Kefir minum: Cara ajaib untuk kehidupan yang lebih sihat

Kefir minum: Cara ajaib untuk kehidupan yang lebih sihat

Dunia mempunyai banyak rahsia. Jangan anda merasa bahawa orang-orang yang menyembunyikan sesuatu dari anda namun anda berasa seperti hanya di bawah hidung anda? Well, ini adalah benar bagi apa yang saya kira-kira untuk memberitahu anda. Makan buah-buahan, sayur-sayuran dan yogurt sentiasa staples cara hidup yang sihat tetapi terdapat satu jenis makanan yang tiada siapa pernah menyebut. Selain sebagai semulajadi, ia juga boleh menjadi satu bentuk perubatan. Tiada lagi tidak diperlukan menghabiskan makanan tambahan dan anda tidak perlu membelanjakan wang ke atas produk-produk lain yang menipu anda.

Secara jujur, Terdapat banyak cara untuk hidup lebih sihat tetapi manakala sesetengah boleh benar-benar membebankan anda dari segi kewangan, saya dapati seorang yang berharga hanya beberapa ringgit dan akan berlangsung selama-lamanya.
Cool bukan? Seperti yang saya fikir semasa saya mula-mula diperkenalkan kepadanya. Saya mendapat tangan saya di atasnya dan memberi it a try. Saya menjadi orang yang beriman dalam sekelip mata.

Ini pengetahuan yang saya telah bercakap tentang dipanggil Kefir. Untuk semua minuman kultur semulajadi yang diperbuat daripada bijirin Kefir dan ia telah wujud selama bertahun-tahun. Oleh minum kefir setiap hari, badan anda mendapat faedah mempunyai bakteria sihat dan lebihan vitamin dan mineral.
Kefir adalah banyak seperti yogurt kerana ia mempunyai banyak bakteria baik, bahawa apabila dimakan dan memasuki sistem anda, ia bermula untuk benar-benar membersihkan insides anda, membuat anda berasa lebih baik banyak. Tetapi saya sangat mengesyorkan kefir lebih yogurt kerana ia mempunyai pilihan yang lebih kompleks daripada bakteria yang baik bermakna anda akan mendapat faedah-faedah yang lengkap probiotics.

Dan kerana bijirin kefir sudah memberi anda faedah yang begitu banyak, anda juga mendapat manfaat penuh dari lain-lain makanan yang anda Campurkan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan. Ini mendapat diserap cepat oleh tubuh dan pasti memberikan anda bahawa rangsangan tenaga yang anda perlukan.

Kefir ini juga dikenali sebagai makanan ajaib kerana ia digunakan untuk menghalang dan menyembuhkan pelbagai jenis penyakit. Beberapa masalah kesihatan seperti ulser, kencing manis, alahan kulit dan tekanan darah tinggi telah terbukti boleh dikawal, jika tidak benar-benar sembuh, oleh kefir.

Saya percaya bahawa kefir merupakan cara terbaik untuk memulakan gaya hidup sihat dengan cara yang murah. Dengan mengatakan bahawa, saya perlu menjelaskan proses mudah membuat kefir dari kefir bijirin.
Walaupun terdapat banyak cara untuk membuat kefir, mari kita lihat yang paling asas. Yang paling penting ialah mencari bahan kanan, iaitu sekumpulan bijirin kefir sihat. Merebut beberapa kefir bijirin dan mencampurkannya dalam satu balang dengan susu. Ia dilindungi tidak terlalu ketat dan biarkan untuk kira-kira sehari.Setelah susu anda telah thickened, tekanan anda dan memulihkan bijirin kefir (notis saya digunakan semula perkataan) dan anda meninggalkan dengan beberapa kefir merasa baik yang sedia untuk diminum.

Jadi apakah kefir cara yang paling menjimatkan serta gaya hidup yang sihat? Mudah, hanya menggunakan bijirin kefir guna untuk membuat kefir lagi dan lagi. Ya, bijirin kefir anda akan berlangsung selama-lamanya kerana mereka juga membiak. Membeli bijirin kefir memberikan anda lebih fleksibiliti untuk bajet anda supaya anda boleh menghapuskan pembelian yang sia-sia dan melakukan apa yang anda benar-benar mahu dengan wang anda. Jadi ia telah terpulang kepada anda sekarang, akan lebih sihat daripada sebelum atau hanya terus membakar Wang Tunai yang diperolehi sukar anda pada produk-produk yang tidak pun perlukan masa dan wang anda.

Jadi cuba dan lihat sendiri, anda tidak pernah melihat apa-apa minuman dengan cara yang sama sekali lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *