Keguguran rambut – 5 remedi yang terbaik

Keguguran rambut – 5 remedi yang terbaik

Walaupun keguguran rambut bukanlah satu masalah kesihatan yang serius, walaupun pemikiran penipisan rambut boleh menyebabkan tidur tidak lena dalam ramai orang. Ini adalah kerana rambut dilihat sebagai aset yang menambah Kecantikan seseorang, dan kerugian itu boleh walaupun punca rendah keyakinan diri dalam manusia, terutama anak-anak muda. Sudah tentu ini memerlukan tindakan dan tiada cara untuk menghalang keguguran rambut dan hilang rambut kembali secara semula jadi. Itu benar, tidak perlu untuk Tempahan produk di pasaran atau diiklankan di televisyen melalui beberapa jenis komersial.

1. Satu lagi punca penipisan rambut boleh disebabkan oleh Diet yang tidak wajar. Orang-orang yang tidak menerima cukup vitamin dan mineral daripada diet mereka dikatakan mengalami masalah keguguran rambut. Oleh itu, diet yang betul dan sihat adalah jawapan untuk regrow rambut menipis secara semula jadi. Protin adalah elemen yang paling penting yang menggalakkan pertumbuhan rambut dan mengekalkan mereka sihat. Oleh itu, seseorang perlu mengambil diet yang tinggi protein yang merangkumi makanan seperti ikan, ayam, kekacang, keju, dan lain-lain. Jangan lupa untuk mengambil jumlah yang besar buah-buahan, sayur-sayuran dan produk tenusu setiap hari untuk memastikan pertumbuhan rambut yang sihat.

2. Minyak zaitun dan ketumbar daun juga dikenali sebagai ubat keguguran rambut. Enzim yang merangsang mendapati setiap satu kata untuk pertumbuhan folikel rambut. Remedi minyak zaitun yang disediakan dengan menggabungkan dua sudu besar minyak zaitun dengan rosemary, jus lemon satu dan kuning telur satu. Urut campuran ke dalam rambut, akar dan kulit kepala dan selepas sejam mencuci ia. Anda juga boleh mencampurkan satu setengah cawan minyak zaitun dengan sudu serbuk jintan putih dan rub campuran ini ke dalam kulit kepala anda, meninggalkannya untuk 1/2 jam sebelum anda mencuci ia off. Jika anda merancang untuk menggunakan ketumbar, ekstrak jus dari dua cawan daun ketumbar dan memohon kepada seluruh kepala. Anda juga boleh ke daun ketumbar dalam air panas, memohon campuran untuk kepala dan Balut tuala sekitar kepala anda untuk memerangkap ciri-ciri penyembuhan ketumbar dalam.

3. Lebih banyak produk-produk penjagaan rambut akan condong ke arah laluan semulajadi. Hari ini, banyak syampu akan bebas-parabens, tanpa sulfat dan phthalates-percuma. Merekalah yang easiest untuk mengenal pasti kerana pengilang menyatakan demikian pada label produk mereka. Berhati-hati apabila membeli-belah untuk syampu organik. Membaca label bahan-bahan untuk memastikan produk yang mengandungi bahan-bahan semulajadi dan tulen sahaja. Jangan hanya bergantung pada label dan jenama produk. Hanya kerana ia telah di perkataan “organik” atau “semulajadi” tidak semestinya bermakna bahawa produk ini mengandungi bahan-bahan sintetik yang tidak.

4. Minyak kelapa, minyak badam dan minyak vitamin E semua adalah tiga minyak unik yang terbukti memberi manfaat kepada pertumbuhan rambut. Berehatlah di salah satu daripada mereka menguatkan rambut rapuh dan menghalang pemecahan. Minyak vitamin E berfungsi untuk menghalang kulit kepala tidak stabil yang kering. Ia tidak mengambil masa yang banyak menggunakan banyak ubat-ubat yang di luar sana bagi menjaga alopecia. Hanya yang mudah mengurut kulit kepala anda setiap hari selama 10 hingga 15 minit mempunyai faedahnya.

Sumber-sumber makanan yang kaya dengan protein dan vitamin termasuk sayur-sayuran hijau dan kuning, Semua buahan, makanan bertapai seperti kicap dan secara semula jadi leavened doh masam roti, kacang dan benih, kekacang kering dan boleh dimakan spesis alga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *