepada kadar jenayah yang tinggi di kawasan kejiranan bandar yang banyak, tetapi jika terdapat kehadiran polis yang lebih besar di kawasan kejiranan ini, kadar jenayah yang mungkin secara drastik akan menurun.

Ramai orang impian menjadikan ia besar dan meninggalkan mereka inner city lepas di belakang. Mereka mendapatkan bahawa Keselamatan dan kesejahteraan yang orang-orang dari latar belakang yang mewah bertujuan apabila mereka membuat keputusan pada persekitaran hidup dalam yang sama. Malangnya, ramai tidak akan membuat jenis wang untuk membeli sebuah rumah di atas Bukit atau tasik dan menikmati ketenangan yang menyediakan keselamatan.

Walau bagaimanapun, orang-orang yang sama menghendaki dan memerlukan keselamatan yang sama dan kehadiran polis yang menikmati rakan-rakan mereka yang lebih mewah dan hanya kerana mereka miskin atau daripada warna tidak bermakna bahawa mereka tidak perlukan perlindungan yang sama seperti orang lain. Dan jika mereka pernah menerima perlindungan itu, mungkin akhirnya menjadi “baik dalam Hud.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *