Kegunaan Kesihatan minyak Oregano

Kegunaan Kesihatan minyak Oregano

Oregano juga adalah herba yang popular dan sering digunakan, terutamanya terkenal sos pasta dan pizza. Oregano minyak ialah minyak zaitun yang diselitkan dengan oregano yang digunakan dalam masakan, sama seperti minyak cili atau minyak bawang putih. Walau bagaimanapun, Terdapat satu lagi minyak oregano yang kebanyakan orang akan kurang biasa dengan, dan ini digunakan untuk tujuan kesihatan.

Biasanya disediakan dalam bentuk kapsul, minyak oregano adalah sebenarnya produk kesihatan semulajadi digunakan terutamanya untuk membantu penghadaman yang baik, tetapi juga untuk menggalakkan kebaikan keseluruhan Kesihatan kerana paras antioksidan dan sifat-sifat antimikrobial yang kuat.

Minyak oregano ini datang daripada tumbuhan oregano berbeza daripada herba biasa yang digunakan di dalam masakan. Herba berasal dari Oreganum Marjoram dan minyak yang berasal dari Oreganum Vulgare. Walaupun dalam genus yang sama, dua kilang ini mempunyai sifat-sifat radikal yang berbeza apabila ia datang untuk manfaat kesihatan, dan Oreganum Vulgare adalah lebih berkesan untuk kegunaan kesihatan.

Faedah utama mengambil oregano kapsul minyak ialah untuk membantu pertumbuhan flora usus yang sihat. Flora usus adalah nama kolektif untuk berjuta-juta mikroorganisma yang menghuni kami trek pencernaan yang kita berkongsi sebuah kewujudan symbiotically bermanfaat dengan. Mereka membantu penghadaman dan pemprosesan/pengeluaran vitamin penting. Ia boleh didapati dengan sempurna bagi kita untuk wujud tanpa mereka, tetapi manfaat kesihatan flora usus yang banyak adalah penting.

Sebahagiannya sebagai Natijah ini, dan sebahagiannya disebabkan oleh paras antioksidan, oregano minyak juga boleh menyumbang kepada kesihatan secara keseluruhan. Ianya juga untuk antimikrob yang berkesan bermakna bahawa ia berkesan terutamanya terhadap jangkitan yis, walaupun ini juga memperkenalkan Kaveat yang menggunakan minyak biasa oregano: anda dinasihatkan untuk mengiringi penggunaan berterusan dengan probiotik yang kuat seperti minyak oregano yang digunakan secara kerap boleh membunuh mematikan bakteria mesra di dalam usus manakala mempromosikan flora usus.

Kerana minyak oregano terutamanya disyorkan untuk penggunaan jangka pendek dan datang dalam bentuk kapsul yang mudah, sering disyorkan sebagai seorang teman. Sesiapa yang telah melawat clime yang eksotik dengan diet biasa yang akan tahu bahawa penghadaman boleh menjadi masalah pada perjalanan ini, dan merupakan ubat semulajadi, mudah untuk ada di tangan boleh menjadi amat berguna.

Oregano mungkin paling terkenal sebagai untuk topping pizza, tapi kilang berkaitan memegang banyak keajaiban sebagai herba biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *